Silviu Bălace, implicat într-un scandal mare iscat într-un meci desfășurat la Timișoara. Poliția, ambulanța și SMURD au ajuns la fața locului după ce s-a sunat la 112

„Nedved din Banat” are mari belele pe cap, și nu ne referim doar la faptul că e antrenor la ACS Poli, echipă aflată pe loc retrogradabil în Seria a 4-a a Ligii 3. Silviu Bălace este implicat într-un scandal cu o bătaie la un meci din Seria a 2-a a Ligii a 5-a Timiș. Duminică, meciul dintre Galaxy Electromotor și Progresul Gătaia, jucat chiar pe terenul din spatele stadionului „Dan Păltinișanu”, a degenerat într-o bătaie.

De altfel, meciul nici nu s-a terminat în timp regulamentar, ci undeva în jurul minutului 82. Atunci, Gătaia conducea cu 3-1, în meciul jucat pe terenul celor de la Galaxy. Gazdele i-au reproșat tușierei că nu a semnalizat ofsaid la ultimul gol marcat, dar lucrurile au degenerat grav din alte considerente. Mai întâi, Goran Corojor, jucător și asociatul lui Silviu Bălace la clubul Galaxy, care are și grupe de juniori, s-a certat cu tatăl fotbalistul Semenea de la Gătaia, aflat în tribună.

Din cauza schimbului de replici, antrenorul echipei, Silviu Bălace, s-a dus nervos spre gard și a vrut să ajungă în tribună! De aici, totul a degenerat într-o busculadă generală, în care au fost implicați jucători de la Galaxy precum Florin Ilie, Răzvan Ionilă (și el fost jucător la Poli AEK) sau Indic, dar și fotbaliști ai Gătaiei. S-au dat chiar și pumni și a fost chemată Polliția, dar și Salvarea!

Fără plângeri la Poliție, deși au venit și o ambulanță, și un echipaj SMURD

Totuși, nimeni nu a făcut nicio plângere. Conform reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, când echipajul a ajuns la fața locului, cei prezenți nu au dorit să depună plângeri, iar persoana care care a apelat numărul de urgență 112 nu a mai fost de găsit.

În schimb, meciul va fi judecat la Comisia de Disciplină din cadrul AJF Timiș. Aceasta se va reuni miercuri, iar membrii știu că va fi o zi lungă.

„Îi vom audia pe toți, se vor depune și probe. Există filmări. Vom audia atât observatorii, cei doi, cât și brigada de arbitri. Cu siguranță vor fi suspendări. Va dura ceva, dar vom publica apoi deciziile pe site-ul AJF-ului”, a declarat președintele comisiei, Eugen Iercu, pentru Liga2.ro.

Întrebat dacă se poate ajunge pentru jucătorii de la Galaxy la excluderea din viața sportivă, Iercu a spus că îi e greu să creadă că probele vor duce spre un verdict atât de dur.

Antrenorii nu doresc să facă niciun fel de comentariu

Am încercat să discutăm cu antrenorii echipelor. Adrian Bungău, tehnicianul Progresului Gătaia, nu a dorit să dea declarații. „Nu doresc să fac niciun comentariu pe marginea acestui subiect. Așa e cel mai bine”, a spus Bungău.

Până la ora publicării articolului, Silviu Bălace, antrenorul echipei Galaxy, nu a răspuns apelurilor telefonice.

Clubul Galaxy este investiția privată a lui Silviu Bălace și Goran Corojor. Cei doi doresc să ridice și o arenă omologabilă de Liga a 3-a pe terenul din spatele stadionului „Dan Păltinișanu”, pe care îl au în concesiune de la proprietar.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sport Tim

Pe aceeași temă