Victor Angelescu poate prelua 97 la sută din Rapid, după ce Liviu Goncea, afaceristul adus de Dan Tudorache, a decis să nu se mai implice. Jucătorii giuleștenilor, neplătiți de câteva luni

Andrei PASCU 21 Nov. 2020, 15:00 Liga 2
Victor Angelescu poate prelua 97 la sută din Rapid, după ce Liviu Goncea, afaceristul adus de Dan Tudorache, a decis să nu se mai implice. Jucătorii giuleștenilor, neplătiți de câteva luni

După problemele de ordin sportiv cu care se confruntă, Rapid se pare că mai nou are și ceva dificultăți din punct de vedere financiar. Potrivit acționarului majoritar al giuleștenilor, Victor Angelescu, omul de afaceri Liviu Goncea este pregătit să se retragă din proiect, după ce nu a adus partea sa de bani, promisă în urmă cu aproximativ șase luni, când a cumpărat acțiunile.

Victor Angelescu: ”Aici este Rapid, nu un club oarecare, nu poți să spui că nu mai vrei să te implici, că nu mai pui bani” 

Victor Angelescu deține 49 la sută din Rapid, dar este pregătit să preia și partea de 48 la sută a lui Goncea, după cum a declarat. Angelescu nu se aștepta ca omul adus de Dan Tudorache, fostul primar al Sectorului 1 București, să renunțe atât de ușor și de repede.

Celelalte trei procente din Rapid sunt deținute de Asociaţia Academia Rapid.

Domnul Goncea, din păcate, nu mai susține financiar clubul. Am avut câteva discuții cu domnul Goncea, poate voi prelua eu acțiunile lui, vom vedea ce putem face. Nu poți să te implici la un club precum Rapid și nici după șase luni de zile să nu aduci partea ta de bani. Nu am văzut ce a declarat domnul Tudorache, dar el trebuie să răspundă pentru domnul Goncea, el l-a adus!

Aici este Rapid, nu un club oarecare, nu poți să spui că nu mai vrei să te implici, că nu mai pui bani. Acum avem un salariu restant, nu ne-am mai confruntat cu astfel de situații, dar o să găsim soluții”, a spus Victor Angelescu, pentru DigiSport.

Cunoscut mai mult ca om de afaceri și supranumit ”Milionarul Kia”, Goncea deține pachetele majoritare ale firmelor MIT MOTORS International SRL (51la sută), KIA ROMAUTO SRL (51la sută), Hera Cleaning SRL (54 la sută) și Baltic Marine Grup SRL (51 la sută), dar și 1 la sută din acțiunile ISUZU ROMAUTO SRL. Este și administrator al firmelor firmelor MIT MOTORS International SRL și Baltic Marine Grup SRL.

Jucătorii Rapidului, neplătiți 

Se pare că aceste probleme cu banii se răsfrâng și asupra jucătorilor. Potrivit sursei amintite, anumiți fotbaliști au recunoscut că nu și-au mai primit salariile de câteva luni.

Este adevărat că nu ne-am primit salariile şi nu e ok, dar noi vom face tot posibilul să jucăm. Însă e clar că o astfel de situaţie ne afectează”, ar fi transmis un jucător al Rapidului.

Dan Tudorache e acuzat de trafic de influență și spălare de bani 

Daniel Tudorache, omul care a făcut posibilă venirea lui Liviu Goncea la Rapid, este cercetat penal de DNA. Fostul edil al Sectorului 1 București este pus sub acuzare pentru trafic de influență și spălare de bani. Procurorii DNA au decis ca Tudorache să plătească o cauțiune de un milion de euro, iar fosta sa soție de 200.000 de euro.

Fostul primar ar fi avut în conturi sume mari de bani, mai mari decât cele pe care le-a declarat. Totul a ieșit la iveală după ce s-au descoperit conturi deschise pe numele său și al fostei neveste, dar și pentru faptul că au fost cumpărate mai multe imobile în valoare totală de peste 300.000 de euro și peste 450.000 de euro.

În același timp, în averea celor doi mai intrau și bijuterii de câteva sute de mii de euro. Dan Tudorache a fost audiat vineri seară de DNA și a ieșit de la declarații abia sâmbătă dimineață. S-a început urmărirea penală în cazul său, capetele de acuzare fiind trafic de influență și spălare de bani.

Foto: FC Rapid 1923 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-13-sapte-meciuri-incep-la-ora-1100-cele-trei-echipe-clasate-pe-podium-joaca-in-deschiderea-rundei-19158679

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-entuziasmat-de-succesul-rapidului-cu-u-cluj-interimarul-giulestenilor-a-iesit-din-nou-in-evidenta-stiti-ce-a-spus-horatiu-traieste-clipa-ma-bucu-19158553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-chinuit-decis-de-un-pusti-cu-20-de-ani-mai-tanar-decat-tamas-rares-ilie-a-facut-diferenta-in-rapid-u-cluj-19158550

 

 

Andrei PASCU 21 Nov. 2020, 15:00 Liga 2
Pe aceeași temă