Costin Lazăr ia în calcul retragerea din antrenorat și face declarații puternice: ”Liga 3 e o mocirlă, terenuri proaste, arbitraje execrabile uneori”

Andrei PASCU 14 Apr. 2024, 19:19 Liga 3
Costin Lazăr ia în calcul retragerea din antrenorat și face declarații puternice: ”Liga 3 e o mocirlă, terenuri proaste, arbitraje execrabile uneori”

Costin Lazăr, în vârstă de 42 de ani, a amenințat cu retragerea din antrenorat dacă nu va reuși să îndeplinească obiectivul pentru sezonul următor alături de echipa pe care o pregătește, Gloria Băneasa.

În această stagiune, Lazăr are obiectiv salvarea de la retrogradare, dar pare că nu va avea mari emoții în această privință, echipa sa fiind pe locul 2 în play-out-ul Seriei 3, cu 26 de puncte, la nouă puncte de locul 5, penultimul, FC Voluntari 2.

Costin Lazăr se gândește la retragerea din antrenorat!

Lazăr a fost prezentat la Gloria Băneasa în luna februarie. Trebuie să mențină clubul constănțean în Liga 3 în acest sezon, pentru că față de penultimul loc, FC Voluntari 2, are avans de nouă puncte, iar față de ultima clasată, Progresul Fundulea, are ecart de 11 puncte.

Cu toate acestea, Costin Lazăr s-a săturat după cele câteva experiențe avute ca antrenor în fotbalul românesc, înainte de aventura de la Gloria Băneasa pregătind AFC Câmpulung Muscel. Modul în care se prezintă Liga 3, dar și greșelile de arbitraj l-au făcut pe antrenor să afirme că este pregătit să iasă din fenomen în vara anului următor.

Deși nu a declarat ce obiectiv are pentru stagiunea următoare, probabil că vrea să ducă Gloria Băneasa în Liga 2 la finalul întrecerii 2024/ 2025 de Liga 3.

”Eu m-am gândit foarte bine. Am un obiectiv, dacă anul care urmează nu mi-l îndeplinesc, probabil că voi ieși din antrenorat. Nu vreau să stau… .

Liga 3 e o mocirlă. E o ligă de luptă și voi ieși din fotbal dacă nu… .Terenuri proaste, arbitraje execrabile uneori. Și dacă ești și echipă mică nu te ajută nimic.

La Liga 3 rămân jucătorii care poate au avut calitate și putea să facă pasul spre prima ligă, dar nu au o mentalitate corespunzătoare, de luptători”, a spus Costin Lazăr la Digi Sport.

Costin Lazăr, antrenor la AFC Câmpulung Muscel înainte să semneze cu Gloria Băneasa

Anterior experienței de la clubul din Câmpulung Muscel, Costin Lazăr a demisionat în luna aprilie a anului trecut de la Cetatea Turnu Măgurele, deși nu a fost departe de accederea în play-off-ul Seriei 6 din Liga 3 în stagiunea trecută. În vara lui 2022, Lazăr a reușit chiar să promoveze formația din județul Teleorman în Liga 3 și a fost, ulterior, la un pas de accederea în grupa pentru lupta la promovare.

Până să semneze cu Cetatea Turnu Măgurele, unde a bifat prima experiență ca antrenor principal, Costin Lazăr a lucrat la desființata Mostiștea Ulmu, atunci în Liga 3, unde ocupa funcțiile de antrenor secund și jucător.

Chiar a fost aproape de promovarea în Liga 2 cu fosta Mostiștea Ulmu. A jucat barajul împotriva formației Unirea Slobozia, dar a pierdut ambele manșe cu același scor, 0-2 (în sezonul 2019/2020).

Apoi, după cum aminteam, în 2021 a preluat chiar Cetatea Turnu Măgurele.

Gloria Băneasa, locul 2 în play-out-ul Seriei 3 din Liga 3

Gloria Băneasa se află pe locul 2 din șase echipe în play-out-ul Seriei 3 a Ligii 3. Formația din județul Constanța a acumulat 26 de puncte până acum și este la patru puncte de locul 1, Recolta Gheorghe Doja, dar cu un punct peste locul 3, Axiopolis Cernavodă.

În cele trei etape din play-out, Gloria Băneasa a obținut două victorii, 1-0 cu Progresul Fundulea și 4-3 cu FC Voluntari 2, și o înfrângere, 0-2 cu Recolta Gheorghe Doja.

În runda a 4-a a play-out-ului, echipa lui Costin Lazăr va întâlni Axiopolis Cernavodă, pe teren propriu.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gol-fenomenal-marcat-in-liga-3-in-seria-7-de-mario-baraitaru-de-la-csm-deva-19307781

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-3-din-play-off-si-play-out-17-meciuri-sunt-programate-sa-se-dispute-astazi-19307359

https://liga2.prosport.ro/liga-3/decizie-ciudata-luata-de-cetatea-turnu-magurele-a-reziliat-contractul-capitanului-cosmin-ciocoteala-19307545

https://liga2.prosport.ro/liga-3/arsi-la-bani-salarii-diminuate-la-ciucas-tarlungeni-dupa-debutul-slab-din-play-out-ul-ligii-3-cu-noul-antrenor-pe-banca-capitanul-echipei-si-a-reziliat-contractul-19307348

Andrei PASCU 14 Apr. 2024, 19:19 Liga 3
Pe aceeași temă