Gueye Mansour a schimbat echipa și va lupta cu șanse mari la promovarea din Liga 3 în Liga 2. Cu cine a semnat africanul ajuns la 38 de ani

Andrei PASCU 01 Mar. 2024, 17:32 Liga 3

Gueye Mansour este unul dintre cei mai longevivi străini care au jucat în România. De ani buni se află în fotbalul nostru, dar cu toate acestea nici măcar nu s-a retras din teren. Africanul continuă să evolueze și la 38 de ani, iar din a doua parte a sezonului de Liga 3 va lupta pentru promovarea în Liga 2.

În prima parte a stagiunii a fost sub contract cu echipa CSM Sighetu Marmaţiei (locul 5 în Seria 10), dar în actuala pauză competițională din divizia a treia a semnat cu CSM Olimpia Satu Mare (locul 2 în Seria 10).

Mansour Gueye va lupta cu CSM Olimpia Satu Mare pentru promovarea din Liga 3

Culmea, în etapa a 5-a din Liga 3, care a avut loc în luna septembrie 2023, Mansour Gueye a fost decisiv în victoria obținută de CSM Sighetu Marmaţiei pe terenul noii sale echipe, CSM Olimpia Satu Mare, reușind o dublă în succesul încheiat cu scorul de 3-1.

Mansour, născut în orașul senegalez Dakar, a făcut cale întoarsă, astfel, la CSM Olimpia Satu Mare, pentru că acolo a jucat pe întreg parcursul sezonului trecut, până în vara lui 2023, când a semnat cu CSM Sighetu Marmaţiei.

Africanul va lupta cu șanse mari pentru promovarea în Liga 2, pentru că echipa din Satu Mare este una din favoritele la accederea în eșalonul superior, chiar dacă are de recuperat șapte puncte în raport cu liderul SCM Zalău.

20 de ani de când Gueye Mansour a venit prima dată în România

În anul 2004 a venit prima dată Gueye Mansour în România, la Poli Timișoara, de la Servette FC (Elveția). A părăsit țara noastră opt ani mai târziu, când a semnat cu Ordabasy, dar după ce, în afara formației orașului de pe Bega, a mai evoluat pentru CS Buftea și Gloria Buzău.

A revenit doi ani mai târziu, la ACS Poli Timișoara, iar apoi, după numai trei luni, a plecat în Arabia Saudită. După câteva experiențe în afara României, africanul s-a întors în 2018, când a semnat cu Energeticianul. A evoluat apoi pentru Ripensia și Flacăra Horezu, iar la actuala echipă e din octombrie 2020 până în vara lui 2022 a jucat pentru Sportul Șimleu Silvaniei.

La nivelul primei ligi din România, Gueye Mansour are peste 100 de meciuri și ceva mai mult de 20 de goluri.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/frf-intalnire-cu-reprezentantii-cluburilor-din-liga-3-19301158

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-ajutor-financiar-important-din-partea-cl-baia-mare-19301144

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-victorie-intr-un-meci-amical-cu-vointa-lupac-19301079

Andrei PASCU 01 Mar. 2024, 17:32 Liga 3
Pe aceeași temă