Situație tensionată la Focșani! Doi jucători s-au ”tamponat” și au ajuns la spital, la primul antrenament după ce echipa a pierdut primele puncte în acest sezon, pe terenul nou al penultimei clasate, sub privirile întregii conduceri a FRF! Primarul a dat ultimatum și aruncă cu vorbe grele

Marius ANGHEL 25 Oct. 2023, 12:38 Liga 3

Situație tensionată la CSM Focșani în urma primului eșec suferit în acest sezon de Liga 3, unul umilitor, din punctul de vedere al suporterilor vrânceni, ținând cont de adversarul întâlnit și de faptul că echipa fusese înaintea acestui joc ultima rămasă cu punctaj maxim dintre cele 99 de participante în toată competiția.

La primul antrenament al săptămânii, doi dintre jucătorii importanți ai CSM Focșani au sărit la bătaie și amândoi au ajuns la spital pentru îngrijiri medicale, potrivit Sportul de Vrancea. Este vorba despre Răzvan Gorovei și Robert Riza.

Incidentul a venit la o zi după ce primarul Focșaniului avea un mesaj public dur după eșecul cu ACS Hamangia Baia, prin care transmitea că nu are nevoie de ”mercenari care mănâncă bani de la bugetul local”.

CSM Focșani, echipă cu punctaj maxim în Seria 2 a Ligii 3, eșec surprinzător la penultima clasată Hamangia Baia

Ultimele evenimente de la CSM Focșani au avut loc în următoarea ordine.

Sâmbătă, echipa preluată în vară de Octavian Grigore a avut meci în etapa a 9-a a Ligii 3, Seria 2, ultima a sezonului regular. CSM Focșani, lider autoritar în grupa sa, ultima echipă rămasă cu punctaj maxim în toată Liga 3, avea meci facil la penultima clasată ACS Hamangia Baia, formație nou-promovată din județul Tulcea.

Partida desfășurată pe terenul sintetic al Bazei Sportive Baia, din comuna Baia, județul Tulcea, s-a terminat, surprinzător, cu victoria gazdelor. Franck Tchassem (foto, șutând) a marcat pentru CSM Focșani în minutul 7, iar gazdele au întors rezultatul prin reușitele lui Mihai Zugravu (22) și Valeriu Stoian (70).

Pentru CSM Focșani au jucat: Preda – Negoiță (Pahonțu), Acasandrei (Elice Mexes), K. Marku, Al. Dumitru, Jun Toba, Enache, D. Toader (Mazilu), Gorovei, Cr. Ciobanu (cpt.), Tchassem (Al. Zaharia). Rezerve neutilizate: Păduraru – Stroe, Dănilă, Mihart, Riza.

La meciul cu CSM Focșani, Baia și-a inaugurat baza sportivă, cu lideri județeni și locali prezenți la eveniment, dar și cu federalii Burleanu, Vișan, Bodescu și Stoichiță!

La prima vedere, rezultatul este unul surprinzător. Privind mai atent contextul în care a avut loc jocul, victoria celor de la ACS Hamangia nu mai este la fel.

Nou-promovata din județul Tulcea s-a aflat la chiar primul meci disputat cu adevărat pe teren propriu în acest sezon. Precedentele trei partide pe care le-a găzduit le-a disputat la Babadag, pe stadionul Granitul (4-2 cu CSM Râmnicu Sărat, 0-5 cu Voința Limpeziș și 3-2 cu Unirea Braniștea).

Meciul cu CSM Focșani a fost cel în care cei din Baia și-au inaugurat baza sportivă. Iar la eveniment au fost prezenți diverse personalități. Iată ce anunța Info Tulcea: ”Oficialitățile invitate vor participa la festivitatea de tăiere a panglicii începând cu ora 13:30, eveniment la care sunt așteptați și reprezentanții la vârf ai Federației Române de Fotbal: președintele Răzvan Burleanu, secretarul general Radu Vișan, secretarul general adjunct Gabriel Bodescu și directorul tehnic al Românei, Mihai Stoichiță. De asemenea, la festivitate sunt invitați prefectul județului Tulcea, Dan Munteanu, președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu, președintele ACoR Tulcea și primar al comunei Jurilovca, Eugen Ion alături de primarii din localitățile limitrofe comunei Baia și nu numai, președintele AJF Tulcea, Petre Badea, precum și toți sponsorii și suporterii echipei de fotbal Hamangia Baia.”

