VIDEO | Marius Măldărășanu, la primul antrenament cu FC Hermannstadt după promovarea în Liga 1, după ce la reunire a absentat: ”Venim cu gânduri bune, entuziaști.” Antrenorul a vorbit despre transferuri

Ovidiu BOICA 08 Jun. 2022, 16:05 Liga 2
VIDEO | Marius Măldărășanu, la primul antrenament cu FC Hermannstadt după promovarea în Liga 1, după ce la reunire a absentat: ”Venim cu gânduri bune, entuziaști.” Antrenorul a vorbit despre transferuri

Marius Măldărășanu, antrenorul de numele căruia se leagă revenirea echipei FC Hermannstadt în Liga 1, după un an de pribegie în Liga 2, a ratat startul pregătirilor, fiind plecat în Capitală pentru un curs la sediul Federației Române de Fotbal.

Măldărășanu s-a întors în localitatea de pe malurile Cibinului, Sibiu, la o zi distanță și a susținut, după primul antrenament din această vară cu ”alb-roșii” că și-au încărcat cu toții bateriile și că vacanța de trei săptămâni a fost suficientă.

”O vacanță binemeritată, trei săptămâni! Din punctul meu de vedere este suficient, două săptămâni cred că erau prea puține, ținând cont de toată presiunea și tot ce s-a întâmplat în sezonul trecut. O lună de zile era prea mult! Trei săptămâni e ideal, rămânând ca timp de pregătire șase săptămâni pentru această perioadă precompetițională. Venim cu gânduri bune, entuziaști, bineînțeles că ne-am încărcat bateriile și eu, și staff-ul nostru, bineînțeles și jucătorii… Chiar discutând cu ei înainte de antrenament și știind și felul, modul cum s-au antrenat ieri (n.a. luni), la fel, au poftă, ceea ce este un lucru bun. Mergem în continuare pe acest trend, e perfect”, a spus Măldărășanu, conform paginii de Facebook a clubului sibian.

FC Hermannstadt nu mai merge în Slovenia, ci în Turcia

Măldărășanu a adăugat că echipa sibiană nu va mai pleca în cantonament în Slovenia, ci în Turcia. Stagiul de pregătire centralizată va avea loc în perioada 19 iunie – 1 iulie.

Antrenorul ”alb-roșilor” a mai spus că jucătorii săi vor susține un amical înainte de plecarea în Turcia, altele patru în cantonament și două la revenirea la Sibiu, până la debutul noii ediții de campionat.

”Avem ăstea două săptămâni în care ne vom pregăti la Sibiu, pe urmă vom face un cantonament, inițial era vorba de Slovenia, însă a apărut o altă variantă, Turcia, mâine (n.a. astăzi) sau poimâine ne vom decide, vom ști cu exactitate. Asta înseamnă că noi o să plecăm undeva pe data de 19 (n.a. iunie) în cantonament și ne vom întoarce de 1 iulie. Venind în țară, mai sunt două săptămâni în care vom avea încă două jocuri și pe urmă vom intra în ciclul normal înainte de începerea campionatului. Este foarte greu în perioada asta (n.a. să mai jucăm alte amicale) pentru că și echipe de Liga 1, în funcție de cum au terminat și când au terminat (n.a. sezonul), pregătirea, unele o încep pe 13 (n.a. iunie), Liga 2 și Liga 3 încep mult mai târziu și atunci săptămâna asta va fi mai mult de recuperare, urmând ca săptămâna viitoare să încercăm să găsim adversar pentru un meci amical. În cantonamentul de care vorbeam vom avea patru meciuri. Plus alte două jocuri (n.a. la revenirea din Turcia), ar însemna 7 meciuri amicale. Este suficient și sunt sigur că toate aceste meciuri ne vor ajuta ca să găsim un «unsprezece», dar nu vorbesc doar despre un «unsprezece», ci și de lot, un lot foarte competitiv”, a completat Măldărășanu.

Marius Măldărășanu, despre transferuri…

Întrebat despre viitoarele transferuri și porturile pe care dorește să le întărească, Măldărășanu s-a referit cu precădere la cel de fundaș drepta, unde au jucat Alex Pantea și Gabriel Tomșa, jucători împrumutați de la FCSB și CFR Cluj, vicecampioana, respectiv campioana en-titre.

