Cetatea Turnu Măgurele intră cu talpa la SCM Râmnicu Vâlcea, după ce a remizat cu aceasta în Zăvoi, deși a avut 2-0. Teleormănenii susțin că merg la FRF și fac plângere la DNA! Valentin Bădoi acuză CCA: ”Lăsați-ne să jucăm!”

Marius ANGHEL 29 Apr. 2024, 12:52 Liga 3

Cetatea Turnu Măgurele susține că la meciul său derby din etapa de Liga 3 din weekend, din deplasare de la Râmnicu Vâlcea, au avut loc mai multe evenimente nedorite provocate de echipa gazdă, pe care a ținut să le transmită public printr-un comunicat căruia i-a dat titlu, cu majuscule, ”Să se afle adevărul!”

SCM Râmnicu Vâlcea, liderul play-off-ului Seriei a 6-a a Ligii 3, echipa arătată cu degetul de teleormăneni, nu a avut nicio reacție până la momentul publicării acestui articol, privind acuzele care i se aduc.

Dacă clubul din Turnu Măgurele susține că va face ”inclusiv plângere la DNA” după acest meci, antrenorul Valentin Bădoi, eliminat în acest joc pentru proteste, dă impresia că totul este orchestrat de Adrian Comănescu, fost arbitru prim-divizionar din Râmnicu Vâlcea, acum președinte al AJF Vâlcea, observator CCA și unul dintre cei doi care fac delegările de arbitri la meciurile din Liga 3!

Cetatea Turnu Măgurele lansează acuzații către SCM Râmnicu Vâlcea, după remiza de la Vâlcea din returul play-off-ului Ligii 3

Vineri, în etapa a 5-a din play-off-ului Ligii 3, în Seria 6 s-au întâlnit pe stadionul Municipal din Râmnicu Vâlcea primele două clasate, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM Cetatea Turnu Măgurele, distanțate de trei puncte, în favoarea gazdelor.

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, după ce oaspeții au condus cu 2-0, iar gazdele au înscris a doua oară din penalty, pe final. Alexandru Dane (3) și Petruș Pintilie (41) au înscris pentru Cetatea, iar Bogdan Lăzărescu (66) și Adrian Tilioiu (80 – penalty) au egalat pentru SCM.

Diferența de puncte dintre ele a rămas aceeași, locurile ocupate în clasament au rămas aceleași, 1, respectiv 2, însă a treia clasată, Vedița Colonești, s-a apropiat la cinci, respectiv două puncte, după ce a trecut cu 2-1, pe teren propriu, de Viitorul Dăești.

La aproape o zi distanță, sâmbătă după-masă, după ce până atunci nu precizase nimic, clubul din Turnu Măgurele a public prin intermediul paginii sale de Facebook un comunicat prin care a transmis mai multe ”evenimente nedorite provocate de gazdele noastre”.

Teleormănenii expun ”evenimente nedorite” întâlnite la meciul de la Râmnicu Vâlcea!

Primul notat a fost cel referitor la faptul că echipei i s-a interzis de către conducerea clubului gazdă să mai înregistreze video meciul, imediat după ce Dane a deschis scorul. Asta, cu toate că obținuse acordul să facă asta. ”Cui îi dăunează transparența?” și ”Cine ce are de ascuns?”, sunt întrebările teleormănenilor.

Apoi, cei din Turnu Măgurele amintesc faptul că antrenorul Valentin Bădoi a fost eliminat în prima repriză ”pentru proteste repetate la maniera de arbitraj” și spun că penalty-ul acordat pentru gazde a fost dat fiindcă mingea l-a lovit în spate pe Alexandru Dinu.

