Poli Timișoara, gafă de amatori în Liga 3! A pierdut un meci la ”masa verde” și și-a ”executat” team managerul. L-a înlocuit cu un fost anagajat la Poli condusă de Iancu și la ”AC Recaș”

Anda DELIU 07 Dec. 2023, 15:46 Liga 3
Poli Timișoara, gafă de amatori în Liga 3! A pierdut un meci la ”masa verde” și și-a ”executat” team managerul. L-a înlocuit cu un fost anagajat la Poli condusă de Iancu și la ”AC Recaș”

SSU Politehnica Timișoara arată din nou, la peste 11 ani de la pornirea proiectului suporterilor, că este un club cu carențe nepermise pentru numele greu pe care îl poartă.

Clubul condus de fostul internațional Costel Pantilimon a ”reușit” să piardă la ”masa verde” un meci din Liga 3, după ce pe teren remizase cu Phoenix Buziaș, iar, ulterior, a emis două comunicate în urma acestei gafe de amatori pe care în Liga 3 a mai comis-o în acest sezon modesta ACS Hamangia Baia, echipă din județul Tulcea prezentă în Seria 2.

Poli Timișoara a pierdut la ”masa verde” meciul terminat la egalitate cu Phoenix Buziaș

Meciul cu pricina, din etapa a 10-a a sezonului regular de Liga 3, s-a jucat în data de 27 octombrie 2023, pe terenul din satul Carani, unde și-a disputat Phoenix Buziaș jocurile oficiale în contextul în care în orașul-stațiune se fac eforturi de tip Meșter Manole să se ridice o bază de tip 1 cu teren sintetic, și s-a terminat cu scandal.

A fost 0-0, după ce Bogdan Nicolescu a executat execrabil și ratat o lovitură de pedeapsă primită de gazde pe final, iar managerul Costel Pantilimon a coborât pe gazon să se certe cu arbitrul de centru Raul Sebastian Bădărău, așa cum cu siguranță, nu a văzut în Anglia, ci mai degrabă, în țări precum mai însorita Grecie. Iată că timpul a arătat că fostul portar ar fi avut motive să fie furios pe colaboratorii din interior, nicidecum pe alte persoane, căci echipa s-a ales cu nimic din acel joc.

Robert Curescu a jucat, deși era suspendat, dar delegatul Ciprian Freanț nu a ținut evidența corectă a cartonașelor galbene primite de fotbalist.

”În temeiul art. 83/10/1 cu aplicarea art. 34 din RD, clubul Societatea Sportivă Universitară se sancționează cu Forfait (pierderea jocului cu 3- 0) și i se aplică penalitate sportivă de 635 lei”, este sancțiunea dictată de Comisia de Disciplină și Etică a FRF în ședința din 6 decembrie, în urma sesizării Departamentului Competiții al FRF ”cu privire la jucătorul Curescu Cristian Robert (Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timișoara)”.

Robert Curescu a evoluat în stare de suspendare pentru Poli Timișoara

După ce FRF a publicat, miercuri seară, deciziile comisiei, iar penalizarea a fost aplicată și în clasament, a venit și o explicație tehnică a situație, pe site-ul clubului timișorean.

”Echipa de fotbal Politehnica Timișoara a pierdut un punct în clasament, după decizia de azi a Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal.
Meciul în cauză este cel jucat în deplasare, cu Phoenix Buziaș, în etapa a 10-a, prima returului sezonului regulat. Jocul a avut loc în satul Carani, la 27 octombrie, pe o vreme cu vânt puternic și ploaie, și s-a încheiat 0-0. Gazdele au beneficiat de un penalty, dar Murariu a parat execuția căpitanului Nicolescu, fost jucător la Poli. Era minutul 90+9, iar imediat după aceea s-a fluierat finalul!
Comisia de Disciplină și Etică a FRF a omologat meciul cu 3-0 pentru Buziaș, la ”masa verde”, din cauză că timișorenii l-au folosit pe Curescu, cel care trebuia să fie suspendat la acest joc, pentru cumul de cartonașe galbene.
Poli rămâne pe locul 2 în clasament, cu 30 de puncte și un golaveraj de 36-14. În cele 15 meciuri de campionat din acest sezon, alb-violeții au înregistrat nouă victorii, trei egaluri și trei înfrângeri. FC Bihor este lider, neînvinsă, cu 37 de puncte, pe 3 se află CSC Peciu Nou, cu același punctaj ca și Poli, dar golaveraj inferior, iar pe 4, ultimul loc calificant în play-off, se găsește Progresul Pecica, 28 de puncte. Phoenix Buziaș urcă la 26 de puncte și este pe locul 5. Campionatul se va relua în 9 martie, anul viitor”, se arată pe siteul clubului.

A doua zi, joi la amiază, clubul a revenit cu alt comunicat, nesemnat, la fel ca și primul, dar într-un limbaj de lemn neocorporatist pe care Costel Pantilimon l-a mai afișat cu diverse ocazii publice.

”Într-un club profesionist de fotbal comunicarea și coordonarea dintre departamente este esențială. În momentele în care ceva nu funcționează apar, fără doar și poate, repercusiuni.
Clubul nostru a fost sancționat pentru folosirea jucătorului Robert Curescu în meciul împotriva echipei Phoenix Buziaș, meci disputat la Carani.
Comunicarea dintre team manager-ul și staff-ul echipei a fost deficitară, astfel că informația nu a ajuns în forma corectă, producându-se confuzia și eroarea în construirea lotului pentru meci.
În urmarea acestei erori, meciul terminat 0-0 pe teren împotriva Buziașului, a fost pierdut cu 3-0, astfel pierzându-se punctul acumulat.
Ne pare rău pentru această situație, în special pentru munca în zadar depusă de băieții noștri”, se arată în al doilea comunicat.

