Modificări de ultim moment în Liga 3, cu schimbări în numai puțin de șase serii. Deciziile FRF pentru completarea celor trei locuri vacante după retragerea echipelor FC Brașov, Crișul Chișineu Criș și Gloria Albești

Marius ANGHEL, Călin MNERIE 24 Aug. 2023, 20:20 Liga 3
Modificări de ultim moment în Liga 3, cu schimbări în numai puțin de șase serii. Deciziile FRF pentru completarea celor trei locuri vacante după retragerea echipelor FC Brașov, Crișul Chișineu Criș și Gloria Albești

Cu o zi înainte de debutul noului sezon de Liga 3, ediția 2023-2024, Federația Română de Fotbal a făcut nu mai puțin de șase modificări în componența celor zece serii, despre cinci dintre acestea Liga2.ro informând astăzi în exclusivitate. Față de ce am anunțat, noutate este introducerea echipei CS LPS HD Clinceni în locul retrasei Gloria Albești.

Astfel, în lotul echipelor care s-au retras din competiție, FC Brașov, Crișul Chișineu Criș și, mai nou, Gloria Albești, au fost introduse Dacia Unirea Brăila, ACS Oltul Curtișoara și CS LPS HD Clinceni, prima fiind o retrogradată din sezonul trecut, iar celelalte două fiind campioane județene care au pierdut barajul de promovare.

Fiindcă echipele introduse în ultim moment în campionat nu corespundeau regiunii geografice seriei echipei pe care au înlocuit-o, FRF a fost nevoită să schimbe componența a nu mai puțin de șase serii.

Șase serii ale Ligii 3, modificate cu o zi înainte de începutul campionatului

Schimbările în Liga 3 au fost aprobate în urma ședinței de astăzi, 24 august 2023, a Comitetului de Urgență al FRF și au fost următoarele, pe scurt:

  • Dacia Unirea Brăila a fost invitată în Liga 3 pe locul retrasei FC Brașov.
  • Viitorul Curița a fost mutată din Seria 2 în Seria 5, pe locul vacant lăsat de FC Brașov și îi preia programul.
  • Dacia Unirea Brăila a fost introdusă în Seria 2, pe locul vacant lăsat de Viitorul Curița și îi preia programul.
  • Phoenix Buziaș a fost mutată din Seria 7 înapoi în Seria 8, pe locul retrasei Crișul Chișineu Criș și îi preia programul.
  • ”FC U” Craiova 2 a fost mutată din Seria 6 în Seria 7, pe locul lăsat vacant de Phoenix Buziaș și îi preia programul.
  • ACS Oltul Curtișoara a fost invitată în Liga 3 pe locul lăsat vacant de ”FC U” Craiova 2 în Seria 6 și îi preia programul.
  • CS LPS HD Clinceni a fost invitată în Liga 3 pe locul retrasei Gloria Albești, în Seria 3, și îi preia programul.

FRF explică cum le-a introdus în Liga 3 pe ACS Oltul Curtișoara și CS LPS HD Clinceni, echipe care au pierdut barajul de promovare

FRF a explicat și cum a ajuns la situația de a le invita în Liga 3 pe ACS Oltul Curtișoara și CS LPS HD Clinceni, campioanele județelor Olt, respectiv Ilfov, echipe care la barajul de promovare din această vară au fost învinse fără drept de apel.

”Aprobă Referatul domnului Felix GRIGORE, director Departament Competiții, cu privire la ocuparea locului vacant rezultat ca urmare a retragerii din Liga a 3-a a clubului ACS Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte de către clubul AFC 1919 Dacia Unirea Brăila în conformitate cu prevederile art. 18 alin. 1 și art. 19 alin. 9 din ROAF. Pe cale de consecință aprobă modificarea seriilor 2 şi 5, pe principiul criteriului geografic şi al sustenabilităţii, astfel:

– clubul AF CS Viitorul Curiţa se va muta din seria 2 în seria 5, pe locul rămas liber după retragerea clubului ACS Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte şi va prelua programul competiţional al acestei echipe.

– clubul AFC 1919 Dacia Unirea Brăila va intra în seria 2, pe locul rămas liber prin mutarea clubului AF CS Viitorul Curiţa în seria 5 şi va prelua programul competiţional al acestei echipe.