La punctul 3 se vorbește despre incidentele de după fluierul de final, când cei de la Râmnicu Vâlcea le-au făcut reproșuri jucătorilor Alexandru Dane și Alexandru Dinu, de la Cetatea, fiindcă au jucat prea determinați și au protestat la penalty. Recunosc că Dinu a ripostat, iar cel care a fost eliminat a fost Dane. Inclusiv lui Dinu i-a fost reținut carnetul de jucător. În plus, cei din Turnu Măgurele spun că în acel meleu a fost lovit și delegatulStelian Zariosu, care a avut nevoie de îngrijiri medicale la umăr și din acest motiv a semnat în grabă raportul de joc!!

În final, conducerea clubului teleormănean anunță că ”va face demersurile legale și necesare către comisiile abilitate ale FRF, inclusiv plângere la DNA”!

  • Meciul dintre SCM Râmnicu Vâlcea și Cetatea Turnu Măgurele a fost arbitrat de la centru de Adrian Frățilă (Vadu Paşii – Buzău), iar la ceel două tușe s-au aflat Bogdan Mihai Martinescu (Buzău) și Alexandru Vasile (Buzău). Deci a fost o brigadă de arbitri delegată din județul Buzău! Observatorul arbitrilor a fost Adrian Gligoraș (Târgovişte), iar delegat de joc a fost Ion Picioiu (Târgu Jiu).

Comunicatul clubului Cetatea Turnu Măgurele este următorul:

”SĂ SE AFLE ADEVĂRUL!
În meciul disputat pe stadionul din Râmnicu Vâlcea, de echipa noastră CSM Cetatea Turnu Măgurele, în data de 26 aprilie 2024, în compania SCM Râmnicu Vâlcea, s-au produs evenimente nedorite provocate de gazdele noastre. Astfel:
1. Operatorul echipei noastre care filmează pentru staff-ul tehnic meciurile în vederea analizei și pregătirii antrenamentelor i s-a permis inițial să filmeze, dar în minutul 5, la scorul de 1-0 pentru CSM Cetatea Turnu Măgurele, i-a fost interzis de către conducerea clubului SCM Râmnicu Vâlcea să mai filmeze, fiind aduși oamenii de ordine și agenți de poliție care au amenințat că dacă va mai filma îi vor confisca aparatura. Menționăm că directorul clubului nostru, Ionuț Babadac a prezentat conducerii SCM Râmnicu Vâlcea și observatorului de joc toate documentele legale pentru filmarea partidei, cu precizarea expresă că nu se efectuează transmisiune live. Documentele au fost aprobate de observatorul de joc delegat de FRF, acesta dându-și acordul pentru filmarea meciului.
Cui îi dăunează transparența?
Cine ce are de ascuns?
2. În prima repriză de joc, antrenorul nostru, Valentin Bădoi a primit cartonaș roșu de la arbitrul principal pentru proteste repetate la maniera de arbitraj prin care toate deciziile erau luate numai pentru gazde, după părerea noastră. Decizii care în finalul partidei au culminat cu acordarea pentru gazde a unui penalty în situația în care mingea l-a lovit în spate pe jucătorul nostru, Alexandru Dinu.
3. După fluierul final al partidei oficialii de pe banca de rezerve a gazdelor au cedat nervos și împreună cu trei jucători de la SCM Râmnicu Vâlcea au venit spre jucătorii noștri, Alexandru Dane și Alexandru Dinu pe care i-au lovit, reproșându-le că de ce au jucat cu atâta determinare și de ce au protestat la penalty-ul acordat. De menționat că jucătorul nostru, Alexandru Dinu a ripostat la atacurile fizice ale gazdelor. Pentru ca umilința să fie totală, la toate aceste manifestări primitive din partea gazdelor la care au fost supuși jucătorii noștri, jucătorul gazdelor – Lăzărescu a sărit la Dinu, dar arbitrul i-a acordat cartonaș roșu lui Dane, iar când a scris în raport a adăugat că se reține licența de jucător și a lui Dinu.
Delegatul nostru Stelian Zariosu a fost prins între jucători și lovit la umăr, primind îngrijiri medicale, ceea ce a făcut să semneze în grabă, de durere așa cum a relatat arbitrul.
În urma evenimentelor petrecute în ultima perioadă, CSM Cetatea Turnu Măgurele va face demersurile legale și necesare către comisiile abilitate ale FRF, inclusiv plângere la DNA.
Conducerea clubului”