Poli s-a despărțit de Ciprian Freanț și l-a instalat pe Petre Mușat, fost la Poli condusă de Iancu și la ”AC Recaș”

Un delegat de echipă profesionist merge, după fiecare meci, și confruntă cartonașele galbene notate cu cele din raportul arbitrului. Informațiile Liga2.ro sunt că un cartonaș primit de Curescu a apărut în evidența lui Ciprian Freanț (foto) în dreptul lui Cristian Bocșan. Astfel, s-a realizat gafa.

Pentru asta, Freanț, ultimul suporter angajat la club rămas după plecările de pe vremea când Poli a fost condusă pentru scurt timp de Ovidiu Cuc, a fost dat afară. În locul său va sta pe bancă Petre Mușat, fost angajat la Poli pe vremea lui Marian Iancu și apoi la defuncta ACS Poli, pe care o parte a galeriei a numit-o AC Recaș ironic, ani de zile.

”Odată cu acest eveniment conducerea clubului a luat decizia de a înceta colaborarea cu Ciprian Freanț, cel care ocupa poziția de team manager și care avea, printre alte responsabilități, datoria de a se asigura că toate aspectele organizatorice sunt mereu puse la punct.
Odată cu partida disputată la Ineu, Petre Mușat a fost instalat în funcția de team manager al echipei și în același timp se va ocupa de organizarea competițiilor în toate depatamentele fotbalistice ale clubului ( masculin – seniori și academie + feminin).
Obligatoriu înainte!”, a mai anunțat clubul, în al doilea comunicat.

Pe urmele Ripensiei? Urmează o iarnă grea la SSU Politehnica Timișoara

E de precizat că defuncta ACS Poli nu a bifat niciodată această bornă a ridicolului, adică pierderea unui meci la ”masa verde” dintr-o astfel de eroare, dar, din Timișoara, Ripensia a ”reușit” acest lucru.

În penultimul sezon în care Ripensia a fost în Liga 2, antrenorul secund pe atunci și delegat în deplasare Iulian Muntean aparent nu a mai știut că după ultima rundă de sezon regular se ispășesc suspendări în prima rundă de play-out. Ripensia a pierdut la ”masa verde” meciul jucat acasă cu FC Brașov, fiindcă l-a folosit pe Zoran Mitrov în stare de suspendare, dar oricum îl cedase și pe teren cu scorul de 2-3. Tot atunci, aceeași gafă o comitea și Gloria Buzău la partida câștigată cu 6-2 pe teren cu Viitorul Pandurii și pierdută cu 0-3 la ”masa verde” după ce l-a utilizat în stare de suspendare pe Kamil Wiktorski.

La Ripensia, atunci a și plecat Florin Fabian, iar, ulterior, clubul a avut un declin rușinos și astăzi joacă în Liga 6, dar asta doar pentru că ”Grupul de sprijin” susține activitatea la seniori, pe care patronul Dumitru Mihu nu o mai dorea de niciun fel.

Din informațiile Liga2.ro, la Poli urmează o iarnă complicată, deși aparențele lăsate de club sunt altele. Foști jucători care și-au terminat relațiile contractuale nu au primit salariile pentru ultima lor lună la club și se simt trădați de Pantilimon, care le-a tot promis că le va da banii. În plus, LPS Banatul a făcut o adresă, tot pentru că Poli, în noua sa formulă cu pretenții de club profesionist, nu a plătit niciun leu pentru grilele a doi jucători sau pentru alți fotbaliști cărora le-au făcut contracte de profesioniști, tot de la LPS, unde toată lumea are statul de amator. Liceul are nevoie de aceste sume de bani, mai ales că primăria condusă de Dominic Fritz era să-i lase fără bani de competiții, iar grilele sunt venituri proprii ale liceului, la care se poate apela dacă politicienii timișoreni au noi tentative de a-și bate joc de sportul din oraș.

Liceul a notificat clubul să plătească ce are de plătit până la 31 decembrie. Altfel, vor urma litigii la comisii, așa cum Poli a avut cu fostul preparator fizic Miodrag Todorov, pe care, la fel, Pantilimon aparent a ”uitat” să-l plătească.

Poli Timișoara rămâne pe locul 2 în Seria 8 a Ligii 3, Phoenix Buziaş se menține pe locul 5

Până una alta, SSU Poli Timișoara e tot pe locul 2 în Seria 8 din Liga 3, dar cu 30 de puncte, nu 31, la egalitate cu CS Peciu Nou (locul 3). Phoenix Buziaş, acum cu 26 de puncte în loc de 24, se menține pe locul 5, primul de sub locurile calificabile în play-off. Lider este FC Bihor Oradea, cu 37 de puncte, singura echipă neînvinsă în acest sezon de Liga 3, din tot campionatul.

  • În acest sezon de Liga 3, o altă echipă care a pierdut un meci la ”masa verde” fiindcă a folosit un jucător în stare de suspendare este ACS Hamangia Baia, activă în Seria 2.

Foto: Politehnica Timișoara 

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/fc-bihor-a-pierdut-in-cupa-romaniei-cu-scm-zalau-19295682

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-singura-echipa-din-liga-3-care-termina-anul-fara-esec-19295620

https://liga2.prosport.ro/liga-3/andrei-cristea-antrenor-la-sc-popesti-leordeni-19295595

https://liga2.prosport.ro/liga-3/meci-decis-la-masa-verde-in-liga-3-dupa-ce-s-a-utilizat-un-jucator-suspendat-19293240

Anda DELIU 07 Dec. 2023, 15:46 Liga 3
Pe aceeași temă