Costin Lazăr, decizie șoc! Cu gândul la retragerea din antrenorat, fostul mijlocaș a schimbat din nou echipa! A revenit la clubul la care începea sezonul și pe care l-a lăsat pe locul 1

Marius ANGHEL 30 Apr. 2024, 17:18 Liga 3
Costin Lazăr, decizie șoc! Cu gândul la retragerea din antrenorat, fostul mijlocaș a schimbat din nou echipa! A revenit la clubul la care începea sezonul și pe care l-a lăsat pe locul 1

AFC Câmpulung Muscel, liderul play-off-ului Seriei a 5-a a Ligii 3 și-a prezentat marți, 30 aprilie 2024, noul antrenor principal, la puțin peste o lună distanță de la despărțirea de antrenorul Mircea Diaconescu, numit în primele zile din acest an și păstrat pe bancă trei meciuri, ultimele din sezonul regular.

Alegerea clubului argeșean este una surprinzătoare. Este vorba despre Costin Lazăr, cel care preluase echipa la începutul sezonului de Liga 3, în vara trecută, în iunie, și de care s-a despărțit la finalul lunii octombrie 2023, după zece etape, deși formația era pe primul loc și așa fusese în opt din cele zece runde de până atunci.

Lazăr s-a despărțit, astfel, de Gloria Băneasa, echipă din play-out-ul Seriei a 3-a a Ligii 3, pe care o preluase la mijlocul lunii februarie a acestui an, și revine la Câmpulung Muscel, de unde nu plecase în cele mai bune condiții!

Costin Lazăr a revenit ca antrenor la AFC Câmpulung Muscel!

Anunț surprinzător făcut astăzi de AFC Câmpulung Muscel, liderul play-off-ului Seriei a 5-a a Ligii 3, echipă aproape calificată matematic în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2.

La circa o lună de la despărțirea de Mircea Diaconescu, antrenor menținut în funcție doar trei jocuri, toate câștigate, echipa argeșeană avea nevoie de un antrenor cu licență necesară pentru Liga 3, a optat și a ajuns la un acord de colaborare cu… Costin Lazăr.

Pare incredibil, dar este adevărat. Lazăr s-a întors la echipa din Câmpulung Muscel, de unde în octombrie 2023 pleca, din informațiile Liga2.ro, fiindcă nu mai avea de partea sa jucătorii și pe unul dintre cei din stafful administrativ, dar nici nu accepta să se bage peste el, în probleme tehnice, șeful clubului!

”BINE AI (RE)VENIT, COSTIN LAZĂR!
Președintele Costin Ghiță anunță revenirea lui Costin Lazăr, antrenorul alături de care s-a început proiectul.
Declarația președintelui Costin Ghiță: «Costin Lazăr revine ca antrenor la Câmpulung pentru a duce la bun sfârșit proiectul ambițios pe care l-am început în această vară. Trecând peste neînțelegerile survenite în mandatul precedent, consider că domnul Lazăr este cel mai potrivit în acest moment pentru a îndeplini funcția de antrenor principal, cunoaște lotul foarte bine, a creat o legătură strânsă și o atmosferă plăcută cu întreg staff-ul, care va fi completat de Slăninoiu Vasi (antrenor secund), Ionuț Bîclea (preparator fizic), Marius Badiu (antrenor de portari) și Eremia Dan (delegat)»”, sună anunțul clubului din Liga 3, incluzând declarația președintelui.

Lazăr a lăsat echipa pe locul 1 și a găsit-o tot pe locul 1, aproape calificată în semifinala barajului de promovare

La momentul despărțirii dintre cele două părți, AFC Câmpulung Muscel avea 24 de puncte strânse în zece etape, fiind la două puncte peste locul 2, Olimpic Cetate Râşnov, și cu un avans de patru puncte peste locul 3, Olimpic Zărneşti. Ruptura se producea după un 2-3 în deplasare la Olimpic Zărnești, când se înregistra al doilea eșec al sezonului.