Antrenorul s-a ferit să pronunțe nume, dar a recunoscut că, în timpul vacanței, a căutat jucători pe care să-i transfere la FC Hermannstadt. Măldărășanu a lăsat să se înțeleagă că și-ar dori în special jucători din România.

”Sunt adeptul omogenității, am încredere în jucători, însă trebuie să fim realiști, trebuie să îmbunătățim lotul, trebuie să venim cu plus, cred că este nevoie de un jucător nou și care să vină cu plus pe orice poziție. Acum, să dau poziții clare, nu trebuie, dar fundaș dreapta, știm foarte bine că FCSB-ul are nevoie de Pantea și ne bucurăm (n.a. pentru el), pentru că și-a făcut treaba foarte bine și dovadă că ei nu mai vor să-l dea, cel puțin la momentul acesta. Și atunci, trebuie să ne reorientăm rapid. «Dodo» (n.a. Tomșa), la fel, se întoarce la CFR. Suntem în căutări, vedem, în toată această vacanță n-am stat, am căutat jucători, discuții, apar fel și fel de variante, și români, și străini. Eu încerc să… Nu e vorba de dat totul din casă… Știm foarte bine că, în trecut, echipele care au retrogradat, Hermannstadt, Iașiul și Astra au avut probleme sau au retrogradat având foarte mulți jucători străini. Nu am nimic cu jucătorii străini, însă au fost probleme din punct de vedere al vestiarului. Și noi chiar am făcut un grup frumos (n.a. la FC Hermannstadt), e o atmosferă foarte bună, aș marșa în continuare pe asta, dar îi înțeleg și pe conducătorii noștri, pentru că, într-adevăr, în momentul în care apar negocierile, sumele sunt unele care poate nu merită, și atuncea te vezi nevoit să te reorientezi. Vom vedea, important e să fim inspirați și să alegem exact ce ne trebuie și jucători care într-adevăr să vină și să ne ajute”, a mai spus Măldărășanu.

Vrea suporterii (și) mai aproape de echipă

Măldărășanu și-ar dori ca suporterii sibieni să fie alături de ”alb-roșii” în număr cât mai mare și în sezonul viitor, chiar dacă echipa nu va începe sezonul pe stadionul din Parcul Sub Arini, la care continuă lucrările până la toamnă.

”Ne bucurăm că am reușit această promovare imediată, ca să spun așa. Nu știu, aud tot felul de zvonuri că de foarte mulți ani nu s-a mai promovat imediat după retrogradare. Acum știrea e că parcă, în 2014, Gaz Metan (n.a. a reușit să revină în Liga 1, la numai un an de la retrogradare), dar totuși sunt ceva ani. Ei (n.a. suporterii) au fost alături de noi, bineînțeles atât cât s-a putut, vorbesc din punct de vedere fizic, acum sunt ferm convins că vor fi, chiar dacă în continuare nu vom juca (n.a. la Sibiu) și vom începe campionatul pe alt stadion. Îmi doresc să fie în număr mult mai mare, pentru că contează aportul lor. Ce-aș putea spune, îmi doresc să jucăm la Sibiu, cu toții ne dorim, știm foarte bine că, în momentul în care vom juca aicea, vom avea de partea noastră aportul publicului. Dar, până atunci, îi doresc (n.a. pe suporteri) foarte aproape de echipă din toate punctele de vedere pentru că Liga 1 e altceva. Băieții și-au atins obiectivul, cu toții ne-am atins obiectivul, dar deja e istorie și ne gândim la sezonul următor”, a afirmat, în încheiere, Marius Măldărășanu.

Declarațiile date de Marius Măldărășanu:

Daniel Paraschiv, transferat definitiv de FC Hermannstadt

La reunire, desfășurată luni, 6 iunie, FC Hermannstadt a avut un lot de 20 de jucători. În lipsa lui Marius Măldărășanu, prima ședință de pregătire a fost condusă de antrenorii secunzi Laurențiu Costache și Marian Rada, antrenorul cu portarii Florin Berța și preparatorul fizic Sergiu Coc.

