Remiză între CSC Dumbrăvița și Poli Timișoara, sub ochii vulpii de pe ”Dan Păltinișanu”. Concluziile lui Cosmin Stan și Paul Codrea

Anda DELIU 10 Feb. 2024, 23:38 Liga 2

CSC Dumbrăvița și SSU Politehnica Timișoara au terminat la egalitate, scor 0-0, amicalul jucat sâmbătă la prânz pe stadionul ”Dan Păltinișanu”.

Nu a fost deloc un meci grozav, iar diferența de ligă în defavoarea alb-violeților, organizatorii partidei, nu s-a văzut neapărat.

Cel mai interesant amănunt a fost că celebra vulpe de pe ”Dan Păltinișanu” a ieșit, la un moment dat, din culcușul său din tribună, una plină de cavități în urma tasării pământului, și a stat câteva zeci de minute la soare, de parcă se uita la meci!

Poli Timișoara a dominat în prima repriză amicalul cu echipa din Liga 2 CSC Dumbrăvița

Cu toate că CSC Dumbrăvița joacă într-un eșalon superior, în Liga 2, Poli a ”călărit-o” destul de bine în prima repriză.

După o primă minge pe poartă, trimisă de Pamfile din lovitură liberă, în minutul 14, Marincu a avut o ocazie bună de a înscrie, dar a tras din 7 metri peste, singur cu portarul. Și David Popa a avut o reluare peste buturi, iar pe finalul primei reprize, Dumbrăvița a fost nevoită mai mult să stea în propria jumătate.

Alb-verzii au mai echilibrat lucrurile în repriza secundă. Gavra a arătat cam cum s-a prezentat și sezonul trecut la Ripensia și Poli, iar în minutul 50 a tras în portar. Tânărul Ekmekci a trimis puțin pe lângă poartă în minutul 58, iar Martinov, peste șapte minute, a trimis în plasa laterală după o cursă în care și-a etalat viteza. Cea mai mare ocazie a avut-o Olaru, în minutul 87, la un șut din stânga în bara a doua.

CSC Dumbrăvița: Toroc – Morariu (Băluțoiu 76’), Scutaru (Moțiu 65’), Zurbagiu (cpt.)(Horcea 76’), Gladun (Ghinescu 71’) – Ristin (Cibi 76’), Salhi (Andr. Răuță 59’) – B. Nortey (Ekmekci 55’), Gavra (Andr. Olaru 71’), Martinov (Tismonar 78’) – Paulevici (Sofran 71’).

Poli Timișoara: Murariu – Haloș, Bocșan (cpt), Vlaicu, Pamfile, R. Ciurel, Olariu, Marincu, Curescu, D. Popa, Prună
Au mai intrat: Mikloș – Miclăuș, Oprea, Tătaru, Boariu, D. Ciurel, Istratie, Mura, E. Adam

Poli are lotul aproape finalizat

Luni se închide perioada de transferuri. Paul Codrea a fost mulțumit de cum s-a prezentat formația sa, mai ales că nici la ei nu vor apărea multe modificări.

”Dacă o luăm pe hârtie, a fost testul cel mai important, cu o echipă de Liga 2. Nu mai avem meciuri cu o echipă de Liga 2. Doar de Liga 3. Mă bucur că băieții au răspuns bine. Pentru noi era primul meci tare și eu zic că ne-am ridicat cel puțin la nivelul lor. Normal că mi-am dorit și goluri. Dar a fost un meci echilibrat. Au avut și ei o șansă-două, și noi am avut vreo două. Eu zic că până la urmă e un meci echitabil. Și eu vreau să-l felicit pe Cosmin pentru munca de doi ani, trei cu tot cu promovare. Totuși, ei au 19 puncte și sunt la 3 puncte de play-off. Nu e situația tragică nici la ei. Și ei au făcut multe schimbări. Se vede și la ei că sunt în lucru, ca și noi, de altfel. Noi am terminat repriza a doua cu foarte mulți copii de 2005-2006-2007. Asta mă bucură că au făcut față și nu am luat gol în repriza a doua. De asta îmi era un pic teamă, dar s-au descurcat bine”, a declarat Codrea.

  • Milenium Giarmata (3-2, Liga 4) și Unirea Sânnicolau Mare (6-2, Liga 4). Urmează teste cu CS Universitar din Alba Iulia (14 februarie, Liga 3), Viitorul Șimian (17 februarie, Liga 3), CSM Deva (21 februarie, Liga 3), Avântul Periam (24 februarie, Liga 3) și Crișul Sântandrei (2 martie, Liga 3).

