VIDEO | Harry Kane l-a copiat pe Asibey de la Fălticeni! Ghanezul Șomuzului a reușit un gol fabulos în meciul cu FC Bacău, iar englezul l-a urmat la aproape două ore distanță, la Munchen

Marius ANGHEL 31 Oct. 2023, 15:13 Liga 3

În weekendul trecut, în etapa a 10-a a Ligii 3, Șomuz Fălticeni a bifat abia prima victorie în acest sezon, însă golul prin care a reușit să ia cele trei puncte a fost o adevărată bijuterie.

Ghanezul Emmanuel Osei Asibey a punctat în poarta echipei FC Bacău cu un șut din propria jumătate de teren, de la circa 60 de metri de poarta adversă.

Întâmplarea face ca la scurt timp după aceea, în Germania, la Munchen, englezul Harry Kane să aibă o execuție aproape asemănătoare în poarta celor de la SV Darmstadt.

Gol de generic reușit de Emmanuel Osei Asibey în Șomuz Fălticeni – FC Bacău 1-0

Șomuz Fălticeni a reușit sâmbătă, 28 octombrie, în prima etapă a returului acestui sezon regular al Ligii 3, să obțină abia prima victorie. A făcut-o pe teren propriu, în fața unui adversar cu pretenții, FC Bacău, condusă de un antrenor experimentat, Costel Enache. Cu 1-0 au câștigat sucevenii, dar golul cu care au reușit asta poate fi pus în ramă.

În minutul 61 al jocului, în jurul orei 16:16, ghanezul Emmanuel Osei Asibey l-a surprins pe portarul Teodor Cîmpianu cu o execuție dintr-o lovitură liberă bătută de la circa 56 de metri, de la mijlocul terenului, din partea de joc a Șomuzului. Asibey a privit cum portarul era ieșit în față, a executat puternic și a marcat sub transversală, făcând inutilă retragerea lui Cîmpianu pentru a evita golul de generic.

Potrivit Fălticeni Online, africanul a mărturisit că a mai avut astfel de reușite în țara sa natală și că victoria cu FC Bacău i-a dedicat-o antrenorului Daniel Stoica, căruia în ziua meciului i-a decedat tată și a absentat de la joc.

Cu acest succes, primul al sezonului, Șomuz a acumulat 7 puncte în nouă meciuri și a părăsit ultimul loc al clasamentului Seriei 1, devansând la golaveraj Rapid Brodoc și apropiindu-se la două puncte chiar de FC Bacău. În etapa a 11-a, echipa din Fălticeni va evolua vineri, de la ora 14:00, în deplasare la Aerostar Bacău (locul 5, 11 puncte).

  • În etapa a 10-a a Ligii 3 am avut și un antrenor-jucător marcator, pe multiplul campion cu Steaua Ionuț Pîrvu, care a înscris pentru SR Brașov la vârsta de 53 de ani!

Golul lui Emmanuel Osei Asibey din meciul Șomuz Fălticeni – FC Bacău 1-0:

https://www.youtube.com/watch?v=WU7QLxMoN0I

Harry Kane, gol asemănător dat în meciul Bayern Munchen – SV Darmstadt cu cel marcat de Asibey

În aceeași zi, la Munchen, în Germania, la ora 17:54, în minutul 69 al partidei din Bundesliga Bayern Munchen – SV Darmstadt, englezul Harry Kane reușea un gol aproape la fel ca al lui Emmanuel Osei Asibey.

Pe o fază de contraatac a echipei Bayern, la scorul de 4-0, Muller i-a pasat lui Kane, acesta a preluat și a tras cu dreptul, aproape din aceeași poziție cu a ghanezului de la Șomuz, l-a prins ieșit în față pe portarul Schuhen și mingea a intrat sub transfersală, ridicând scorul la 5-0. Partida s-a încheiat cu scorul de 8-0 pentru multipla campioană a Germaniei, iar Kane a reușit trei goluri.

Glumind, am putea spune că Harry Kane a fost inspirat la acest meci de execuția lui Emmanuel Osei Asibey din jocul din Liga a 3-a din România.

Golul marcat de Harry Kane în meciul Bayern Munchen – SV Darmstadt 8-0:

https://www.youtube.com/watch?v=MaJrXe6dOcI

Foto și video 1: Fălticeni Online
Video 2: Bundesliga

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-campulung-muscel-s-a-despartit-de-costin-lazar-19290725

https://liga2.prosport.ro/liga-3/flavius-sabau-noul-antrenor-al-acs-targu-mures-19290660

https://liga2.prosport.ro/liga-3/ionut-pirvu-gol-in-liga-3-la-53-de-ani-19290579

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/rezultate-si-marcatori-meciuri-etapa-10-liga-3-19290203

Marius ANGHEL 31 Oct. 2023, 15:13 Liga 3
Pe aceeași temă