Având în vedere retragerea clubului CS Crișul Chișineu-Criș din competiția Liga a 3-a, ediția 2023/2024, aprobă modificarea componenței seriilor a 7-a și a 8-a în sensul că CS Phoenix Buziaș urmează a evolua în seria a 8-a urmând a prelua programul competițional al clubului CS Crișul Chișineu-Criș.
Urmare a deciziilor mai sus adoptate coroborate cu sistemul competițional al Ligii a 3-a, ediția 2023/2024, precum și a cererii de retragere din competiția anterior menționată formulate de clubul CS Gloria Albești, constată că există un număr de 2 locuri vacante. Luând act că toate cluburile care ar fi putut completa cele două locuri vacante în conformitate cu criteriile prevăzute de regulamentele FRF în vigoare, aprobă ca, în această situație excepțională, când au fost epuizate toate criteriile prevăzute de ROAF în vigoare pentru completarea locurilor vacante în competiția Liga a 3-a, locurile vacante să se completeze prin aplicarea următoarei proceduri:

Locurile vacante se vor completa cu cluburile participante la jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a aplicându-se criteriul geografic coroborat cu principiul efectuării a cât mai puține modificări ale componenței seriilor, respectiv fiecare loc vacant se va completa cu un club dintre cele participante la jocurile de baraj pentru promovarea în Liga a 3-a, al cărui sediu social este situat pe o rază de până la maximum 100 de km distanță față de cel puțin una dintre localitățile în care se află sediile sociale ale cluburilor din seria în care există locuri vacante. În cazul în care mai multe cluburi dintre cele participante la barajul de promovare în Liga a 3-a se află în ipoteza mai sus enunțată, stabilirea clubului care va ocupa locul vancant se va efectua prin tragere la sorți.

Având în vedere procedura stabilită la punctul 11 de mai sus, ținând cont de locurile vacante existente, precum și de refuzurile celorlalte cluburi care ar fi îndeplinit criteriul geografic mai sus menționat, aprobă completarea locurilor vacante și modificarea seriilor Ligii a 3-a, astfel:

– Echipa a doua a clubului Fotbal Club U Craiova 1948 SA va face parte din seria a 7-a (în loc de seria a 6-a cum fusese distribuită initial) și va prelua programul competițional al clubului CS Phoenix Buziaș.

– Echipa ACS Oltul Curtișoara urmează a completa locul vacant din cadrul seriei a 6-a și va prelua programul competițional al Fotbal Club U Craiova 2.

– Echipa CS LPS HD Clinceni urmează a completa locul vacant din cadrul seriei a 3-a și va prelua programul competitional al clubului CS Gloria Albești”, a anunțat FRF.


Textul inițial:

Noul sezon de Liga 3, ediția 2023-2024, va debuta cu primele meciuri vineri, iar restul ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă, 26 august 2023. Vor fi însă unele jocuri amânate, ținând cont de ultimele modificări făcute de Federația Română de Fotbal în campionat, ca reacție a două abandonuri cunoscute deja de cel puțin o săptămână!

Cum FC Brașov (Seria 5) și Crișul Chișineu Criș (Seria 8) și-au anunțat retragerea din Liga 3, FRF a fost nevoită să introducă în competiție noi echipe pentru a complet aceste locuri, pentru ca sezonul să nu debuteze încă din start cu două serii incomplete.

Viitorul Curița în locul FC Brașov, în Seria 5. Dacia Unirea Brăila în locul Viitorul Curița, în Seria 2

Cum FRF întârzie anunțul oficial, Comitetul de Urgență urmând a fi cel care aprobă deciziile Departamentului Competiții, Liga2.ro vă prezintă informațiile pe care le are în acest moment privind schimbările care au loc în noua ediție a Ligii 3.

În locul FC Brașov în Seria 5 va activa Viitorul Curița, echipă campioană a județului Bacău nou-promovată în această vară, și care fusese pusă de FRF în Seria 2. În Seria 2 a fost convinsă să continue Dacia Unirea Brăila, cea mai slabă echipă în sezonul trecut, cu doar 5 puncte acumulate în tot campionatul!

Brăila va prelua programul din Seria 2 al echipei Viitorul Curița, iar Viitorul Curița va prelua programul din Seria 5 al FC Brașov. Astfel, în prima etapă, Dacia Unirea Brăila va fi gazda nou-promovatei ACS Hamangia Baia, iar Viitorul Curița va fi gazdă, la Filipeşti, comună aflată pe drumul dintre Bacău și Roman, în fața celor de la SR Brașov.

