VIDEO | Ocazie colosală ratată în meciul Ripensia – Farul. Modul în care Vlad Tudorache a irosit golul după ce a sprintat 70 de metri cu mingea la picior

Marius ANGHEL 14 Dec. 2020, 17:47 Liga 2

Ripensia a câștigat la limită, cu 1-0, meciul restant din etapa a 14-a a Ligii 2, de pe teren propriu, cu Farul Constanța, într-o partidă dominată aproape pe întreaga sa durată de oaspeți. Timișorenii au avut puține ocazii de a înscrie la ultimul joc desfășurat în Liga 2 în 2020, pe lângă cea de la gol. Una dintre ele a fost o situație colosală de a înscrie pentru Vlad Tudorache, însă a ratat incredibil.

Ocazie incredibilă pentru Vlad Tudorache în meciul Ripensia – Farul

Faza s-a petrecut în minutul 82, când scorul era deja 1-0 pentru Ripensia și constănțenii alergau după egalare. După o lovitură liberă bătută în careu de Cruceru și respinsă cu capul în față, Popovici a interceptat mingea la 20 de metri și a trimis în față pentru cursa solitară din propria jumătate de teren a lui Vlad Tudorache.

Mijlocașul ofensiv originar din Petroșani a sprintat cu mingea la picior aproximativ 60-70 de metri, până în careul advers, s-a intimidat la ieșirea lui Dur-Bozoancă și a încercat să îl fenteze în dreapta. A intrat în unghi, portarul i-a blocat șansa de a șuta, cum niciun coechipier nu i-a sărit în ajutor, iar doi fundași adverși s-au retras deja în careu, Tudorache a mai încercat un dribling în fața lui Dur-Bozoancă, însă portarul a plonjat la picioarele sale și a reținut mingea, spre disperarea băncii de rezerve a Ripensiei.

Tudorache putea închide jocul cu golul său, însă probabil sprintul pe care l-a avut din propria jumătate de teren l-a lăsat fără suflu și gândirea nu i-a mai fost limpede într-o situație de singur cu portarul în care ar fi avut multe alte opțiuni de a înscrie.

Ocazia lui Tudorache o poți vedea în video-ul de mai jos, la minutul 82 al meciului:

https://www.youtube.com/watch?v=cmrpZQ962U4&feature=emb_title

Tudorache, un gol în 14 meciuri în acest sezon pentru Ripensia

Vlad Tudorache intrase pe teren în minutul 58 al meciului cu Farul, atunci când antrenorul Cosmin Petruescu l-a introdus pe gazon în locul lui Mihai Ene.

Tudorache a evoluat în toate cele 14 meciuri disputate de Ripensia în acest sezon, în 10 dintre ele intrând ca titular. A marcat însă într-un singur joc, în victoria cu 2-1 de la Timișoara cu SCM Gloria Buzău.

În cariera sa, Vlad Tudorache a mai jucat pentru Jiul Petroșani, Universitatea Petroșani, CS Afumați și Energeticianul (actualul Viitorul Pandurii). A mai fost legitimat și la Dinamo și FC Voluntari, fără să evolueze însă pentru prima echipă a acestor cluburi.

În sezonul trecut de Liga 2, Tudorache a avut 17 meciuri pentru Ripensia, fără să înscrie.

Nemanja Sokovic a fost omul decisiv al restanței dintre Ripensia și Farul

Nemanja Sokovic a decis soarta partidei de pe arena Electrica cu o lovitură de cap din 6 metri, după o centrare din stânga a lui Stoi. Mingea trimisă de atacantul sârb s-a dus peste portarul Dur-Bozoancă, ieșit să boxeze, și a intrat în plasă cu toată opoziția lui Antoche, care a plonjat în disperare de cauză pentru a evita golul.

După această victorie, Ripensia a acumulat 18 puncte în 14 meciuri jucate în 15 etape și a urcat pe locul 15. Farul a rămas cu 20 de puncte și e pe poziția a 12-a, dar ar putea câștiga trei puncte la ”masa verde” din restanța nedisputată cu ”U” Cluj.

Campionatul Ligii 2 se va relua în 2021, spre finalul lunii februarie, în jurul datei de 20.

Ripensia cu Farul: Șt. Dobre – Andr. Macrițchii, Rogac, Lalic, Fridrich – Val. Macrițchii, Coulibaly (Stoi 46′), Al. Neagu (cpt.)(Al. Popovici 70′), Vasluian (Gladun 58′) – Mih. Ene (Vl. Tudorache 58′), Sokovic (Golda 90+1′). Rezerve neutilizate: Mociu – Țieranu, C. Sârbu, Maric de Cosmin Petruescu.

Foto: Leczki Jozsi și Sebastian Tătaru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultimul-meci-din-liga-2-in-2020-restanta-ripensia-farul-are-loc-la-timisoara-astazi-de-la-ora-1400-e-egalitate-perfecta-intre-cele-doua-echipe-la-confruntarile-directe-19162330

Marius ANGHEL 14 Dec. 2020, 17:47 Liga 2
Pe aceeași temă