Viorel Moldovan rămâne încrezător în accederea în play-off a Petrolului, după remiza cu Concordia. Problema găzarilor la ”penetrare” și de ce se bucură că România și-a mutat jocul de pe ”Ilie Oană”

Marius ANGHEL 11 Mar. 2021, 20:23 Liga 2

Petrolul a remizat cu Concordia în antepenultimul joc din sezonul regular, 0-0 la Chiajna, a urcat, pentru moment pe locul 3, depășind la golaveraj alte patru echipe, însă până la finalul etapei a 19-a ar putea pica din nou sub locurile de play-off, obiectivul echipei.

Viorel Moldovan, după egalul cu Concordia: ”Până la urmă, este un punct pe care trebuie să-l apreciem. Sper să cântărească în economia clasamentului”

Echipa ploieșteană a făcut un joc modest în privința ocaziilor de a înscrie, cum, de asemenea, a făcut și Concordia, însă Viorel Moldovan nu a fost deloc dezamăgit în urma acestui rezultat care poate costa scump Petrolul. Privind clasamentul, ”găzarii” au întâlnit acum cel mai facil adversar din ultimele trei etape rămase din sezonul regular. Ulterior va întâlni două cluburi cu care se luptă pentru play-off: CS Mioveni (acasă) și ”U” Cluj (deplasare).

”Știm că nimic nu se obține ușor. Drumul acesta l-am mai făcut, cu alți pasageri. Acum am alți pasageri și îmi doresc foarte mult ca la finalul acestui sezon să reușim această promovare. Toată suflarea fotbalistică din Ploiești își dorește acest lucru. Vom vedea ce va fi în continuare.

Oricum, astăzi am avut un meci foarte complicat, dificil. Știam acest lucru. Păcat că nu am reușit să câștigăm, nu am găsit acel dezechilibru în anumite momente, pentru a pune în dificultate apărarea foarte bine organizată a celor de la Chiajna. Știam că vor lăsa inițiativa, exact cum au făcut-o cu cei de la Universitatea Craiova. Același lucru, aceeași abordare tactică, dar nu am reușit să penetrăm și să înscriem un gol, care ne-ar fi adus cele trei puncte puse în joc. Până la urmă, este un punct pe care trebuie să-l apreciem. Un punct care, sper eu, să cântărească în economia clasamentului la finalul acestui sezon regular”, a spus Viorel Moldovan la finalul partidei de la Chiajna.

”Normal că mi-aș fi dorit să câștigăm, să avem încă două puncte în plus”

Petrolul a fost la al doilea joc consecutiv desfășurat în 2021, incluzându-le și pe cele din Cupa României, în care nu a marcat. După 0-3 cu Astra, acum a terminat la egalitate cu Concordia (scor 0-0).

În schimb, echipa din Chiajna a fost la al treilea joc oficial desfășurat în acest an în care a înregistrat rezultate de 0-0, după ce anterior nu a primit, dar nici nu a marcat gol cu Fotbal Comuna Recea și U Craiova 1948 SA.

”Atâta timp cât nu primesc gol și jucăm, într-adevăr, pe un teren sintetic în condiții destul de dificile… Bine, și ei putem să spunem că au jucat pe același teren. Normal că mi-aș fi dorit să câștigăm, să avem încă două puncte în plus. Nu a fost cazul. Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce va urma și să câștigăm următorul joc, care este foarte important”, a mai declarat Moldovan.

Moldovan se bucură că naționala nu va mai juca pe ”Ilie Oană” cu Macedonia de Nord

Antrenorul Petrolului e mulțumit că meciul naționalei României cu Macedonia de Nord, din Preliminariile Campionatului Mondial Qatar 2022, pe care trebuia să îl joace pe ”Ilie Oană”, a fost mutat pe Arena Națională.

”Mai bine că nu se joacă la Ploiești, pentru că putem juca noi cu Mioveni. Avem și noi terenul destul de bine din punct de vedere al condițiilor de joc. Până la urmă mi se pare normal și corect să mergi pe Arena Națională, pentru că de asta l-ai construit, să joci acolo, pe stadionul țării, cum se spune. Nu să te plimbi de colo colo, stânga, dreapta. Pentru ce?”, a spus Viorel Moldovan.

Petrolul are 28 de puncte și urcă, pentru moment, pe locul 3, la egalitate cu FK Csikszereda, Dunărea Călărași, Farul Constanța și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, pe toate depășindu-le la golaveraj. În sezonul regular mai are meciuri cu CS Mioveni (acasă) și ”U” Cluj (deplasare).

https://www.youtube.com/watch?v=Xbuck36Tyg8

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-egal-care-ar-putea-s-o-coste-play-off-petrolul-a-jucat-modest-la-chiajna-a-urcat-pe-locul-3-dupa-remiza-cu-concordia-insa-finalul-etapei-o-poate-gasi-tot-sub-top-6-19173950

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-petrolul-se-joaca-de-la-ora-1700-ploiestenii-au-cel-mai-usor-meci-din-ultimele-trei-ramase-in-sezonul-regular-19173881

Marius ANGHEL 11 Mar. 2021, 20:23 Liga 2
Pe aceeași temă