FC Brașov are un nou președinte, un fost europarlamentar: ”Am practicat fotbal, handbal și baschet.” Echipa care îi ia locul în Liga 3 retrogradatei din Liga 2 | EXCLUSIV

Adi MARICA, Marius ANGHEL 24 Aug. 2023, 13:06 Liga 3
FC Brașov are un nou președinte, un fost europarlamentar: ”Am practicat fotbal, handbal și baschet.” Echipa care îi ia locul în Liga 3 retrogradatei din Liga 2 | EXCLUSIV

Dragoș David (55 de ani) este noul președinte executiv al FC Brașov, club a cărui echipă de seniori a fost retrogradată în această vară din Liga 2 după ce nu a îndeplinit condițiile minime de participare pentru al treilea sezon la rând în competiția în care, sportiv, își obținuse acest drept.

Echipa nu va continua nici în Liga 3, iar clubul, cel puțin un an, își va menține activitatea doar cu Academia, ulterior urmând a se contopi cu SR Brașov, căruia i se va acorda brandul FC Brașov de către deținătorul ei, Primăria Municipiului Brașov.

Noul președinte al FC Brașov a fost europarlamentar, este de câțiva ani instalat pe un post călduț și plătit generos ca director general la Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov, poziție pe care o ocupă din 2009!

Dragoș David, noul președinte al FC Brașov. Cristian Mățău continuă și el la club, deși trebuia să demisioneze!

În sedința Adunării Generale a Asociaților FC Brașov, organizată marți, 22 august 2023, s-a stabilit ca Dragoș David (foto principal, în centru, alături de Allen Coliban, în dreapta) să ocupe funcția de președinte executiv, iar Cristian Mățău să continue ca secretat general! Mățău continuă la club, deși imediat după decizia TAS, FC Brașov transmitea”toți cei din conducere care încă mai au contracte valabile își vor prezenta demisiile”! Inclusiv primarul Allen Coliban informa la câteva zile distanță: ”FC Braşov a ajuns aici din cauza neprofesionalismului conducerii, care şi-a dat demisia în bloc”.

Totuși, Coliban îi considera pe directorul economic Ladislau Opra și cenzorul Iulian Vișinescu vinovați pentru retrogradare din cauza neobținerii certificării pentru Liga 2. ”În orice club există un director economic şi un cenzor care certifică aceste documente şi ei sunt principalii vinovaţi. Există o răspundere profesională şi vom merge şi pe acestă linie a răspunderii profesionale. FC Braşov a ajuns aici din cauza neprofesionalismului conducerii, care şi-a dat demisia în bloc”, declara primarul Brașovului.

Se pare că Allen Coliban nu-l consideră vinovat și pe Mățău, deși acesta a coordonat dosarul de licențiere! Mai mult, Mățău este și membru în AGA la FC Brașov, alături de Primăria Brașov și Agenția Metropolitană Brașov.

”Spirit de echipă și abilități de relaționare interpersonală, dobândite în urma activităţii sportive desfăşurată începând cu şcoala generală și până la terminarea studiilor universitare, am practicat fotbal, handbal și baschet, activităţilor de coordonare a acţiunilor sociale, politice și profesionale”, se prezintă în CV-ul lui Dragoș David.

În primii doi ani de activitate ai noului FC Brașov, club înființat și înscris direct în Liga 2, în vara anului 2021, când a cesionat locul în campionat nou-promovatei Corona Brașov, clubul a avut doi președinți din fotbal, dar numiți tot de primar. În primul an a fost Ioan Mărginean, când evitarea retrogradării a venit în urma barajului de menținere disputat cu Poli Timișoara, iar în al doilea an clubul a fost condus de Marin Mitran, echipa menținându-se, sportiv, fără probleme în competiție, dar a retrogradat fiindcă nu a îndeplinit condițiile minime din dosarul de certificare pentru Liga 2.

Ce a scris Dragoș David după comunicatul comun al FC Brașov și SR Brașov

FC Brașov avea nevoie de o nouă conducere pentru a fi semnate transferurilor tinerilor jucători promițători rămași în club către SR Brașov, echipa din Liga 3 susținută de suporterii stegari și cu care noul FC Brașov se va contopi în vara viitoare. Acum, acest lucru nu a mai fost posibil, din cauza timpului scurt rămas până la începerea competițiilor FRF.