Cetatea Turnu Măgurele spune că face plângere la DNA! Ionuț Babadac: ”Ce a fost la Vâlcea, mai rău ca pe vremea lui Mitică Dragomir”

Că o echipă nu este lăsată să-și filmeze jocul la un meci din deplasare, că arbitrul nu și-a făcut treaba obiectiv, că un antrenor a fost eliminat pentru proteste sau că au existat conflicte și eliminări de jucători, nimic din toate acestea nu reprezintă vreo premieră în fotbalul românesc, mai ales la nivelul Ligii 3, unde joacă orice echipă își permite acest lucru, într-un campionat din care nu se mai retrogradează de ani buni, fiindcă retrogradatele sportiv sunt invitate înapoi în competiție de către FRF.

Un lucru interesant apărut în comunicatul celor de la Turnu Măgurele este legat de plângărea către DNA pe care anunță clubul că o face! Cetatea susține că merge la Direcția Națională Anticorupție, deși în comunicatul său nu precizează absolut nimic despre vreo infracțiune comisă de cineva la acest meci de fotbal!

Aceasta a și fost întrebarea redactorului Liga2.ro pentru directorul clubului Cetatea Turnu Măgurele, Ionuț Babadac. De ce se face plângere la DNA, pentru ce? Fiindcă DNA-ul nu are nicio legătură cu faptul că pe un stadion se interzice filmarea unui meci, că antrenorul și jucătorii au fost eliminați sau că arbitrul a tras cu o echipă.

”Nu pot da detalii publice decât după ce vor fi probate. Este o situație nemaiîntâlnită… Ce a fost la Vâlcea, mai rău ca pe vremea lui Mitică Dragomir. Ne-am întors prea mult în timp și suntem în anul 2024. Din păcate! Nu este nici un cuvânt exagerat. Nici în fotbalul județean nu vezi așa ceva”, a spus Ionuț Babadac.

Antrenorul eliminat Valentin Bădoi a fost spectator la meciul din Liga 2 la care observator de arbitri a fost vâlceanul Adrian Comănescu: ”Se ştie cine face delegările la nivel de Liga 3. Lăsați-ne să jucăm!”

Într-o declarație acordată pentru Gazeta Sporturilor, antrenor Valentin Bădoi, eliminat în prima repriză din cauza protestelor, susține că a părăsit stadionul în minutul 70 și s-a întors după încheierea partidei. El nu a văzut faza penalty-ului egalizator al adversarilor.

”Am marcat în minutul 3, prin Dane, după care, imediat, ne-au interzis să mai filmăm meciul. Aveam hârtie, regulamentar, am informat şi observatorul, dar gazdele ne-au interzis să mai filmăm. Ce a urmat este lesne de înţeles. Penalty pentru gazde, al patrulea meci la rând, 30 de lovituri libere şi 20 de cornere în favoarea vâlcenilor. Este strigător la cer ce s-a întâmplat. Când am văzut maniera de arbitraj nu am mai rezistat pe banca tehnică şi am ieşit, din minutul 70, în afara stadionului”, a spus Valentin Bădoi, ale cărui declarații, probabil, nu au fost transmise tocmai corect, fiindcă el, în minutul 70, nu se mai aflat pe banca tehnică, având în vedere că fusese eliminat în prima repriză, conform celor transmise chiar de către clubul său.

Bădoi a fost sâmbătă la meciul de la Buftea dintre Progresul Spartac şi Chindia Târgoviște, din play-out-ul Ligii 2, unde observator de arbitri a fost Adrian Comănescu. ”Se ştie cine face delegările la nivel de Liga 3. Am un singur mesaj către aceştia: Lăsați-ne să jucăm!”, a încheiat Bădoi, citat de GSP.ro, fără a se spune dacă antrenorul a fost la jocul disputat la Buftea pentru a urmări partida sau, mai degrabă, pentru a vorbit cu Adrian Comănescu.

