VIDEO | Imagini noi cu stadiul lucrărilor stadionului Giulești! ”Construcția se apropie de intrarea în faza finală”

Marius ANGHEL 12 Feb. 2021, 19:30 Diverse

Construcția noului stadion al clubului Rapid ”se apropie de intrarea în faza finală”, anunță una dintre firmele constructoare. Aceasta a postat astăzi, 12 februarie, pe pagina sa de Facebook, un nou videoclip filmat cu o dronă de deasupra arenei din Giulești, în care se poate vedea stadiul șantierului.

Dacă la 23 ianuarie anunța încheierea procesului de montare a celor două tabele, amplasate la nivelul peluzelor Nord și Sud, acum firma Erbașu comunică faptul că a început amenajarea ”stratul suport pentru gazonul ranforsat sintetic”, dar și că ”se lucrează intens pe zonele interioare”. Totodată, în curând va începe montarea scaunelor.

”Stadionul Rapid.
Construcția stadionului se apropie de intrarea în faza finală, iar în prezent se amenajează stratul suport pentru gazonul ranforsat sintetic și se lucrează intens pe zonele interioare.
În etapa imediat următoare va începe montarea scaunelor alb vișinii”, transmite firma de construcții Erbașu.

Nicolae Grigore, glume pe seama noului stadion din Giulești: ”Poate reușim să ne antrenăm acolo”

Acum două zile, antrenorul Nicolae Grigore făcea, la finalul amicalului dintre Rapid și SC Popești Leordeni (scor 1-0), o glumă pe seama noului stadion din Giulești, care săptămâna trecută a suferit un incendiu. Nu s-a speriat de acest incident, ci a ironizat situația în care se află echipa sa, care nu are prea multe variante unde să joace meciuri oficiale.

”Am văzut că se pregătește montarea gazonului. Poate reușim să ne antrenăm acolo. Dar sperăm să fie gata cât mai repede. Așteptăm cu nerăbdare să mergem pe Giulești. Sperăm să putem sărbători promovarea acolo și poate unele meciuri din acest final de campionat să le disputăm în Giulești”, a spus Grigore.

La stadion a avut loc și un incendiu

De curând, vinerea trecută, în 5 februarie, în incinta șantierului stadionului Giulești a avut loc un incendiu. Focul a afectat zona peluzelor, la etajul 1, unde a ars polistiren pe o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi.

În urma acestui incendiu, un fum gros s-a ridicat deasupra viitorului nou stadion al echipei Rapid, iar locuitorii din zonă s-au speriat. Pompierii au intervenit rapid, au stins focul și nu au existat victime.

Ministrul Attila Cseke a anunțat că stadionul Rapidului va fi finalizat ”până la sfârșitul lunii mai”

La începutul anului, la data de 5 ianuarie 2021, pe șantierul stadionului ”Valentin Stănescu” a fost în vizită și noul ministru al dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei. Attila Cseke anunța atunci că a primit asigurări din partea constructorilor că arena din Giulești va fi finalizată ”până la sfârșitul lunii mai” și că, în acel moment, stadiul lucrărilor erau de 55 la sută.

”M-am bucurat să constat că se lucrează în ritm susținut pe arena din Giulești și am fost asigurat de constructori că aceasta va fi finalizată până la sfârșitul lunii mai, astfel încât stadionul să poate fi redat în condiții optime bucureștenilor și, în același timp, pentru a ne onora obligațiile asumate pentru derularea Campionatului European de Fotbal din această vară”, a declarat Attila Cseke.

Noul stadion al Rapidului va avea o capacitate de ”aproximativ 14.000 de locuri” și va costa 33,5 milioane de euro, după cum a comunicat MDLPA.

Marius ANGHEL 12 Feb. 2021, 19:30 Diverse
Pe aceeași temă