În acest sens, zilele trecute, FC Brașov și SR Brașov transmiteau printr-un comunicat comun că vor colabora, citându-l pe primarul Allen Coliban. SR Brașov urmează să primească finanțare de la bugetul local.

Noul președinte al FC Brașov, Dragoș David, scria următorul mesaj pe pagina sa de Facebook în urma comunicatului celor două cluburi din oraș. ”Nu știu câți prieteni microbiști am! Sigur am prieteni foști fotbaliști! Și foști antrenori, jucători sau participanți în galeria stegarilor! Un oraș, o echipă este proiectul brașovenilor! Un vis împlinit! Suntem din nou împreună!”, a scris David.

FC Brașov, încă programată în Liga 3. Viitorul Curița, mutată din Seria 2 în locul FC Brașov, în Seria 5?

Altfel, deși clubul brașovean a anunțat ca nu va continua la nivel de seniori, pe site-ul FRF, meciul FC Brașov – SR Brașov, programat chiar în prima etapă a Ligii a 3-a este programat sâmbătă, 26 august, de la ora 18:00!

Cei de la Brașov susțin că au trimis cererea de retragere încă e de luni, însă până la această oră meciul este programat!

La fel și în cazul Crișul Chișineu Criș, din Seria 8 a Ligii 3, altă echipă retrasă din competiție și care încă este programată să joace în prima rundă, acasă la Poli Timișoara.

Din informațiile Liga2.ro, FRF va face modificări în componența noului sezon al Ligii 3, chiar astăzi urmând să anunțe, de exemplu, că în locul FC Brașov în Seria 5 va activa Viitorul Curița, echipă campioană a județului Bacău nou-promovată în această vară, și care fusese pusă de FRF în Seria 2.

Viitorul Curița voia să își schimbe numele în Viitorul Onești, însă nu a făcut această modificare la FRF până în acest moment. În prima etapă trebuia să joace pe teren propriu, la Filipeşti, comună aflată pe drumul dintre Bacău și Roman, cu ACS Hamangia Baia, trupă din județul Tulcea tot nou-promovată.

Din informațiile Liga2.ro, în locul Viitorului Curița în Seria 2 va apărea Dacia Unirea Brăila, cea mai slabă echipă în sezonul trecut, cu doar 5 puncte acumulate în tot sezonul!

În Seria 8, în locul Crișului Chișineu Criș, desființată, va fi readusă Phoenix Buziaș, mutată în această vară din Seria 8 în Seria 7. Iar în Seria 7 vor fi puse ambele echipe din Craiova, U Craiova 2 și ”FC U” Craiova 2. ”FC U” Craiova 2 fusese pusă inițial în Seria 6, iar U Craiova 2 era în Seria 7. Rămâne de văzut pe cine va muta FRF în Seria 6, în locul nou-promovatei ”FC U” Craiova 2, informațiile noastre fiind că va fi adusă din Liga 4 ACS Oltul Curtişoara, campioana Oltului, echipă umilită la barajul de promovare de ACS Aro Muscelul C-Lung Muscel (0-2 acasă și 2-4 în deplasare).

Cu siguranță, echipele afectate de aceste schimbări vor avea meciurile amânate din prima etapă, programate vineri sau sâmbătă.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/modificari-in-liga-3-pentru-completarea-locurilor-vacante-19281687

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

https://liga2.prosport.ro/liga-3/primarul-despre-un-proiect-comun-fc-brasov-sr-brasov-19279778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-dan-alexa-dupa-ce-fc-brasov-a-pierdut-la-tas-procesul-cu-frf-si-a-fost-retrogradata-in-liga-3-19279345

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-reactie-dupa-verdictul-tas-care-trimite-clubul-in-liga-3-19279320

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-2023-2024-fc-brasov-out-progresul-spartac-in-19279233

Adi MARICA, Marius ANGHEL 24 Aug. 2023, 13:06 Liga 3
Pe aceeași temă