Nae Constantin, noul antrenor al echipei ACSO Filiași: „Ne punem speranțele în el.” Gruparea din Dolj a făcut primele trei transferuri, unul fiind fost fotbalist la ASU Poli

Clasarea la finalul turului de campionat pe locul 14, retrogradabil, în Seria a 4-a a Ligii 3 a determinat conducerea ACSO Filiași să facă multe schimbări în această pauză de iarnă pentru ca în retur să nu aibă surpriza de a pica în Liga 4. Astfel, contractul cu antrenor a fost reziliat, un nou „principal” a fost numit, iar la nivelul lotului au apărut primele trei noutăți, dar au și plecat patru jucători.

Schimbare de antrenor principal: Gigi Ciurea out, Nae Constantin in

Cele 12 puncte acumulate de ACSO Filiași în primele 15 etape jucate în acest sezon au nemulțumit total conducerea clubului și autoritățile din orașul din Dolj, mai ales că echipa nu a mai fost nevoită în ultima parte a turului să își desfășoare meciurile de acasă într-o altă localitate, ci pe teren propriu, pe noul stadion. Pentru a da un restart, s-a decis încetarea contractului cu antrenorul Gigi Ciurea, acțiune care s-a produs în condiții amiabile. Iar înlocuitor a fost găsit imediat: Nicolae Constantin.

„Am avut o discuție cu Gigi Ciurea și am reziliat contractul de comun acord. Îi mulțumesc că a fost alături de noi și îi transmit pe această cale că face parte din familia noastră. Sunt sigur că și el ține foarte mult la CSO Filiași, lucru pe care l-a și declarat.

Antrenorul cu care vom ataca returul campionatului este Nicolae Constantin. Este un tehnician care a făcut parte din stafful lui Isăilă, numai că nu a plecat în Arabia Saudită cu acesta pentru că este înscris la cursurile pentru licența Pro UEFA. Ne punem speranțele în el. Obiectivul nostru este rămânerea în Liga a 3-a”, a spus președintele clubului ACSO Filiași, Florin Spînu, pentru Gazeta de Sud.

Noul antrenor principal al echipei din Filiași este un fost fundaș central de Liga 1 la Petrolul, Rapid, Astra sau FC Brașov. Prahoveanul de 46 de ani, originar din Filipeștii de Târg, a fost „secundul” lui Daniel Isăilă la naționala Under 21 a României, apoi la ASA Târgu Mureș, dar și „secundul” lui Răzvan Lucescu sau Octavian Grigore.

Patru jucători plecați, trei achiziționați

La reunirea echipei, programată pe 15 ianuarie, din lot nu vor mai face parte Ștefan Kovari, Laurențiu Moț, Mihai Pătrașcu și Andrei Gherghina. Dar primele trei transferuri au și fost făcute: Sabin Lupu (foto, alături de președintele Florin Spînu), ultima dată la ASU Poli, Eduard Dina, de la CNS Cetate Deva, și Samuel Luică, împrumutat de la U Craiova 1948 SA. Campania de achiziții nu se va opri însă aici.

„Am reziliat contractele cu Ștefan Kovari, Laurențiu Moț, Mihai Pătrașcu și Andrei Gherghina. Am făcut și primele trei achiziții: Sabin Lupu, Eduard Dina, Samuel Luică. Suntem în discuții cu foarte mulți jucători din Liga a 2-a și Liga a 3-a. Lotul va fi completat cu trei-patru juniori născuți în 2000-2001, cu doi mijlocași și doi atacanți de valoare. Ei se vor afla la pregătire de la început, pentru că ne dorim să plecăm în cantonament cu lotul complet”, a declarat Spînu.

Cât privește programul de pregătire, după reunirea stabilită pe 15 ianuarie, pe 18 ianuarie e stabilit un meci amical în familie în care noul antrenor să-și analizeze jucătorii. Până la plecarea în cantonament, stabilit în perioada 7-14 februarie, ACSO Filiași are jocuri test cu Pandurii (25 ianuarie, la Târgu Jiu), Fărcășești (1 februarie) și Sporting Roșiori (7 februarie, acasă), iar după revenirea din stagiu mai sunt stabilite și amicale cu Vedița Colonești (26 februarie, la Bradu) și CSM Slatina (29 februarie, acasă).

După desfășurarea turului, ACSO Filiași ocupă locul 14, retrogradabil, cu 12 puncte acumulate în Seria a 4-a a Ligii 3, acolo unde lider este U Craiova 1948 SA, cu 41 de puncte. Locul care asigură precis menținerea, 11, este ocupat în acest moment de Viitorul Dăești, care are 19 puncte.

Pe aceeași temă