Știm cu toții că la un eveniment în care se inaugurează ceva, mai ales când vine vorba despre sport, se dorește ca acțiunea să fie un succes total. Lucru care s-a și întâmplat, ACS Hamangia Baia, penultima clasată în Seria 2, reușind să învingă liderul invincibil CSM Focșani. Dar, până la urmă, nici Focșaniul nu este Real Madrid sau Barcelona, ar spune mulți! Până și aceste cluburi mai pierd, dar CSM Focșani, echipă care se chinuie de atâția ani să bifeze o amărâtă de promovare în Liga 2 și a tocat și toacă în continuare mulți, mulți bani publici.

În plus, privind parcursul de acasă al celor de la Hamangia, fie și cu jocuri disputate la Babadag, victoria cu Focșani nu mai pare din nou una surprinzătoare. Au pierdut contra tulcenilor și CSM Râmnicu Sărat, vicecampioana seriei în sezonul trecut, cât și Unirea Braniștea, o echipă puternică din campionat. Poate surprinzător este eșecul cu Voința Limpeziș la acea diferență de scor, contra unei echipe modeste.

Primarul din Focșani, atac halucinant după primul pas greșit al echipei: ”Este un ultimatum dat acestei adunături de așa ziși fotbaliști, acestor mercenari care mănâncă bani de la bugetul local”

La rece, a doua zi după eșecul echipei la Baia, primul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, prim-vicepreședinte PSD Vrancea, a ieșit la atac pe pagina sa de Facebook.

Acesta a catalogat eșecul cu ACS Hamangia Baia drept unul dezamăgitor și rușinos și a lansat un atac la adresa echipei, amenințând că dacă nu se promovează nici la finalul acestui sezon va retrage finanțarea pentru echipa de seniori a clubului.

După chiar primul pas greșit făcut de CSM Focșani în acest sezon, primarul dă un ultimatum ”acestei adunături de așa ziși fotbaliști”, pe care i-a mai numit și ”mercenari” mâncători de bani publici!?

”Echipa de fotbal a pierdut sâmbătă meciul disputat în etapa cu numărul 9 a Ligii a III-a la fotbal pe terenul formației de pe penultimul loc în clasament, ACS Hamangia Baia.
Un rezultat dezamăgitor, mult sub așteptările mele și ale focșănenilor care iubesc și susțin echipa de fotbal. După un început bun de campionat, reușim contraperformanța de a pierde rușinos pe terenul unei echipe nou promovate dintr-o comună din județul Tulcea cu doar 4 mii de locuitori.
Am susținut și susțin în continuare performanța și sporturile care aduc rezultate și reprezintă orașul nostru la cel mai înalt nivel. Sunt 7 ani de când echipa de fotbal se zbate în mediocritatea Ligii a III-a, 7 sezoane de așteptări și speranțe pentru focșăneni, nu și de rezultate.
Nu avem nevoie de mercenari care mănâncă bani de la bugetul local, de așa ziși profesioniști ai fotbalului românesc falimentar care profită de condițiile excelente pe care le oferim (mult peste nivelul Ligii a III-a), dar nu pun suflet pentru echipă.
Dacă nici în acest sezon nu reușim ceea ce le-am promis focșănenilor încă de la înființarea echipei, eu, Cristi Valentin Misăilă, declar public că retrag orice sprijin financiar acordat pentru echipa de Liga a III-a și voi aloca acei bani către echipele de copii și juniori vrânceni ai clubului.
Este un ultimatum dat acestei adunături de așa ziși fotbaliști, acestor mercenari care mănâncă bani de la bugetul local și își bat joc de culorile și istoria clubului focșănean.
Le cer în ceasul al doisprezecelea să facă dovada că sunt profesioniști și că au capacitatea de a face performanță, promovând în acest sezon echipa în al doilea eșalon al țării.
Cu regret în suflet spun tuturor celor care iubesc acest club că Marea Urzeala în jurul acestei echipe este doar pentru a arăta la final cu degetul spre vinovatul de serviciu = Primarul municipiului Cristi Valentin Misăilă”, a transmis Misăilă!

Scandalos mesajul primarului din Focșani, venit după primul eșec în acest sezon suferit de echipa care până la acest meci cu Hamangia câștigase tot!

Răzvan Gorovei și Robert Riza s-au ”tamponat” la antrenament și au ajuns la spital!

