VIDEO | Egoismul a costat Steaua în amicalul cu FC Voluntari, chiar la ultima fază a meciului. A pierdut cu ilfovenii, în urma unei lovituri de la 11 metri ratate

Răzvan STÎNGĂ 04 Sep. 2021, 14:24 Liga 2
VIDEO | Egoismul a costat Steaua în amicalul cu FC Voluntari, chiar la ultima fază a meciului. A pierdut cu ilfovenii, în urma unei lovituri de la 11 metri ratate

Steaua a susținut sâmbătă, pe terenul principal al complexului din Ghencea, un meci amical contra echipei FC Voluntari. Daniel Oprița a profitat de pauza din campionatul Ligii a 2-a și a vrut să verifice nivelul echipei, după cinci etape din sezon, într-o confruntare cu o formație din Liga 1.

Steaua a cedat cu 1-2, dar putea scoate un egal. La ultima fază de poartă, Emilian Pacionel a ratat o lovitură de la 11 metri. Partida s-a jucat fără spectatori.

Steaua, 45 de minute solide cu FC Voluntari: bară Walace, gol Răsdan

Primele minute ale partidei au fost echilibrate, dar FC Voluntari a avut un plus la capitolul posesie. Cu toate acestea, în puține rânduri au reușit ilfovenii să pună în pericol poarta lui Horia Iancu. Cea mai importantă șansă i-a aparținut lui Marcelo, în minutul 8, care a lovit bara cu un șut din careu, din unghi. După minutul 15, jocul s-a mai reglat în tabăra Stelei, care a început să pună mai multă presiune.

Cu presing sus, după centrul terenului, de multe ori în 30-ul advers, elevii lui Daniel Oprița au reușit să surprindă FC Voluntari, în special cu incursiuni în benzi. Rareș Enceanu, Robert Neacșu și Vasile Buhăescu au fost principalele forțe ale Stelei pe faza de atac.

Trupa din Ghencea a fost periculoasă și la fazele fixe, iar în minutul 24 a avut cea mai mare șansă de a deshide scorul. Walace da Silva putea marca după un corner, dar lovitura sa de cap s-a dus în transversală.

Florin Răsdan a stabilit scorul pauzei, după o fază bună de atac a Stelei 

După mai multe atacuri pe contre ale celor două echipe și după o pauză de hidratare din minutul 30, Steaua a reușit să deschidă scorul. Florin Răsdan, în minutul 31, s-a aflat la capătul unei faze în care combinația de pase a Stelei a mers foarte bine. Darius Oroian a pasat din dreapta, pe jos, în preajma punctului de la 11 metri, acolo unde se afla Răsdan. Acesta a tras din prima, cu dreptul, iar portarul Râmniceanu nu a avut ce face. Deși a atins balonul, acesta a ricoșat în bară, iar din bară în poartă.

A fost 1-0 la pauză pentru Steaua, deși Rareș Enceanu putea face 2-0 în minutul 43. O lovitură de cap a sa, din careu, s-a dus pe lângă poartă.

Început modest de parte secundă pentru Steaua. A primit două goluri în câteva secunde 

În partea a doua, s-au făcut mai multe schimbări în ambele echipe, aspect care a fost în favoarea Voluntariului încă din debutul părții. Idan Golan, fostul jucător al Universității Cluj, ajuns nu acum mult timp la FC Voluntari, a egalat după o lovitură de colț.

Apoi, nici nu s-a dat bine drumul la joc că formația lui Liviu Ciobotariu a trecut în avantaj. Mădălin Mihăescu a greșit o pasă la mijlocul terenului, iar Viktor Angelov a marcat pentru 2-1, în minutul 51.

Moralul a scăzut vizibil în rândul echipei de Liga 2, iar posesia a stat mai mult la FC Voluntari, care a tot presat în jumătatea Stelei. Cu toate acestea, ocaziile nu au fost prea mari și, contrar cursului jocului, Steaua a fost aproape de egalare în minutul 77.

Emilian Pacionel și Ștefan Pacionel, aproape de egalare

A beneficiat de o lovitură liberă indirectă din careu, după o pasă a unui jucător al Voluntariului către propriul portar, Mihai Popa. Șutul lui Emilian Pacionel a fost însă respins de zidul format din jucătorii Voluntariului, de pe linia porții.

Ștefan Pacionel a fost aproape de gol în minutul 90+2, dar șutul său de la distanță a fost respins de portarul Mihai Popa de lângă bară. În minutul 90+4, la ultima fază a meciului, Steaua putea scoate un egal, în urma unei lovituri de la 11 metri.

Egoismul lui Emilian Pacionel a costat Steaua 

Stephan Drăghici a avut o incursiune în partea dreaptă, a croșetat câțiva adversari, a intrat prin zona centrală în careu și a scos o lovitură de pedeapsă, după ce a fost agățat de un adversar. Drăghici a vrut să bată tot el, dar Emilian Pacionel a luat pur și simplu balonul și s-a dus să execute. Drăghici a făcut semn către banca Stelei, către Daniel Oprița, să îi dea acceptul să aibă el șansa să marcheze, dar nu l-a primit.

Din păcate pentru Steaua, Emilian Pacionel a tras modest, pe lângă poartă, iar meciul s-a terminat cu victoria Voluntariului, 2-1.

Steaua în prima repriză: Iancu – Oroian, Călințaru, da Silva, Beţa, Ilie, Răsdan, Băjenaru, Bărbulescu, Enceanu, Neacșu, Buhăescu.
Rezerve: Bălbărău – Mihăescu, Pacionel, Zaharia, Drăghici, Călinţaru, Chipirliu, Gherghiceanu, Pacionel, Huiban.
Antrenor: Daniel Oprița

FC Voluntari în prima repriză: Râmniceanu – Briceag, Ricardinho, Meleke, Costin -Droppa, Roșu – Marcelo, Fulop, Gheorghe – Nemec.
Rezerve: –
Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Steaua are următorul meci în Liga 2, pe 11 septembrie 

Steaua e pe primul loc în Liga 2, cu 13 puncte după cinci runde, la egalitate cu următoarele două clasate, FC Hermannstadt și Concordia Chiajna, grație a patru victorii și un rezultat de egalitate. E printre cele patru echipe din campionat care nu au pierdut vreun meci, alături de FC Hermannstadt, Concordia Chiajna și Unirea Slobozia.

În etapa a 6-a, Steaua va juca în deplasare cu Unirea Dej. Partida este programată pentru sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 15:30.

Meciul amical Steaua – FC Voluntari 

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures
Video: Steaua TV 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-impus-la-limita-in-amicalul-cu-frontiera-curtici-declaratiile-celor-doi-antrenori-19199211

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-valentin-gheorghe-s-a-despartit-de-astra-si-a-semnat-cu-fcsb-mijlocasul-se-va-umple-de-bani-la-vicecampioana-19199189

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-proasta-pentru-ilie-stan-in-cantonamentul-echipei-fc-brasov-accidentarea-lui-vlad-botia-a-recidivat-19199168

 

Răzvan STÎNGĂ 04 Sep. 2021, 14:24 Liga 2
Pe aceeași temă