Vasile Miriuță pleacă de la Minaur Baia Mare după retrogradarea în Liga 3: ”Sunt mai iubit în ţară decât acasă. Am vrut să fac lucruri bune, dar e un cerc vicios”

Răzvan STÎNGĂ 08 May. 2023, 14:08 Liga 2

Minaur Baia Mare a disputat sâmbătă ultimul meci în Liga 2, în etapa finală a play-out-ului, a 7-a, cu CSM Slatina, scor 0-1. A fost ultima partidă și pentru Vasile Miriuță, care și-a anunțat plecarea de la club, urmând să se alăture unui alt proiect, în funcție de variantele care îi vor fi propuse.

Vasile Miriuță și-a anunțat plecarea de la Minaur Baia Mare, după jocul cu CSM Slatina

Vasile Miriuță face ce a promis, anume să plece de la Minaur Baia Mare pentru că nu a reușit să o salveze de la retrogradare, deși săptămâna trecută afirma că rămânerea lui va depinde de discuțiile cu conducerea și autoritățile locale.

Fie că au avut loc dialogurile în săptămâna premergătoarea partidei cu CSM Slatina, fie că nu, cert este că Miriuță va părăsi echipa acum, în urma jocului din județul Olt. Nu va rămâne nici ca antrenor, dar nici ca om în conducere, așa cum a fost înainte de ocuparea băncii tehnice, după rezilierea cu Mihai Iosif.

Partida cu CSM Slatina a fost momentul în care Vasile Miriuță a trimis pe teren mai mulți tineri, care probabil vor fi utilizați constant în Liga 3 de Minaur Baia Mare din sezonul următor, poate politica echipei urmând să se bazeze pe fotbaliști cu limită de vârstă scăzută.

Vasile Miriuță pleacă de la Minaur Baia Mare: ”Sunt mai iubit în ţară decât acasă”

Chiar dacă maramureșenii au pierdut cu CSM Slatina, în urma golului marcat de Mykhailo Plokhotnyuk, în minutul 74, Vasile Miriuță a lăudat tinerii pe care a mizat. Totodată, el a tras și concluziile sezonului în linii mari.

Am debutat câţiva tineri, chiar au făcut o partidă bună. Slatina, din ceea ce ştiu, avea nevoie de un egal, până la urmă a câştigat, dar eu zic că am făcut o partidă frumoasă. Nu ştiu ce va urma pentru noi, păcat pentru băieţi, nu ne-am gândit că vom promova şi vom retrograda în acelaşi an.

Nu rămân, pentru că mi-am dat seama încă o dată că sunt mai iubit în ţară decât la Baia Mare. Sincer, m-am întors acasă să fac lucruri bune, dar din păcate mi-am dat seama că este un cerc vicios, echipa a fost atacată foarte mult, îmi expiră contractul pe 31 şi voi pleca pe drumul meu, cu toate că îmi pare foarte rău că echipa a retrogradat.

Slatina, dacă a câştigat şi astăzi, înseamnă că-şi merită locul, o echipă frumoasă, suporteri frumoşi, puteau fi mai mulţi astăzi, au o bază frumoasă şi le doresc succes pe viitor”, a declarat Vasile Miriuţă, citat de News Flux.

  • Minaur Baia Mare, cu CSM Slatina: Băilă (Breban 52’) – Lazăr, Stoian, Simion, Potcoavă, Matei, Iacob (Cin 52’), Rotar, Alexe, Stănescu (Buciuta 52’), Văsălie
    Rezerve neutilizate: Berisha, Ivanovici, Mondragon, Horj, Jarovic, Chinde

Minaur Baia Mare, penultima în Grupa A a play-out-ului de Liga 2

Minaur Baia Mare a terminat pe locul 6 în Grupa A a play-out-ului de Liga 2, cu 29 de puncte, la trei puncte peste ultima clasată, poziția a 7-a, Poli Timișoara. Maramureșenii au terminat la 10 puncte de locul 5, Metaloglobus.

În ultimele cinci meciuri anterioare duelului cu CS Comunal Șelimbăr, din runda trecută, elevii lui Vasile Miriuță nu pierduseră în Liga 2. În ultima rundă a sezonului regular au făcut 1-1 cu Gloria Buzău, iar în play-out au debutat cu un succes, 2-1 cu Poli Timișoara, după care au făcut 0-0 cu Metaloglobus. A urmat o nouă remiză, 1-1 cu FK Miercurea Ciuc, iar apoi a venit egalul cu Unirea Slobozia, scor 0-0.

În etapa a 6-a a fost înregistrat eșecul cu CS Comunal Șelimbăr, pe teren propriu, scor 0-1, iar acum înfrângerea cu CSM Slatina, din deplasare, scor 0-1.

Foto: News Flux

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-victorie-cu-minaur-baia-mare-si-se-salveaza-de-la-retrogradare-19269735

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-a-ratat-victoria-in-prelungirile-partidei-de-la-buzau-iar-leo-grozavu-considera-ca-remiza-este-echitabila-a-avut-si-gloria-multe-ocazii-pe-cine-vede-favorita-la-promovar-19269960

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-ratat-victoria-cu-sc-otelul-pe-final-19269954

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-cum-a-aniversat-steaua-37-de-ani-de-la-castigarea-cupei-campionilor-europeni-legendele-aclamate-in-ghencea-mesajul-din-spania-al-lui-balint-si-coregrafia-peluzei-sud-steaua-19269914

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-remiza-cu-steaua-in-ghencea-19269915

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-sc-otelul-galati-se-joaca-de-la-ora-1430-chiar-in-ziua-in-care-clubul-din-ghencea-aniverseaza-37-de-ani-de-la-castigarea-cupei-campionilor-europeni-19269789

Răzvan STÎNGĂ 08 May. 2023, 14:08 Liga 2
Pe aceeași temă