Echipa a continuat în ultimele cinci jocuri oficiale din 2023 cu antrenorul interimar Vasile Slăninoiu, antrenor al casei, iar la începutul anului 2024 era adus Mircea Diaconescu, care a stat pe bancă doar în ultimele trei jocuri oficiale din sezonul regular. În primele cinci jocuri din play-off, echipa a fost condusă de același Slăninoiu, care rămâne acum ”secund” al lui Lazăr.

AFC Câmpulung Muscel ocupă locul 1 în play-off-ul Seriei a 5-a a Ligii 3, după cinci din cele nouă etape desfășurate, cu un total de 54 de puncte, fiind la opt puncte peste Olimpic Zărnești și la 11 față de Olimpic Cetate Râșnov. Astfel, echipa este ca și calificată în faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, unde va întâlni a doua clasată din Seria 6, unde bătălia este încinsă între SCM Râmnicu Vâlcea, Cetatea Turnu Măgurele și Vedița Colonești.

Costin Lazăr, la momentul numirii pentru prima dată ca antrenor la ACS Câmpulung Muscel, la începutul actualului sezon, în vara anului 2023!

Costin Lazăr s-a despărțit de AFC Câmpulung Muscel după un 2-3 la Olimpic Zărnești și revine după un… 2-3 la Olimpic Zărnești. Cu puțin zile în urmă spunea că se gândește la retragerea din antrenorat!

Interesant este că Lazăr este numit înapoi la trupa argeșeană după un alt 2-3 în deplasare încasat la… Olimpic Zărnești.

Și mai interesant este că fostul fotbalist al Sportului Studențesc sau al Rapidului declara în urmă cu două săptămâni că ia în calcul să se retragă din antrenorat! ”Eu m-am gândit foarte bine. Am un obiectiv, dacă anul care urmează nu mi-l îndeplinesc, probabil că voi ieși din antrenorat. Nu vreau să stau… Liga 3 e o mocirlă. E o ligă de luptă și voi ieși din fotbal dacă nu… Terenuri proaste, arbitraje execrabile uneori. Și dacă ești și echipă mică nu te ajută nimic. La Liga 3 rămân jucătorii care poate au avut calitate și putea să facă pasul spre prima ligă, dar nu au o mentalitate corespunzătoare, de luptători”, spunea Lazăr la DigiSport.

Gloria Băneasa, fosta echipă a lui Lazăr, e aproape salvată de la retrogradare

În ceea ce privește fosta echipă antrenată de Costin Lazăr, Gloria Băneasa, aceasta nu a anunțat până la publicarea acestui articol despărțirea de ”principal”, iar miercurea trecută îi ura la mulți ani, pentru împlinirea a 43 de ani.

Gloria Băneasa, care la finalul anului era părăsită cu scandal de Eugen Trică, pentru ca acesta să accepte oferta echipei din Liga 2 CSM Alexandria, de unde a și plecat între timp la FCU Craiova, în prima ligă, a rămas acum din nou fără antrenor, fără Costin Lazăr.

Gloria ocupă locul 2 în play-out-ul Seriei a 3-a, cu 29 de puncte acumulate, fiind la opt puncte peste Progresul Fundulea, ocupanta celui de-al doilea loc direct retrogradabil din serie. Mai sunt cinci etape, iar trupa din județul Constanța mai are puțin și își asigură menținerea în Liga 3.

În cariera de antrenor, Costin Lazăr a mai condus ca ”principal” Cetatea Turnu Măgurele, pe care a promovat-o din Liga 4 și pe care a antrenat-o și în Liga 3, iar în Liga 3 a mai fost jucător și antrenor secund la Mostiștea Ulmu, cu care a fost aproape de o promovare în Liga 2, dar a pierdut barajul cu Unirea Slobozia.

Foto: AFC Câmpulung Muscel

Marius ANGHEL 30 Apr. 2024, 17:18 Liga 3
Pe aceeași temă