Lupu de Praga! Un tânăr brașovean care în vară promova în Liga 3 a ajuns să lucreze și să joace fotbal la Praga, unde a marcat golul anului în Cehia! ”Colegii și-au pus mâinile în cap!”

Adi MARICA 05 Dec. 2023, 13:39 Liga 3

Leonard Lupu se anunța un fotbalist de perspectivă. A început fotbalul cu antrenorul Tiberiu Ghioane, fost internațional al României, a promovat cu Ciucaș Tărlungeni în Liga 3, dar a lăsat fotbalul pe plan secund și s-a axat pe o carieră în managementul hotelier.

S-a stabilit din vară la Praga, în Cehia, acolo unde a câștigat un concurs pentru un post de coordonare la recepția unui hotel de lux.

Leo Lupu, ochit de Tibi Ghioane la Prejmer!

În paralel, Leo Lupu (26 de ani) joacă și fotbal la echipa de amatori Praga Raptors, formație care activează în Liga 6 din Cehia și unde sunt legitimați doar jucători străini.

”Eu am crescut la Teliu și de mic copil mi-am dorit să joc fotbal. Mă duceam în fiecare zi pe terenul de fotbal, iar într-o zi, la Prejmer, m-a văzut Tibi Ghioane și mi-a spus să merg la antrenamente și să mă pregătesc cu echipa. Știam că Ghioane a fost un mare fotbalist. Am fost suprins când m-a chemat la antrenamente. Așa am ajuns să joc la 15 ani în Liga 5 Brașov. Am avut o relație foarte bună cu Tibi și chiar am reușit să promovăm cu ACS Perjmer în Liga 4 Brașov. Apoi am plecat la Precizia Săcele, unde am lucrat cu Ciprian Ursu și am ieșit vicecampioni naționali la juniori. La Săcele mi-am făcut cu adevărat junioratul”, povestește Lupu.

În urmă cu 2 ani, Lupu a ajuns la Ciucaș Tărlungeni, echipă cu care avea să promoveze in vara trecută în Liga 3. ”În sezonul trecut, când am câștigat Liga 4 Brașov, am avut o echipă bună, cu Marian Cristescu și Marian Constantinescu. Nu pot să spun că am fost cei mai buni, dar noi ne-am dorit cel mai mult să câștigăm campionatul Ligii a 4-a Brașov și să promovăm în Liga 3. Și am reușit!”, spune brașoveanul.

Cariera în industria hotelieră, mai importantă decât fotbalul din România!

Deși avea șansa să joace în Liga 3, Lupu a ales o carieră în managementul hotelier.

”Pentru mine, cariera a fost mereu foarte importantă, mi-am dorit să reușesc pe drumul pe care l-am ales. Părinții mei sunt ingineri amândoi, iar la noi în casă a fost mereu importantă școala. În vară am lăsat fotbalul pe planul doi și am ales să plec în Cehia, unde chiar am șansa să mă dezvolt pe plan personal. Acum sunt training manager și coordonez un departament de receție la un hotel Praga care face parte din grupul Mariott. Am dat concurs și doar trei persoane din 25 care au fost acceptate la concurs au fost angajate. Este un program de formare în management cu perspective bune. Mi-am propus să ajung, să zicem în 10 – 15 ani, manager general la un hotel de lux. Acesta este visul meu!”, a mai spus Lupu.

Talentat, Lupu și-a găsit rapid echipă la Praga!

După ce a câștigat concursul pentru postul de la hotelul din Praga, pentru Lupu a fost mai greu să-și găsească o locuință. ”Când am ajuns în Praga mai repede mi-am găsit o echipă să joc fotbal decât sa găsesc un apartament! Nu puteam renunța total la fotbal. Praga Raptors este o echipă de Liga 6 în care sunt doar jucători străini din Bulgaria, Rusia, Ucraina, iar antrenorul, Kim Grant, este un fost internaținal ghanez. Facem doar două antrenamente pe săptămână, iar la finalul săptămânii jucăm în campionat. Nivelul e cam de Liga 4 la noi”, spune Leonard Lupu.

Gol de kinogramă în Cehia pentru Leo Lupu!

Luna trecută, Lupu avea să marcheaze un gol fabulos, șut de la circa 30 de metri direct în vinclu!

”Acesta e singurul gol marcat de mine în Cehia până acum. Colegii și-au pus mâine în cap la golul marcat de mine. Sper să mai înscriu astfel de goluri. Am mai avut astfel de reușite și în România. Suntem pe locul 4 în campionat și tragem la promovare”, a mai spus fotbalistul brașovean.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/s-a-dat-votul-pentru-un-stadion-nou-la-brasov-19294584

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-pasi-pentru-un-stadion-nou-la-timisoara-19294483

https://liga2.prosport.ro/special/povestea-lui-dragos-nitu-mvp-ului-mondialului-de-minifotbalpovestea-lui-dragos-nitu-mvp-ului-mondialului-coleg-de-generatie-la-juniorii-lui-fc-brasov-cu-niczuly-lucreaza-intr-un-depozit-de-medicament-19293168

Adi MARICA 05 Dec. 2023, 13:39 Liga 3
Pe aceeași temă