Adrian Comănescu este un fost arbitru prim-divizionar din Râmnicu Vâlcea, retras de câțiva ani. În prezent este președinte al AJF Vâlcea, observator CCA și, din informațiile Liga2.ro,… unul dintre cei doi membri ai CCA care fac delegările de arbitri la meciurile din Liga 3! Celălalt este Liviu Ciubotariu, președinte AJF Galați și observator CCA.

Interesant este că la meciul de la Buftea, dintre Progresul Spartac și Chindia, observator de arbitri a fost Comănescu, iar delegat de joc din partea FRF a fost Adrian Petre, din Buzău, președinte al AJF Buzău. În urmă cu două zile, la meciul de la Râmnicu Vâlcea, toată brigada de arbitri a fost din județul Buzău! Poate sunt simple coincidențe!

Cetatea Turnu Măgurele a condus Seria 6 aproape tot sezonul, SCM Râmnicu Vâlcea e lider de trei etape

Revenind la SCM Râmnicu Vâlcea și CSM Cetatea Turnu Măgurele, acestea ocupă primele două locuri în play-off-ul Seriei a 6-a a Ligii 3, după cinci etape din acest turneu vâlcenii având 46 de puncte, iar teleormănenii având 43 de puncte.

Pe celelalte două locuri sunt poziționate Vedița Colonești, cu 41 de puncte, și Viitorul Dăești, cu 33 de puncte.

Din play-off au mai rămas de disputat patru etape, astfel că lupta pentru clasarea pe primele două locuri nu este încheiată. Cele două poziții duc în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, liderul urmând să întâlnească a doua clasată din Seria 5, probabil Olimpic Zărnești sau Olimpic Cetate Râșnov, iar a doua clasată să joace contra liderului din Seria 5, probabil AFC Câmpulung Muscel. Învingătoarele vor juca apoi faza finală a barajului de promovare, iar câștigătoarea va promova direct în Liga 2. Și învinsa are în acest sezon o nouă șansă de a promova, fiindcă vor fi organizate noi meciuri pentru a se determina a șasea promovată în eșalonul secund, deoarece noua ediția 2024-2025 va avea 22 de formații în componență, cu două mai mult față de până acum.

CSM Cetatea Turnu Măgurele și SCM Râmnicu Vâlcea se vor mai întâlni o dată în meci direct în play-off, în etapa a 8-a, penultima, de această dată la Turnu Măgurele.

În acest sezon de Liga 3, cele două echipe s-au întâlnit de patru ori până acum. A fost 2-0 pentru Cetatea, pe teren propriu, în turul sezonului regular, și 3-1 pentru SCM, la Râmnicu Vâlcea, în retur. În play-off, în primul tur, SCM a câștigat cu 2-0 în deplasare, iar acum, în retur, a fost 2-2 la Râmnicu Vâlcea. Urmează jocul de la Turnu Măgurele, și ultimul, în al doilea tur.

  • Echipele lider în cele 18 etape ale sezonului regular al Ligii 3, Seria 6: CSM Cetatea Turnu Măgurele (16 etape) și Vediţa Coloneşti (2 etape).
  • În play-off, Cetatea a fost pe primul loc în primele două etape, iar de trei etape a trecut în fotoliul de lider SCM Râmnicu Vâlcea.
  • În caz de egalitate de puncte la final, primul criteriu de departajare este numărul de puncte avut la finalul sezonului regular, iar acolo situația a fost: Cetatea – 37 puncte, Vâlcea – 35 puncte și Vediţa Coloneşti – 33 puncte.

Foto: SCM Râmnicu Vâlcea și CSM Cetatea Turnu Măgurele

Marius ANGHEL 29 Apr. 2024, 12:52 Liga 3
Pe aceeași temă