Sănătatea Cluj a încheiat colaborarea cu George Florescu. Vicepreședintele întreabă pe Facebook ce antrenor ar alege fanii, iar un angajat de la primărie i-a răspuns

Andrei PASCU 21 Jul. 2023, 18:10 Liga 3
Sănătatea Cluj a încheiat colaborarea cu George Florescu. Vicepreședintele întreabă pe Facebook ce antrenor ar alege fanii, iar un angajat de la primărie i-a răspuns

Sănătatea Cluj, echipă care a retrogradat sportiv sezonul trecut, din Seria 9 a Ligii 3, dar care poate continua în divizie în urma retragerilor anumitor cluburi, va numi un alt antrenor pentru sezonul următor, indiferent că va evolua în Liga 3 sau în Liga 4.

George Florescu nu mai este antrenorul echipei Sănătatea Cluj

Clubul a anunțat, joi, 20 iulie, că a încheiat raporturile contractuale cu antrenorul George Florescu, nimeni altul decât fostul mijlocaș al naționalei României. Ajuns la 39 de ani, Florescu este nevoit acum să își caute un alt acord. Însă, el nu a plecat singur de la Sănătatea Cluj, părăsind echipa și Valentin Lemnaru (39 de ani), fost atacant la FCSB, Dinamo sau Petrolul.

Culmea, plecările celor doi au venit după ce s-au început pregătirile de vară, premergătoare sezonului următor, 2023/2024.

Mulțumim, George Florescu!
Mulțumim, Valentin Lemnaru!

Colaborarea dintre cei doi și clubul nostru a ajuns la final!

Le mulțumim pentru cei doi ani petrecuți alături de noi!
Mult succes în continuare!”, a anunțat Sănătatea Cluj pe pagina de Facebook.

Vicepreședintele clubului Sănătatea Cluj întreabă suporterii pe cine să aducă în locul lui George Florescu

În comentariile postării, a reacționat și vicepreședintele clubului, Ilisie Dascăl, care a întrebat pe cine ar putea aduce antrenor.

În calitate de vicepreședinte cel puțin în acte întreb și eu cu cine mergeți mai departe?”, este mesajul needitat al lui Ilisie Dascăl, iar Ovidiu Rațiu, șef de birou în cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, i-a răspuns:

Ești f (n.r. – foarte) curios”.

George Florescu a fost înainte sub contract cu ”U” Cluj

Până să ajungă antrenor la Sănătatea Cluj, unde a rezistat doi ani, George Florescu a jucat ultima dată la Universitatea Cluj, de care s-a despărțit la începutul anului 2021. El nu a prins nici măcar un minut pentru ”U” Cluj în acel sezon, până în momentul rezilierii contractuale. Ultimul său meci oficial, consemnat de altfel pentru ardeleni, datează din sezonul anterior despărțirii, când a fost utilizat destul de mult.

A jucat în 20 de partide, 18 în Liga 2 și două în Cupa României, și a marcat de două ori. Florescu se afla sub contract cu ”U” Cluj din septembrie 2017, după ce și-a încheiat experiența din Cipru, de la Omonia Nicosia.

În cariera sa, George Florescu a mai evoluat pentru Sheriff Tiraspol (Moldova), Torpedo Moscova (Rusia), FC Midtjylland (Danemarca), Alania Vladikavkaz (Rusia), Arsenal Kiev (Ucraina), Astra, Dinamo Moscova (Rusia) și FK Qabala (Azerbaidjan). Florescu are și 11 meciuri și un gol pentru naționala României.

George Florescu, schimbare majoră: s-a pocăit

Pe lângă schimbările din cariera fotbalistică, George Florescu s-a și pocăit. A vorbit în fața oamenilor, în biserică, și a dat câteva informații și despre viața sportivă, dar și o întâmplare din copilărie care l-a marcat.

Mă numesc George Florescu, am trei copii și al patrulea este pe drum, Slăvit să fie Domnul, sunt botezat de curând, împreună cu soția, pe 10 iunie anul trecut, ne-am botezat împreună, în același timp. Sunt din Cluj și, probabil că unii dintre voi, care mă cunoașteți din lumea sportului, știți că am fost cel mai slab număr 10 din istoria echipei naționale.

Cel mai important aspect din viața mea de adolescent a fost la vârsta de 16 ani, când deja făceam parte dintr-o bandă. Eram, în același timp, foarte bun la școală, un sportiv foarte bun. La 16 ani, deja, semnasem un contract cu Universitatea Cluj, cu echipa mare, dar, în timpul liber, făceam parte și dintr-o gașcă de cartier.

Într-o seară ne-am adunat la spart semințe și am intrat într-o altercație cu trei studenți, noi eram vreo 15- 20, iar săracii studenți s-au ales cu răni destul de grave și multe zile de spitalizare. A urmat partea mai puțin plăcută, noi am crezut că suntem tari, suntem șmecheri, i-am bătut pe ăștia, suntem puternici, mușchii noștri sunt tari, însă a venit reversul medaliei și am fost prinși de polițiști.

Așa am ajuns inculpați. La 16 ani puteam să-mi ratez toată cariera. Ce experiență a fost pentru mine la acea vârstă, în boxa inculpaților, la tribunal, la strigarea numelui: «Inculpat Florescu! Vă rog să vă ridicați!».

O carte care mi-a atras atenția se numește «Dă sens vieții». O citeam în avion și am avut prima dată revelația de a-l căuta pe Dumnezeu. Am început să plâng. Era o bucurie de nedescris. Mi-am dat seama în momentul ăla cât m-a protejat Dumnezeu. Ăsta a fost primul moment când am simțit chemare.

Eu nu știam despre creștinism, penticostali, baptiști. Știam de ortodocși, catolici și musulmani. Am început să caut. Prima dată am îmbrățișat religia ortodoxă. Am fost la Muntele Athos și am trăit niște experiențe care m-au făcut să caut și mai mult. Mi-am dat seama că Dumnezeu este viu.

Este un Dumnezeu apropiat, al relației. Apoi am început să caut în ocultism, am început să-l caut pe Dumnezeu în ocultism. Eu eram atras și de supranaturalul lui Dumnezeu. Am făcut și yoga, am fost și la șamani, am trecut prin mai multe secte oculte. Nu știam ce este, credeam că îl caut pe Dumnezeu. El m-a protejat și acolo”, a dezvăluit George Florescu.


https://liga2.prosport.ro/liga-3/inca-un-abandon-in-liga-3-detinatoarea-eventului-in-suceava-a-decis-sa-continue-la-nivel-judetean-presedintele-ajf-au-trimis-o-adresa-oficiala-la-frf-ca-nu-pot-face-fata-19277682

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-a-castigat-in-stefan-cel-mare-amicalul-cu-cs-dinamo-dupa-ce-a-revenit-pe-tabela-si-s-a-desprins-abia-in-minutele-de-final-concluziile-lui-andrei-prepelita-19277618

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/finalele-regionale-ale-cupei-romaniei-dupa-incheierea-grupelor-axiopolis-cernavoda-este-singura-echipa-care-poate-obtine-din-nou-trofeul-rezervat-acestei-faze-a-competitiei-19277609

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-castigat-meciul-de-pregatire-cu-crisul-chisineu-cris-19277564

 

 

 

Andrei PASCU 21 Jul. 2023, 18:10 Liga 3
Pe aceeași temă