Cosmin Stan: ”Trebuie să ne reobișnuim cu iarba”

Cosmin Stan spune că meciul nu a fost grozav, pentru că echipele au jucat multă vreme pe sintetice.

”Vreau să-l felicit întâi pe Paul, pentru echipa pe care încearcă să o facă. O echipă destul de tânără, cred că acesta e și mersul la Liga 3, părerea mea, să mergi cu o echipă tânără. Chiar au o echipă bună, se vede clar că au crescut foarte mult față de cum arătau când au început campionatul în vară. Așa am promovat și noi, cu o echipă tânără. Cred că drumul lor e drum corect și de asta am vrut să-l felicit. Meciul nu a avut valențe deosebite, nu a fost spectaculos. Chiar la sfârșitul meciului vorbeam cu Paul și chiar spuneam după atâtea antrenamente și meciuri pe suprafață sintetică, când am dat de iarbă parcă altfel sare mingea. Trebuie să ne reobișnuim cu iarba. Pun jocul mai modest al ambelor echipe de astăzi îl pun pe seama faptului că am făcut foarte mult în iarna asta pe sintetic”, a precizat Stan.

El recunoaște că Dumbrăvița nu are relațiile de joc sudate. ”Toată lumea a participat la antrenamente săptămână asta. În afară de cel de-al treilea portar, Șerban Secoșan, care încă mai trebuie să stea probabil o săptămână sau zece zile. E bine că și azi au ieșit toți sănătoși de pe teren, săptămâna viitoare, de luni, ar trebui să fie toți la antrenament. Intrăm în linie dreaptă, mai sunt două săptămâni până începe campionatul. Avem foarte mult de lucrat pe parte tehnico-tactică, dacă până acum am făcut-o mai mult pe partea fizic, pentru că relațiile de joc nu sunt așa cum ar trebui, jucătorii trebuie să se cunoască mai bine între ei, trebuie să creăm automatismele cât mai repedem pentru că timpul nu ne iartă, timpul zboară și trebuie să fim într-o formă sportivă foarte bună încă de la început, din primul meci”, a precizat Stan.

La CSC Dumbrăvița se mai vrea un jucător născut în 2006

Nici mari transferuri nu se mai așteaptă. ”Cred că acesta e lotul. Noi am mai vrut un junior de 2006, pentru că am avut niște probleme cu Cibi și Ristin. Avem doar trei și cei de la Galaxy, care sunt un pic cam cruzi (20007-2008), și am zis că dacă avem problemele acolo, poate să mai luăm încă un jucător. Am avut negocieri cu UTA, chiar și de la Poli am vrut un jucător. Până la urmă nu s-a materializat nimic. Să vedem până luni, când se încheie perioada de transferuri. Există probabilitatea până luni, foarte mică, într-adevăr, să mai luăm un junior de 2006. Zic 2006, pentru că am vrea să se obișnuiască cu echipa, pentru din vară juniorul mic va fi de 2006, iar această trecere de trei luni i-ar fi benefică. Deocamdată nu l-am găsit”, a conchis Stan.

Următorul adversar al Dumbrăviței, Viitorul Pandurii

Până acum, CSC Dumbrăvița le-a mai întâlnit în amicale pe UTA U18 (4-0 la Covaci și 0-0 la Arad), Galaxy Timișoara U17 (scor 6-0 la Covaci), Corvinul Hunedoara (scor 1-5 la Simeria), Szeged-Csanad Grosics Akademia II (6-0 la Sântana) și SCM Zalău (0-1 la Sântana).

Miercuri ar avea amical cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, care este posibil să se anuleze. Apoi, sâmbătă, va juca cu Phoenix Buziaș, iar un alt test era programat pentru data de 21 februarie, cu Galaxy Timișoara U17.

Foto: Anda Deliu și CSC Dumbrăvița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-scutaru-a-semnat-cu-csc-dumbravita-19298895

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-pierdut-amicalul-cu-scm-zalau-19298809

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-horcea-si-serban-secosan-au-semnat-cu-csc-dumbravita-19298742

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-invins-szeged-csanad-grosics-akademia-ii-19298466

Anda DELIU 10 Feb. 2024, 23:38 Liga 2
Pe aceeași temă