Corona Brașov riscă să se desființeze din nou! Primarul Allen Coliban, tranșant înainte de dezbatere: ”Nu are foarte mulți suporteri și a fost creată mai degrabă dintr-un orgoliu al fostului primar. Cheltuie sume însemnate din bugetul local”

Adi MARICA 01 Feb. 2021, 17:20 Liga 3

După ce la începutul acestui an, noul primar al orașului Brașov, Allen Coliban, anunța o diminuare a bugetului clubului Corona Brașov, acum edilul-șef a demarat o analiză la secțiile clubului care consumă cei mai mulți bani de la buget.

Este vorba de secțiile de hochei, handbal și fotbal.

De această analiză la cele trei secții a fost mandatat să se ocupe viceprimarul Sebastian Rusu, care, la rândul său, l-a trimis la club pentru a analiza situația celor trei secții pe Silviu Prescornițoiu, fost jurnalist și actual președinte al Asociației Județene de Atletism, scrie Monitorul Expres.

Primele concluzii: ”Am identificat câteva probleme mai ales la secțiile care cheltuie partea cea mai mare din bugetul anual”

Într-un nou episod din Jurnalul Primarului, ținut pe Facebook, Allen Coliban, a venit cu primele concluzii. Acesta spune că s-au identificat probleme la secția de handbal, legate de unele contracte sportive, la hochei bugetul este uriaș pentru România, iar la fotbal, primarul spune că, în acestă lună, trebuie luată o decizie dacă municipalitatea va continua sau nu finanțarea echipei aflate pe primul loc în Seria a 5-a a Ligii 3.

„Avem o analiză în desfășurare la clubul Corona în care s-a implicat viceprimarul Sebastian Rusu. Am identificat câteva probleme, mai ales la secțiile care cheltuie partea cea mai mare din bugetul anual. Mă refer la secțiile de handbal, hochei și fotbal”, a declarat primarul Allen Coliban.

Rămâne echipa de fotbal a clubului Corona fără finanțare?

Un subiect fierbinte în această perioadă este cel legat de echipa de fotbal Corona Brașov. Chiar dacă echipa de seniori ocupă primul loc în Seria a 5-a din Liga 3, Coliban spune că, în această lună, va avea de luat o decizie dacă are sau nu rost ca primăria Brașov să investească bani publici într-o echipă „creată din orgoliul fostului primar, George Scripcaru”.

„La fotbal vom avea de luat o decizie în luna februarie – dacă are sau nu are rost să investim bani publici într-o echipa care nu are foarte mulți suporteri și a fost creată mai degrabă dintr-un orgoliu al fostului primar, sau ne oprim înainte să cheltuim sume însemnate din bugetul local. Decizia va avea în spate o dezbatere publică pe care va trebui să o luăm în prima jumătate a lunii februarie, până la reluarea campionatului. În paralel vom avea dezbateri și discuții pentru atribuirea brandului FC Brașov”, a precizat edilul Brașovului, citat de Monitorul Expres.

  • La finalul anului trecut, 2020, primarul Allen Coliban anunța o dezbatere amplă la finalul lunii ianuarie 2021 pe tema atribuirii brandului FC Brașov. Edilul-șef făcea un apel la întreaga suflare fotbalistică brașoveană pentru un proiect comun care să pună în valoare brandul FC Brașov. Acesta remarca faptul că, dintre echipele orașului, la SR Brașov e cel mai mult entuziasm în tribune.
  • În fotbalul românesc la nivel național, orașul Brașov are trei echipe, toate în Liga 3, Seria 5. CSM Corona Brașov e lider după 10 etape în această serie, cu 26 de puncte acumulate, ACS SR Municipal Brașov se află pe locul 3, cu 17 puncte, iar Kids Tâmpa Brașov ocupă ultima poziție, 10, cu 6 puncte.

Corona Brașov a mai avut în trecut echipă de fotbal, care promova inclusiv în Liga 1 și unde evolua un sezon, ediția 2013-2014, însă după retrogradare avea să fie desființată.

Allen Coliban: ”Situații ciudate la secția de handbal“

Primarul Brașovului spune că la secția de handbal sunt „câteva probleme, câteva favoritisme și situații ciudate la unele contracte sportive”.

„Dacă ne referim la handbal, sunt câteva situații ciudate, pentru ca sunt unele contracte sportive care au fost făcute de asa natură încât sa fie aproape imposibila rezilierea unilaterală. Prin urmare, din nou câteva probleme, câteva favoritisme, câteva lucruri tratate cu dublă măsura din perspectiva contractelor”, a spus Coliban.

Dezbatere și la hochei

Referitor la secția de hochei de la Corona Brașov, Allen Coliban a remarcat performanțele echipei de seniori, dar consideră că bugetul alocat este unul mare.

„La hochei ne referim la dimensiunea bugetului, o comparație cu alte echipe din Erste Liga, dar și din campionatul național arată că sumele pe care le cheltuie Corona sunt cele mai mari din România în acest moment. Este o dezbatere pe care este important să o avem și ce tip de construcție vrem sa încurajăm. Vrem să avem performanță în hochei la Brașov, dar trebuie să găsim căile cele mai bune”, a încheiat Allen Coliban.

Până acum, primarul Brașovului a fost extrem de avântat în dezbateri și discuții pe tema sportului brașovean, dar, concret, în afara reducerii cu 80 la sută a tarifelor de utilizare a bazelor sportive pentru cluburile sportive până la finalul lunii iunie, deciziile majore întârzie să apară.

Foto: CSM Corona Brașov

https://liga2.prosport.ro/special/consiliul-local-brasov-a-aprobat-facilitati-pentru-cluburile-sportive-din-oras-primarul-allen-coliban-e-o-masura-de-care-sportul-brasovean-are-nevoie-19167166

https://liga2.prosport.ro/liga-3/allen-coliban-vrea-o-singura-echipa-la-brasov-pe-fc-brasov-falimentara-din-2017-apelul-primarului-inaintea-atribuirii-brandului-legendarului-club-19163294

Adi MARICA 01 Feb. 2021, 17:20 Liga 3
Pe aceeași temă