Dacia Unirea Brăila, cu infirmeria plină și salarii neplătite de patru luni, înaintea manșei tur a barajului de promovare cu Bucovina Rădăuți. Florentin Petre vorbește despre problemele pe care le întâmpină și își ”adoarme” adversara: ”Este favorită la victorie”

Liga2.ro 06 May. 2021, 12:26 Liga 3

Dacia Unirea Brăila și-a îndeplinit primul obiectiv, clasarea pe unul dintre primele două locuri ale Seriei a 2-a a Ligii 3, însă viitorul apropiat nu sună prea bine pentru echipa antrenată de Florentin Petre. A terminat pe locul 2, după SC Oțelul Galați, în urma rezultatelor din ultima etapă a sezonului regular, și va juca primul meci de baraj pentru accederea în Liga 2 în deplasare, la prima clasată din Seria 1 a Ligii 3 Bucovina Rădăuți.

Mai mult, trupa legendei dinamoviste are un lot decimat de accidentări. De altfel, și înfrângerea din ultima etapă a returului, cu CSM Râmnicu Sărat (scor 1-2, în deplasare), este rezultatul acestei situații nedorite de echipa fanion a Brăilei.

  • Dacia Unirea Brăila nu-și mai dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul Municipal din orașul de reședință al județului de o lungă perioadă, ci casă i-a devenit arena din Însurăței.

Dacia Unirea are mai mulți jucători accidentați înaintea meciului tur cu Bucovina Rădăuți

Golgeterul Patrick Petre, căpitanul Florin Lungu și Andrei Paliu au șanse minime să joace în manșa tur a primei etape a barajului de promovare în Liga 2 cu Bucovina Rădăuți, iar la antrenamentul de marți, de la Cazasu, a resimțit dureri la o coapsă și fundașul central Cătălin Stănciulescu, scrie Obiectiv Vocea Brăilei.

Dar acestea sunt cazurile care nu vor fi recuperate, pentru că mai sunt jucători care în această săptămână au avut un program mai lejer, tot din cauza unor recidive ale unor accidentări mai vechi.

  • Dacia Unirea are în lot câțiva jucători experimentați, cu multe meciuri chir în prima ligă. Cele mai cunoscute nume sunt Robert Vâlceanu, Raphael Stănescu și Patrick Petre.

Florentin Petre îi vede favoriți la victorie pe suceveni, în manșa tur: ”Adversara noastră este campioana Seriei 1”

În aceste condiții, Florentin Petre va avea la dispoziție pentru partida tur cu Bucovina Rădăuți doar 12-13 jucători. Iar antrenorul Daciei Unirea consideră că, cel puțin în acest meci, trupa din județul Suceava este favorită la victorie.

”Din păcate, calificarea pe locul al doilea în grupă a lăsat urme. Avem patru jucători titulari care sunt accidentați, iar șansele lor de a juca în acest prim meci cu Bucovina sunt în proporție de 10 la sută. Sper ca măcar ceilalți fotbaliști să fie în plenitudinea forțelor pentru că mai avem câțiva cu probleme medicale. Din acest punct de vedere, al loturilor, Bucovina Rădăuți este favorită la victorie în primul meci. Adversara noastră a terminat sezonul regulat pe primul loc, este campioana Seriei 1, o echipă cu jucători cu talie, cu jucători valoroși de pe plan local, care tratează foarte bine fazele fixe. Nici suprafața de joc unde vom evolua la Rădăuți nu se prezintă în condiții prea bune”, a declarat Florentin Petre, citat de Obiectiv Vocea Brăilei.

Jucătorii echipei din Brăila, neplătiți de patru luni. Consiliul Județean și afaceristul Florin Cârligea promit reglarea problemelor

Accidentările nu reprezintă singura problemă a antrenorului de la Dacia Unirea. Florentin Petre este nevoit să-și motiveze jucătorii în condițiile în care aceștia nu și-au mai primit salariile de patru luni.

