CSM Jiul Petroșani ratează barajul de promovare în Liga 3. Campioana din Hunedoara are un jucător pozitiv la coronavirus și intră în izolare. Damian Militaru e dărâmat de veste: ”Toată munca noastră s-a dus pe «Apa Sâmbetei»”

Loredana JUGLEA, Marius ANGHEL 07 Aug. 2020, 18:06 Liga 4
CSM Jiul Petroșani ratează barajul de promovare în Liga 3. Campioana din Hunedoara are un jucător pozitiv la coronavirus și intră în izolare. Damian Militaru e dărâmat de veste: ”Toată munca noastră s-a dus pe «Apa Sâmbetei»”

CSM Jiul Petroșani, campioana din acest an a Ligii a 4-a Hunedoara, și Avântul Periam, campioana din Timiș, ar fi trebuit să susțină duminică, 9 august, de la ora 17:30, meciul pentru barajul de promovare în Liga 3, la Lupac (Caraș-Severin), însă acesta nu va mai avea loc.

Era unicul joc al celor două echipe, unul decisiv pentru accederea în cel de-al treilea eșalon de pe primul loc, fiindcă a treia adversară din grupa în care au fost repartizate nu există, deoarece Mehedințiul nu și-a desemnat reprezentantă la baraj.

CSM Jiul Petroșani intră în izolare după ce un jucător a ieșit pozitiv la COVID-19

Motivul anulării partidei dintre CSM Jiul și Avântul Periam este legat de faptul că echipa petroșăneană are în lot un jucător depistat pozitiv cu noul coronavirus. Astfel, toată echipa a intrat în carantină, iar FRF va decide rezultatul la ”masa verde”, 3-0 pentru campioana din Timiș, care va promova, astfel, în Liga 3 fără să joace la baraj măcar un meci.

”Este incredibil ce se întâmplă. Juniorul Bălan, care a ieșit pozitiv, și-a făcut testul de patru ori. De două ori a ieși negativ, iar de două ori a ieșit pozitiv. Nu știu ce să întâmplă. Eu nu zic că nu există acest virus, dar e foarte ciudat. Juniorul nu are niciun simptom, noi nu avem niciun simptom. Vom intra în carantină două săptămâni. Eu, unul, sunt nedumerit. Toată munca noastră s-a dus pe «Apa Sâmbetei». Nu-mi vine să cred ce ni se întâmplă”, a spus antrenorul principal al Jiului, Damian Militaru.

Testele ieșite pozitiv au fost făcute la instituții acreditate de DSP Hunedoara. Cele negative au ieșit la instituții nerecunoscute. Au fost două pozitive la Hunedoara, iar cele două negative au ieșit la Petroșani.

Damian a mai afirmat că CSM Jiul va depune cerere de înscriere în Liga a 3-a, fiindcă își dorea să joace la acest nivel și pornea cu prima șansă în meciul de duminică.

Din sursele Liga2.ro, Avântul Periam nu-și dorea să promoveze, fiindcă nu are condiții să reziste la nivelul Ligii 3.

CSM Jiul Petroșani a fost premiată săptămâna trecută

Săptămâna trecută, CSM Jiul Petroșani a fost premiată, pe stadionul ”Petre Libardi” din Petroșani, pentru câștigarea Ligii a 4-a Hunedoara. În prezența primarului Tiberiu Iacob Ridzi, a președintelui AJF Hunedoara, Cristian Petrean, și a membrilor Sorin Ciotlăuș, Andrei Fodor și Cristian Gâț, jucătorii echipei petroșănene au primit medaliile și tricourile de campioni.

Discursul edilului-șef a fost unul de încurajare și susținere pentru CSM Jiul. ”Este o performanță de suflet, având în vedere că voi sunteți remunerați doar simbolic. Cât timp Petroșani va exista, va exista și Jiul. Mulți credeau că Jiul a murit, dar uite că nu a murit. Oamenii care sunt aici sunt cu sufletul și nu cu alte interese. Îi felicit pe jucători și pe antrenori pentru această performanță”, a spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Cristian Petrean afirma că își pune mari speranțe în.promovarea Jiului. ”Ne bucurăm pentru această performanță, mai ales că echipa a împlinit 100 de ani de existență. Ne dorim foarte mult ca Jiul să promoveze și pe 9 august să sărbătorim o victorie și o promovare. Nu se poate face fotbal fără partea financiară, așa că nu poate decât să mă bucure faptul că primarul a fost aproape de echipă”, a susținut și președinte AJF Hunedoara.

Petrolul Potcoava a promovat tot la ”masa verde”. Alte trei echipe au urcat în Liga 3, printre care și Steaua

Nu este primul caz la acest baraj de promovare în Liga 3 în care un meci nu se joacă și una dintre echipe este desemnată direct promovată.

La fel s-a întâmplat și într-o altă grupă incompletă, unde reprezentanta județului Vâlcea, Minerul Costești, a efectuat testul greșit, astfel că nu a fost programată la barajul cu reprezentanta județului Olt. Petrolul Potcoava a câștiga la ”masa verde” și a promovat în al treilea eșalon, fiindcă și aici grupa din care făcea parte era incompletă, deoarece Unirea Ţigăneşti, reprezentanta Teleormanului, a anunţat că nu se prezintă la baraj.

Duminica trecută și miercuri au avut loc primele două etape din cele trei ale barajului de promovare în Liga 3, iar în urma rezultatelor s-a consemnat promovarea în Liga 3 a echipelor Petrolul Potcoava (Olt), Gloria Albești (Constanța), Steaua București (București) și CSM Corona Brașov (Brașov).

Ultima etapă are loc duminică, 9 august, atunci când vom ști toate promovatele în Liga 3.

https://liga2.prosport.ro/liga-4/csm-jiul-petrosani-premiata-pentru-titlul-de-campioana-in-liga-a-4-a-hunedoara-primarul-si-presedintele-ajf-spera-la-promovarea-in-liga-3-19141469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-si-liga-3-sezonul-2020-2021-ar-trebui-sa-inceapa-la-29-august-razvan-burleanu-sustine-ca-ar-putea-aparea-amanari-in-functie-de-analiza-saptamanala-a-evolutiei-pandemiei-19142471

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-primei-etape-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-3-campioana-din-olt-a-castigat-la-masa-verde-accederea-in-cel-de-al-treilea-esalon-19141769

https://liga2.prosport.ro/liga-4/meciurile-etapei-a-doua-a-barajului-pentru-promovarea-in-liga-3-steaua-face-pasul-astazi-in-liga-superioara-19142602

https://liga2.prosport.ro/liga-4/petrolul-potcoava-si-gloria-albesti-primele-doua-echipe-promovate-matematic-in-liga-3-campioana-din-olt-a-castigat-la-masa-verde-iar-cea-din-constanta-a-trecut-la-loviturile-de-de-19141875

Loredana JUGLEA, Marius ANGHEL 07 Aug. 2020, 18:06 Liga 4
Pe aceeași temă