Apoi, luni, la primul antrenament din această săptămână al echipei CSM Foșani, Sportul de Vrancea anunța că între doi jucători ai lui Octavian Grigore a avut loc o ”tamponare” și au ajuns la spital. Este vorba despre Răzvan Gorovei, cel care promova în vară în SuperLigă cu SC Oțelul și apoi cobora până în Liga 3, și Robert Riza, fost jucător la Metaloglobus, Concordia, Astra sau CSC Șelimbăr.

”Tensiuni la primul antrenament al Focsaniului, după rușinea de la Baia!
Luni, în jurul orelor 18.15, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Sfântul Pantelimon din Focșani, doi jucători ai echipei de fotbal CSM 07 Focsani.
Se pare ca, în timpul antrenamentul de luni, primul după rușinea de la Baia, a existat o tamponare între cei doi jucatori, Razvan Gorovei si Robert Riza, care a fost destul de grava, de s-a ajuns la urgente.
Primul a avut nevoie de mai multe cusături la nivelul buzei superioare, iar al doilea cu leziuni la un deget. Starea de tensiune în vestiarul echipei Focsaniului este în acest moment destul de mare. Aflata încă în fotoliul de lider al seriei 2, la sfârșitul turului de campionat 2023 – 2024, echipa Focsaniului a reușit contraperformanta ca în ultima etapa a turului, sa piardă cu 2 – 1, la penultima echipa din clasament, noupromovata din Tulcea, Hamangia Baia.
Următoarea partida, prima a returului, se va juca la CSM Rm. Sarat, iar deja, un jucător de baza, Gorovei, nu se știe dacă va putea juca, după intervenția chirurgicala avuta aseară la urgente.
Nici pana la aceasta ora, nu exista o declaratie oficială, pe pagina oficiala a clubului macar, despre ce s-a întâmplat la Baia, de la antrenorul principal, Grigore Octavian, președintele executiv, Lazar Costel sau președintele Botezatu Ionut. Suporterii vrânceni merita câteva cuvinte, despre cauzele înfrângerii ilogice, de la comuna Baia. Poate pana la etapa următoare, vor veni totuși”, a scris sursa citată.

Gorovei (foto, în stânga) este unul dintre jucătorii importanți ai echipei, integralist în jocul cu Hamangia Baia, în timp ce Riza (foto, în dreapta) este și el un jucător de la care sunt mari așteptări, iar la jocul cu tulcenii a fost rezervă.

CSM Focșani, echipa cu cele mai multe puncte acumulate în acest sezon de Liga 3, la egalitate cu AFC Câmpulung Muscel

La finalul turului sezonului regular, CSM Focșani ocupă locul 1 în Seria 2 a Ligii 3, cu 24 de puncte acumulate în nouă meciuri, având două puncte peste a doua clasată Metalul Buzău.

ACS Hamangia Baia a urcat pe locul 7 din 10 în urma succesului din weekend, acum având 9 puncte.

În etapa a 10-a, prima a returului, CSM Focșani joacă în deplasare la penultima clasată CSM Râmnicu Sărat (locul 9, 7 puncte), vineri, de la ora 15:00, în timp ce ACS Hamangia Baia are meci din nou acasă, cu Dacia Unirea Brăila (locul 5, 15 puncte), sâmbătă, de la ora 15:00.

  • La finalul turului din Liga 3, CSM Focșani, în Seria 2, și AFC Câmpulung Muscel, în Seria 5, sunt liderii din cele zece serii cu cele mai multe puncte acumulate, 24 la număr.

Foto: Gigi Căldare

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-enasescu-noul-antrenor-al-jiului-petrosani-19289865

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dacia-unirea-braila-petitie-pentru-renovarea-stadionului-ruina-19289871

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-olimpia-satu-mare-contract-reziliat-cu-florin-fabian-19289860

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-la-finalul-turului-cea-mai-slaba-echipa-din-acest-sezon-de-liga-3-19289802

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sergiu-bar-antrenor-secund-la-cs-afumati-19289785

https://liga2.prosport.ro/liga-3/florentin-petre-noul-antrenor-principal-al-unirii-ungheni-19289779

https://liga2.prosport.ro/liga-3/au-lasat-mingea-pentru-o-actiune-civica-componentii-echipei-aro-muscelul-campulung-au-ajutat-la-ecologizarea-unei-zone-din-comuna-dragoslavele-19289764

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-15-meciuri-au-loc-astazi-in-runda-care-pune-punct-turului-sezonului-regular-singura-echipa-ramasa-cu-punctaj-maxim-19288975

Marius ANGHEL 25 Oct. 2023, 12:38 Liga 3
Pe aceeași temă