”Clubul se confruntă cu probleme financiare. Este greu să motivezi un fotbalist care nu și-a mai primit salariul de patru luni. Și asta în condițiile în care, Dacia Unirea a avut al șaselea buget din Seria a 2-a a Ligii 3. Cu bani puțini am făcut lucruri mari pentru Brăila, mă refer la clasarea pe locul al doilea. În comparație cu jucătorii adversarei care, din câte știu, sunt cu banii la zi. Dar fotbaliștii Daciei Unirea nu au acuzat neplata salariilor și s-au luptat pentru a se menține în obiectiv. Ni se pare îmbucurător faptul că președintele Consiliului Județean, Francisk Chiriac, ne va susține în continuare. Trebuie să recunoaștem că fără bugetul de la CJ, Dacia Unirea nu mai era acum. A revenit lângă noi și omul de afaceri Florin Cârligea. Promisiuni avem în acest sens”, a mai spus Florentin Petre.

Dacia Unirea dă ”din colț în colț” să facă rost de bani să ajungă la Rădăuți cu o zi mai devreme

Petre, alături de conducerea clubului, caută soluții pentru ca echipa să poată ajunge la Rădăuți cu o zi mai devreme, soluții reprezentând banii necesari pentru această deplasare.

”Dăm din colț în colț să facem rost de bani. Trebuie să ajungem la Rădăuți cu o zi înaintea meciului, dar cel puțin la acest moment (n.r. – marți, 4 mai) suntem în căutări. De altfel, așa a fost tot returul, cu bani puțini și mâncare la casoletă”, a mai spus antrenorul Daciei Unirea, citat de Obiectiv Vocea Brăilei.

Învingătoarea dintre Bucovina și Dacia Unirea întâlnește în barajul decisiv câștigătoarea dintre SC Oțelul Galați și Foresta Suceava

Meciul tur din prima etapă a barajului de promovare în Liga 2 dintre Bucovina Rădăuți (Locul 1, Seria 1) și Dacia Unirea Brăila (Locul 2, Seria 2) are loc sâmbătă, 8 mai, de la ora 18:00, pe stadionul din Rădăuți.

Returul are loc o săptămână mai târziu, în jurul datei de 15 mai, la Însurăței, acolo unde își dispută meciurile de pe teren propriu Dacia Unirea.

Ulterior, câștigătoarea acestei duble manșe va întâlni în etapa a doua a barajului de promovare în Liga 2 învingătoarea dintre SC Oțelul Galați (Locul 1, Seria 2) și Foresta Suceava (Locul 2, Seria 1).

  • În Seria 1 a Ligii 3, Bucovina Rădăuți a terminat pe locul 1, cu 39 de puncte, iar Foresta Suceava s-a clasat pe locul 2, cu 36 de puncte.
  • În Seria 2 a Ligii 3, SC Oțelul Galați a fost lider, cu 41 de puncte, iar Dacia Unirea Brăila a terminat pe locul 2, cu 38 de puncte.

Programul complet al primei etape a barajului de promovarea în Liga 2 e disponibil AICI.

Articol scris de Costel Filip
Foto: Dacia Unirea Brăila

https://liga2.prosport.ro/liga-3/bucovina-radauti-incurajata-sa-atace-promovarea-in-liga-2-antrenorul-iulian-ionesi-despre-vizita-surpriza-primita-de-echipa-inaintea-barajului-cu-dacia-unirea-braila-apreciez-oamenii-poli-19182803

https://liga2.prosport.ro/liga-3/programul-meciurilor-tur-din-prima-etapa-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-doua-dintre-partide-vor-fi-televizate-19182860

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-s-a-incheiat-ele-sunt-cele-10-campioane-ale-editiei-2020-2021-cele-10-meciuri-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-19182278

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-ultima-etapa-astazi-aflam-ultima-echipa-care-merge-la-barajul-de-promovare-si-meciurile-rezultate-dar-si-formatiile-care-vor-ajunge-la-barajul-de-mentinere-19182028

Liga2.ro 06 May. 2021, 12:26 Liga 3
Pe aceeași temă