Ionuț Șerban va juca în Liga 3 după ce s-a despărțit de Dinamo. Echipa cu care a semnat mijlocașul care în ultimii opt ani a fost ”legat” de clubul din ”Ștefan cel Mare”

Marius ANGHEL 08 Mar. 2022, 16:08 Liga 3
Ionuț Șerban va juca în Liga 3 după ce s-a despărțit de Dinamo. Echipa cu care a semnat mijlocașul care în ultimii opt ani a fost ”legat” de clubul din ”Ștefan cel Mare”

Ionuț Șerban (26 de ani) și-a găsit o echipă unde să joace și să își continue cariera de fotbalist, după ce la finalul anului trecut s-a despărțit de Dinamo, club unde mai mult a stat decât a jucat din cauza clauzelor pe care le avea în urma achiziționării sale de la Sportul Studențesc.

Mijlocașul originar din Ploiești s-a antrenat în ultima parte a anului trecut alături de Petrolul, liderul Ligii 2, însă de curând a semnat cu CS Blejoi, formație din Liga 3 care poartă numele comunei din vecinătatea municipiulului de reședință al județului Prahova.

Ionuț Șerban a semnat cu CS Blejoi

Șerban a fost prezentat oficial, ieri, de CS Blejoi, formație de mijlocul clasamentului în Seria a 5-a a Ligii 3.

”Transfer «pe ultima sută», Ionuƫ Şerban (26 ani), jucător cu 65 de prezenƫe ȋn Liga 1 ȋn tricoul lui Dinamo.
Bine ai venit ȋn familia CS Blejoi!”, a anunțat clubul prahovean.

”Ionut Șerban a semnat cu noi. A fost copilul-teribil prin 2010-2013. A plecat la 16 ani de la Chimia Brazi la Sportul, la 18 era la Dinamo. Are 26 ani. A avut o operație la ligamente anul trecut, e recuperat, a semnat cu noi până în vară. Încercăm să ne ajutăm reciproc. Noi să-i oferim posibilitatea să revină în fotbal, el să ne ajute cu valoarea și experiența lui. Avem nevoie, având în vedere că în ultimele amicale am jucat cu șapte «underi» în primul 11”, a spus, pentru Liga2.ro, Paul Mainea, oficial al clubului din Blejoi.

Ionuț Șerban a scăpat de Dinamo, unde a stat opt ani, mai mult pe tușă

Ionuț Șerban a fost ”blocat” la Dinamo timp de opt ani, toate acestea din cauza unei clauze conform căreia ”câinii” trebuiau să plătească un milion de euro către Vasile Șiman, fostul patron al Sportului Studențesc, dacă îl dădeau afară pe mijlocaș. În această condiție, Dinamo a preferat să-l țină în toată această perioadă sub contract pe Șerban.

După ce gruparea din ”Ștefan cel Mare” a intrat în insolvență, mijlocașul central a rămas liber de contract și pentru o perioadă s-a antrenat cu Petrolul.

Ionuț Șerban s-a remarcat la Sportul Studențesc, pentru care a jucat la o vârstă fragedă atât în Liga 1, cât și în Liga 2. În septembrie 2013 era achiziționat de Dinamo, iar clauza pe care Vasile Șiman le-a impus-o ”câinilor” avea să devină piatră de moară pentru jucător. Șerban a fost legat de Dinamo opt sezoane, însă nu va rămâne un fotbalist emblematic pentru acest club, cum se întâmplă de obicei cu jucătorii care își petrec atâta timp la o singură echipă. A rămas la ”alb-roșii” din cauza clauzei sale, obligat forțat, fiindcă sportiv nu a ajutat mai deloc Dinamo.

În opt sezoane a strâns doar 65 de meciuri pe teren și 1 gol. Cel mai mult a evoluat în primul său sezon la Dinamo, în 21 de jocuri, când a și marcat. Ulterior, meciurile în care a fost utilizat au scăzut de la campionat la campionat, 11, 8, 5, 8, 6, 4, respectiv 2 în ediția trecută a Ligii 1, 2020-2021.

Șerban speră acum să-și relanseze cariera la CS Blejoi, clasata pe locul 5 în Seria a 5-a a Ligii 3, cu 21 de puncte acumulate după 15 etape. Echipa unde în primele zile din acest an a fost numit manager sportiv Cristian Vlad joacă primul meci oficial din acest an sâmbătă, 12 martie, de la ora 15:00, acasă, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (locul 3, 29 puncte).

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cristian-vlad-numit-manager-sportiv-la-cs-blejoi-echipa-prahoveana-la-care-a-ajuns-fostul-presedinte-al-petrolului-s-a-reunit-de-urgenta-pentru-un-amical-de-lux-cu-dinamo-19215573

https://liga2.prosport.ro/seria-1/s-a-incheiat-cosmarul-pentru-ionut-serban-dinamo-e-de-domeniul-trecutului-pentru-mijlocasul-ploiestean-care-acum-se-pregateste-cu-petrolul-19210152

Marius ANGHEL 08 Mar. 2022, 16:08 Liga 3
Pe aceeași temă