Viorel Moldovan, pe punctul să-și înceapă visul! I s-a propus să preia echipa din orașul natal, unde antrenorul spunea că-și dorește să construiască ”un club formator, care să revină pe prima scenă”

Marius ANGHEL 29 Aug. 2021, 13:03 Liga 3
Viorel Moldovan, pe punctul să-și înceapă visul! I s-a propus să preia echipa din orașul natal, unde antrenorul spunea că-și dorește să construiască ”un club formator, care să revină pe prima scenă”

Liber de contract după ce în martie 2021 se despărțea de Petrolul, după ce rata cu echipa ploieșteană accederea în play-off-ul de promovare, Viorel Moldovan (49 de ani) este pe punctul de a reveni în fenomen. Fostul atacant al naționalei are pe masă o ofertă de a prelua frâiele echipei din orașul natal, un vis pe care îl are de mai mult timp și nu s-a ascuns să-l spună inclusiv public.

În această vară, echipa bistrițeană din Liga 3 Unu Fotbal Club Gloria, aflată într-un impas financiar, a reușit, cu aprobarea Federației Române de Fotbal, să cesioneze locul în campionat secției de fotbal a CS Gloria Bistrița Năsăud. Un nou start pentru fotbalul bistrițean, însă care în privința rezultatelor a început cu stângul noul sezon.

Viorel Moldovan, ofertat să preia Gloria Bistrița Năsăud

Lui Viorel Moldovan i s-a propus de către conducătorii clubului din Bistrița să se alăture proiectului, iar fostul internațional nu a stat pe gânduri să meargă la negocieri, mai ales că este liber de contract.

În săptămâna care urmează, din informațiile Liga2.ro, fostul atacant se va întâlni cu factorii decizionali de la CS Gloria Bistrița Năsăud, care i-au propus funcția de manager general, promițându-i-se că el va centra și tot el va da cu capul, cum se spune în fotbal. Dacă va accepta, Moldovan va merge la Bistrița alături de stafful pe care l-a avut la Chindia și Petrolul.

În cariera sa de antrenor, Viorel Moldovan a mai pregătit echipele FC Vaslui, FC Brașov, Sportul Studențesc, Rapid, Auxerre (Franța), Chindia Târgoviște și Petrolul Ploiești, însă a fost și selecționer al naționalei U21 a Românei, cât și ”secund” la prima națională, în ultimul mandat al lui Anghel Iordănescu.

Viorel Moldovan spunea că visează să pună bazele unui proiect fotbalistic important la Bistrița 

Născut în Bistrița și plecat în fotbalul mare tot de acolo, de la Gloria, Viorel Moldovan spunea după despărțirea de Petrolul că visează să pună bazele unui club formator în orașul natal, pe care să îl ducă în Liga 1. Transmitea că vrea să se implice din structurile de conducere însă, nu de pe poziția de antrenor.

”Mai am un vis, mi-aş dori să pot să mă întorc mai devreme sau mai târziu la Bistriţa şi să construiesc un club formator, care să revină pe prima scenă. Dar nu din calitate de antrenor, ci manager general sau preşedinte. Deocamdată e greu de crezut, dar, poate într-un viitor apropiat voi veni acasă şi voi pune umărul”, spunea Viorel Moldovan într-un interviu acordat la Look Sport.

Ca fotbalist, Viorel Dinu Moldovan a jucat pentru Gloria Bistrița, Dinamo, Neuchatel Xamax, Grasshoppers Zurich (ambele din Elveția), Coventry City (Anglia), Fenerbahce (Turcia), FC Nantes (Franța), Al Wahda (Emiratele Arabe Unite), Servette Geneva (Elveția), Poli AEK Timișoara, ACS Poli Timișoara și Rapid.

Început cu înfrângere în campionat pentru echipa bistrițeană, 1-6 la Reghin

În acest moment, echipa din Bistrița este antrenată de Dan Matei, Dorel Zegrean și Călin Albuț. Cei mai importanți jucători din lot sunt Adrian Nalați, Ovidiu Stoianof, Marius Curtuiuș sau Andrei Enescu.

Noua echipă a avut primele meciuri oficiale în Cupa României, unde în Faza a II-a a învins cu 3-2 în deplasare Progresul Șomcuta Mare (Liga 3), iar în Faza a III-a a cedat pe teren propriu cu Unirea Dej (Liga 2), 2-4 după prelungiri, după ce la finalul celor 90 de minute a fost 1-1.

Vineri, la debutul în noul sezon de Liga 3, Gloria Bistrița Năsăud a suferit un eșec drastic în deplasare la Avântul Reghin, scor 1-6.

În etapa a 2-a joacă pe teren propriu, pe stadionul ”Jean Pădureanu”, cu Unirea Ungheni, la 4 septembrie, de la ora 17:00. Unirea a câștigat cu 3-0 cu echipa din Alba Iulia, în prima etapă.

Gloria Bistrița Năsăud a fost repartizată în Seria a 9-a a Ligii 3, unde le are adversare pe Metalurgistul Cugir, Avântul Reghin, Sticla Arieşul Turda, Unirea Ungheni, CS Hunedoara, Unirea Alba Iulia, Sănătatea Cluj, CS Ocna Mureş și Viitorul Cluj.

Rezultatele din prima etapă a noului sezon de Liga 3

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Gloria Bistrița Năsăud

https://liga2.prosport.ro/liga-3/start-in-noul-sezon-de-liga-3-editia-2021-2022-17-meciuri-au-loc-astazi-un-joc-nu-are-loc-din-cauza-covid-19-iar-altul-din-cauza-faptului-ca-o-echipa-este-ca-si-desfiintata-19197992

Marius ANGHEL 29 Aug. 2021, 13:03 Liga 3
Pe aceeași temă