  • Noua componență a Seriei 2 devine următoarea: Metalul Buzău, Viitorul Șuțești, ACS Hamangia Baia, CSM Râmnicu Sărat, Unirea Braniștea, Sporting Liești, CSM Focșani, Viitorul Ianca, Voința Limpeziș și Dacia Unirea Brăila. Programul Seriei 2 îl vezi aici.
  • Noua componență a Seriei 5 devine următoarea: ACS Muscelul Câmpulung Elite, SR Brașov, Kids Tâmpa Brașov, Ciucaș Tărlungeni, Olimpic Cetate Râșnov, AFC Odorheiu Secuiesc, Sepsi OSK Sfântu Gheorge 2, Olimpic Zărnești, KSE Târgu Secuiesc și Viitorul Curița. Programul Seriei 5 îl vezi aici.

Modifică și în Seriile 6, 7 și 8 ale Ligii 3, care vizează Phoenix Buziaș, ”FC U” Craiova 2 și ACS Oltul Curtişoara, această din urmă invitată de FRF în Liga 3

În Seria 8, în locul Crișului Chișineu Criș, desființată, va fi readusă Phoenix Buziaș, mutată în această vară din Seria 8 în Seria 7.

Iar în Seria 7 vor fi puse ambele echipe din Craiova, Universitatea Craiova 2 și ”FC U” Craiova 2. Nou-promovata ”FC U” Craiova 2 fusese pusă inițial în Seria 6, iar U Craiova 2 era în Seria 7.

Din informațiile noastre, pe locul vacant din Seria 6 va fi adusă din Liga 4 ACS Oltul Curtişoara, campioana Oltului, echipă umilită la barajul de promovare de ACS Aro Muscelul C-Lung Muscel (0-2 acasă și 2-4 în deplasare). FRF acceptă, astfel, o echipă care nu a reușit promovarea în Liga 3, iar întrebarea rămâne de ce această echipă. 21 au pierdut barajul de promovare.

Phoenix Buziaș va prelua programul Crișului Chișineu Criș, ”FC U” Craiova 2, pe cel al Phoenixului Buziaș, iar ACS Oltul Curtişoara, pe cel al ”FC U” Craiova 2.

  • Noua componență a Seriei 6 devine următoarea: Cetatea Turnu Măgurele, Cozia Călimănești, SCM Râmnicu Vâlcea, Viitorul Dăești, Sporting Roșiori, Flacăra Horezu, Unirea Bascov, Petrolul Potcoava, Vedița Colonești șiACS Oltul Curtişoara. Programul Seriei 6 îl vezi aici.
  • Noua componență a Seriei 7 devine următoarea: Gilortul Târgu Cărbunești, CSO Turceni, CSM Deva, ACSO Filiași, CSC Ghiroda și Giarmata Vii, Viitorul Șimian, Voința Lupac, Universitatea Craiova 2, Jiul Petroșani și ”FC U” Craiova 2. Programul Seriei 7 îl vezi aici.
  • Noua componență a Seriei 8 devine următoarea: CSC Peciu Nou, Progresul Pecica, CS Socodor, SSU Politehnica Timișoara, FC Bihor Oradea, Șoimii Lipova, Avântul Periam, ACB Ineu, Gloria Lunca Teuz Cermei și Phoenix Buziaș. Programul Seriei 8 îl vezi aici.

Cum arată componența celorlalte cinci serii ale Ligii 3 o poți vedea aici.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-brasov-are-un-nou-presedinte-un-fost-europarlamentar-19281676

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/scm-zalau-a-picat-in-play-off-ul-cupei-romaniei-cu-poli-iasi-19281670

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-medias-l-a-numit-pe-mihai-ianc-in-functia-de-director-tehnic-19281615

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-play-off-cupa-romaniei-19281593

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bacau-l-a-cooptat-pe-andrei-dumitras-in-stafful-tehnic-19281416

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marea-unire-de-sub-tampa-fc-brasov-si-sr-brasov-si-au-anuntat-proiectul-comun-un-oras-o-echipa-ce-se-intampla-cu-clubul-retrogradat-din-liga-2-planul-pentru-noul-sezon-de-liga-3-19281374

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sorin-paraschiv-planuri-mari-cu-foresta-suceava-19281242

https://liga2.prosport.ro/liga-3/programul-noului-sezon-de-liga-3-sezon-2023-2024-19279863

https://liga2.prosport.ro/liga-4/mansa-retur-a-barajului-de-promovare-in-liga-3-cele-20-de-jocuri-incep-de-la-ora-1730-19275847

Marius ANGHEL, Călin MNERIE 24 Aug. 2023, 20:20 Liga 3
Pe aceeași temă