Alexandru Pelici și-a început mandatul la Unirea Alba Iulia: ”Pas cu pas, vrem în play-off!” Un fost internațional român, fost în Italia, ajunge la echipa din Liga 3

Dan HENEGAR 01 Nov. 2023, 15:05 Liga 3
Alexandru Pelici și-a început mandatul la Unirea Alba Iulia: ”Pas cu pas, vrem în play-off!” Un fost internațional român, fost în Italia, ajunge la echipa din Liga 3

Alexandru Pelici și-a început de astăzi, 1 noiembrie 2023, mandatul la CSM Unirea Alba Iulia, echipă din Liga 3 cu care a semnat contractul încă din data de 18 octombrie, până în vara anului 2025.

Antrenorul a condus, oficial, primul antrenament și va debuta pe banca tehnică sâmbătă, într-un joc programat pe stadionul Cetate din Alba Iulia, cu ACS Târgu Mureș.

Alexandru Pelici și-a început mandatul la CSM Unirea Alba Iulia

Implicat de la distanță în pregătirea partidelor cu Metalurgistul Cugir și ACS Mediaș, din precedentele două etape, ambele câștigate la Alba Iulia, scor 2-1, respectiv 1-0, Pelici are puțin timp la dispoziție pentru debutul său oficial la Unirea, acesta fiind peste 3 zile, în deplasare la ACS Târgu Mureș, echipă care și-a schimbat în această săptămână antrenorul, instalându-l pe Flavius Sabău, ultima dată fost la Unirea Ungheni.

”E o bucurie să revin după atâta vreme, în curând sunt 20 de ani de când eram aici, în 2004, în Liga 1, la vârsta de 30 de ani. Este o posibilitate de a plăti într-un fel datoria morală față de acest oraș care m-a lansat ca antrenor. Ne dorim să facem o treabă cât mai bună. Am mai fost contactat și în trecut, dar eram sub contract și atunci am promis că dacă se va ivi prilejul voi veni cu drag”, a declarat Alexandru Pelici, citat de Ziarul Unirea.

Timișoreanul Pelici a fost ultima dată antrenor la Campionii FC Argeș, în primele patru etape ale acestui sezon de Liga 2, iar Unirea Alba Iulia a început acest sezon cu Stelian Gherman antrenor, iar în ultimele cinci runde interimatul a fost asigurat de Cosmin Corovei, Marcel Rusu, Mircea Oprea și Petre Clep.

  • Unirea Alba Iulia ocupă locul 6 în Seria 9 a Ligii 3, cu 15 puncte acumulate în 10 meciuri, iar adversarul din weekend, ACS Târgu Mureș se află pe locul 7, cu 8 puncte.

Bogdan Ungureanu, noul preparator fizic al Unirii. Acesta continuă colaborarea cu Pelici

Bogdan Ungureanu, fost handbalist, a mai activat la lotul național de tineret, dar și la HC Constanța, cu care Pelici a mai colaborat la Ripensia Timișoara și Campionii FC Argeș, este singura noutate a staffului său tehnic.

Pelici urmează să lucreze alături de Cosmin Corovei, Marcel Rusu, Mircea Oprea și Petre Clep. Primul dintre aceștia a venit în intersezon, ca preparator al fostului antrenor principal Stelian Gherman, asigurând interimatul, după plecarea clujeanului, timp de cinci etape, dar i se vor da alte atribuții.

”Îmi propun să cunosc lotul, iar jucătorii să ne cunoască pe noi și modul nostru de lucru, să înțeleagă exact ce ne dorim. Ne propunem, de asemenea, să obținem cât mai multe puncte până în pauza de iarnă, pentru că, vrem nu vrem, trebuie să recunoaștem că gândul nostru este la play-off. Pentru asta am acceptat, să prindem primele patru locuri și mai departe o să o luăm pas cu pas. Pentru asta e nevoie să câștigăm puncte în continuare după cele două victorii consecutive”, a mai spus Pelici.

Marea provocare pentru fostul selecționer al lotului de tineret începe cu CSM Unirea Alba Iulia sub presiune, în recuperarea terenului pierdut, plasată pe poziția a 6-a a Seriei 9 după 10 partide, la două puncte de play-off și șase de liderul Gloria Bistrița Năsăud.

Constantin Nica, la Unirea Alba Iulia

Altfel, Constantin Nica, fotbalist cu un CV impresionat pentru nivelul unde o să joace acum, cu prezențe pentru reprezentativa României, Dinamo sau Atalanta, în Serie A, va ajunge la CSM Unirea Alba Iulia!

Fundașul ajuns la vârsta de 30 de ani a evoluat ultima dată în Italia, la Pistoiese, s-a înțeles cu gruparea din Cetatea Marii Uniri și este așteptat în aceste zile la antrenamentele conduse de Alexandru Pelici.

”Credem că ne poate ajuta, la ce experiență vastă are. Rămâne să vedem în ce stadiu al pregătirii este”, a spus principalul “alb-negrilor”.

Constantin Nica pleca, în 2013, de la Dinamo la Atalanta pentru 1.6 milioane de euro. La momentul respectiv, fundașul dreapta era văzut unul dintre viitorii jucători de bază ai echipei naționale. Zece ani mai târziu, fotbalistul orginar din Afumați (Ilfov) a devenit liber de contract, are puțin peste 15 meciuri oficiale jucate din 2017 până în prezent și s-a antrenează singur la baza de la Săftica. Constantin Nica, un produs al Centrului de Copii și Juniori din ”Ștefan cel Mare”, a bifat 30 de meciuri oficiale pentru Dinamo. În Italia, a prins 15 meciuri în Serie A, 7 pentru Atalanta și 8 pentru Cesena, dar cariera sa a luat-o pe o pantă descendentă din cauza unei accidentări (fractură de peroneu). Ulterior, a fost împrumutat în al doilea eșalon, Serie B, la Avellino și apoi Latina.

A revenit în România la finalul anului 2017 și a jucat rar pentru Dinamo, deloc pentru Dunărea Călărași și de două ori pentru FC Voluntari. A mai trecut pe la Vojvodina (Serbia) și Pistoiese (Serie C, Italia).

  • Nica nu este prima achiziție făcută de Unirea Alba Iulia sub comanda lui Pelici. Chiar dacă acesta s-a alăturat fizic abia acum, tot la indicațiile sale a ajuns la Unirea Alexandru Raicea, fost la FCU Craiova FC, CS Mioveni, CSC Șelimbăr sau Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Declarațiile lui Alexandru Pelici din ziua în care și-a început mandatul la Unirea Alba Iulia:

https://www.youtube.com/watch?v=BJ2ciBrAEk4&t=2s

 

Foto și video: Ziarul Unirea

https://liga2.prosport.ro/liga-3/flavius-sabau-noul-antrenor-al-acs-targu-mures-19290660

https://liga2.prosport.ro/liga-3/alexandru-pelici-este-noul-antrenor-al-echipei-unirea-alba-iulia-19288934

Dan HENEGAR 01 Nov. 2023, 15:05 Liga 3
Pe aceeași temă