Marți, clubul sibian a anunțat transferul definitiv al atacantului Daniel Paraschiv, cel care a fost împrumutat de la campioana CFR Cluj pentru partea a doua a sezonului precedent. Paraschiv a semnat cu gruparea de pe ”Municipal” până în vara anului 2025.

”Daniel Paraschiv = 3 ani @ #FCH! Împrumutat de la Fotbal Club CFR 1907 Cluj-Napoca pentru ultimele meciuri din sezonul regular și play-off-ul Ligii 2, Daniel Paraschiv a fost transferat astăzi definitiv la FCH. Atacantul în vârstă de 23 de ani a semnat un contract valabil pentru următoarele 3 sezoane. «Para-gol» a evoluat în 13 meciuri, a înscris 6 goluri și a oferit un assist în Liga 2 pentru AFC Hermannstadt, fiind o piesă importantă în lupta pentru promovarea directă în Liga 1”, a anunțat clubul sibian pe rețeaua socială.

S-a întors Plamen Iliev!

La reunire, singurele noutăți au fost jucătorii aduși de la echipa secundă a clubului sibian, portarul Călin Grecu și fundașul Beni Hanzu. În timp ce Plamen Iliev, Baba Alhassan, Saed Issah, Mino Sota și Cosmin Bucuroiu au absentat motivat din diverse motive.

Portarul bulgar Plamen Iliev a revenit la antrenamente după ce a fost învoit în prima zi. Goalkeeperul de 30 de ani s-a prezentat marți la Sibiu, alăturându-li-se celorlalți trei portari aflați în lotul care se pregătește pe ”Obor”, Vlad Muțiu, Ionuț Pop și Călin Grecu.

”Plamen Iliev, goal-keeper-ul nostru, s-a alăturat astăzi (n.a. marți) lotului #FCH și a intrat astfel în programul de antrenamente pregătit de Mister Marius Măldărășanu & staff-ul FCH. Portarul bulgar în vârstă de 30 de ani a evoluat în 10 partide de Liga 2 pentru echipa noastră, după ce a fost transferat de la Dinamo București cu o săptămână înainte de primul meci oficial din acest an”, a notat FC Hermannstadt.

Plamen Iliev a semnat și a fost prezentat de FC Hermannstadt la data de 15 februarie 2022, a doua zi după ce se încheiase campania de transferuri din iarnă. Despre bulgar se știa că a semnat cu echipa sibiană un contract valabil în până în această vară, cu opțiunea de prelungire în cazul în care se reușește promovarea. Potrivit Fanatik, FC Hermannstadt s-a angajat în iarnă să achite către Dinamo o clauză de 50 de mii de euro în schimbul lui Plamen Iliev, dacă echipa reușește să promoveze în Liga 1.

În 13 meciuri rămase de disputat pentru FC Hermannstadt în partea a doua a sezonului Ligii 2, Iliev a apărat în 10 dintre ele și a avut evoluții bune, contribuind, la rândul său, în îndeplinirea obiectivului.

Foto și video: FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-s-a-reunit-cu-20-de-jucatori-pentru-a-pregati-participarea-in-liga-1-marius-maldarasanu-a-lipsit-de-la-primul-antrenament-cele-doua-noutati-ale-sibienilor-si-absentii-19234314

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-atrage-atentia-echipelor-din-liga-1-dupa-adrian-mihalcea-cluburile-au-pus-ochii-si-pe-doi-jucatori-19234341

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-administratorul-special-al-fc-hermannstadt-raspunde-tuturor-intrebarilor-legate-de-prezentul-si-viitorul-nou-promovatei-in-liga-1-cum-decurge-insolventa-ce-buget-va-avea-echipa-situatia-19233725

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-buna-de-plata-dupa-promovarea-in-liga-1-clauza-secreta-din-contractul-bulgarului-plamen-iliev-si-cati-bani-trebuie-sa-primeasca-dinamo-19232781

Ovidiu BOICA 08 Jun. 2022, 16:05 Liga 2
Pe aceeași temă