Victorie și calificare în play-off-ul Ligii 2! CS Mioveni răpune Steaua și va lupta pentru promovare. Constantin Schumacher, discurs emoționant: ”Au fost eroi!”

Andrei PASCU 11 Mar. 2024, 20:36 Liga 2

CS Mioveni s-a calificat în play-off-ul Ligii 2 și va disputa cel puțin baraj de promovare în SuperLiga României! Totul e oficial după ce a reușit să învingă, în ultima partidă programată în etapa a 18-a, Steaua, pe teren propriu, cu scorul de 2-0.

Acum, echipa din Mioveni mai are un meci în sezonul regular, contra CSM Slatina, în deplasare, după care va începe cursa pentru clasarea pe un loc direct promovabil, în cele 10 meciuri care vor avea loc în grupa pentru accederea în prima divizie.

Victorie și calificare în play-off-ul Ligii 2 pentru CS Mioveni

Formația lui Constantin Schumacher se situează pe poziția a 4-a în acest moment, înainte de startul rundei a 19-a, primele două poziții, după cum se știe deja, fiind ocupate de două formații care nu au drept de accedere în prima divizie, CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara.

Urcarea în clasament cu o poziție a fost consemnată după victoria cu Steaua, în care s-a impus datorită a două goluri marcate de Andrei Panait și Ion Cărăruș după pauză, în minutele 60 și 75. O performanță foarte importantă pentru CS Mioveni calificarea în play-off, iar scorul a scuzat mijloacele.

  • CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu (Bolohan 74′), Cr. Ignat, R. Garutti, Burnea (Gogor 66′), Șerbănică (cpt.) – D. Toma (Andr. Panait 46′), Cărăruș – Massaro (I. Șerban 66′), Blănaru, Guțea (Al. Cr. Stan 79′)
    Rezerve neutilizate: Val. Sima – Mih. Costea, A. Șerban, Duțan

Schumacher a recunoscut că echipa sa nu a făcut cel mai bun meci, dar că importante sunt cele trei puncte și o accedere nesperată de mulți, date fiind problemele multiple pe care echipa le-a avut și pe care continuă să le aibă, în play-off.

Antrenorul a început conferința de presă, de la finalul partidei cu Steaua, cu mulțumiri față de oamenii din conducere, față de jucători, dar și față de oamenii din jurul echipei, de la portarul de la stadion până la omul de serviciu.

Constantin Schumacher, impresiile succesului obținut de CS Mioveni cu Steaua

Constantin Schumacher chiar voia victoria și era sigur că jucătorii săi o pot obține, chiar dacă era convins că Steaua va avea parte de o susținere numeroasă în tribune, aspect care s-a și întâmplat. Cu multă muncă, Mioveni a reușit să câștige partida cu ”militarii”, iar pragmatismul a caracterizat echipa lui Schumacher și de această dată.

Pe parcursul sezonului, CS Mioveni s-a identificat ca fiind o echipă care fructifică mare parte din ocaziile pe care le are, aspect confirmat și în duelul cu trupa lui Daniel Oprița.

Așa cum le-am spus și jucătorilor, îi felicit pe oamenii din jurul nostru, începând cu oamenii de la stadion, cu maseurii, femeile care sunt la stadion, care prin puterile lor încearcă să ne ofere toate condițiile. Nu am avut probleme și nu am avut nevoie de nimic în plus, am avut materiale, echipamente curate. Vreau să le mulțumesc pentru lucrul acesta.

Mulțumesc conducerii, care a fost lângă noi, jucătorilor, care au fost eroi în tot acest timp, pentru că ei sunt artizanii echipei de când am preluat echipa. Ei sunt artizanii acestor lucruri minunate, din acest club.

Referitor la meci, a fost unul greu, am jucat contra Stelei, o echipă bună, care își dorea să intre în play-off. Atunci, chiar dacă nu a fost un joc plăcut, ne-am atins obiectivul propus în timpul campionatului. Jucătorii puteau mult mai mult, asta am simțit, și ei simțeau că pot face mai mult în timp.

Îi felicit și, chiar dacă nu a fost un joc frumos, sunt mulțumit de atitudinea lor, de dăruirea lor, de tot ce au arătat pe teren de când îi antrenez”, a transmis Constantin Schumacher la conferința de presă de la finalul jocului CS Mioveni – Steaua, scor 2-0.

CS Mioveni, pe loc direct promovabil

Grație celor 29 de puncte acumulate în primele 18 etape de Liga 2, CS Mioveni este pe loc direct promovabil acum, pe 4, la șapte puncte de liderul din acest moment, CSC Șelimbăr. În runda următoare de sezon regular, după jocul cu Steaua, elevii lui Schumacher vor mai întâlni, pe teren advers, pe CSM Slatina, în ultima întâlnire din sezonul regular.

Înainte de startul etapei a 19-a, CS Mioveni are avans de numai un punct peste locul 5, Gloria Buzău, și e tot cu un punct peste locul 6, FK Miercurea Ciuc. Altfel, are de recuperat cinci puncte față de locurile 2 și 3, Corvinul Hunedoara și Unirea Slobozia.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-si-steaua-pun-punct-etapei-a-18-a-a-ligii-2-19302463

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-odoroaba-increzator-ca-poate-salva-cs-tunari-de-la-retrogradare-19302529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-se-distanteaza-de-zona-rosie-a-retrogradarii-19302476

https://liga2.prosport.ro/seria-1/debut-in-liga-2-pentru-ianis-doana-la-16-ani-si-patru-luni-19302467

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-neagoe-si-a-primit-replica-de-la-mioveni-19302444

Andrei PASCU 11 Mar. 2024, 20:36 Liga 2
Pe aceeași temă