Vasile Miriuță, ca și instalat la Chindia. Ce a dus la ruptura dintre clubul târgoviștean și antrenorul Dragoș Militaru, după doar două luni de colaborare | EXCLUSIV

Marius ANGHEL, Bogdan ISTRATE 17 Aug. 2023, 14:01 Liga 2
Vasile Miriuță, ca și instalat la Chindia. Ce a dus la ruptura dintre clubul târgoviștean și antrenorul Dragoș Militaru, după doar două luni de colaborare | EXCLUSIV

Conducerea clubului Chindia s-a orientat rapid după ce ieri seară, la revenirea de la Blejoi, unde echipa a câștigat cu 5-0 în Turul 3 al Cupei României, a demis stafful tehnic în frunte cu Dragoș Militaru (33 de ani), după doar trei jocuri oficiale disputate în noul sezon de retrogradata din prima ligă, informație publicată în exclusivitate de Liga2.ro.

Vasile Miriuță (54 de ani) este alesul, din informațiile Liga2.ro, el urmând să revină pe banca unei echipă după circa trei luni de zile de la despărțirea unilaterală de Minaur Baia Mare.

Vasile Miriuță, noul antrenor al Chindiei Târgoviște

Vasile Miriuță va fi noul antrenor al Chindiei, el urmând a-l înlocuit pe banca tehnică pe Dragoș Militaru, cel instalat în funcție în această vară și care a condus echipa timp de două jocuri în campionat (1-1 la Târgoviște cu Steaua și 0-0 la CSM Slatina) și unul în Cupa României (5-0 la CS Blejoi – Liga 3).

Din informațiile Liga2.ro, Miriuță se află deja de trei zile la Târgoviște, iar demiterea lui Militaru a fost doar o chestiune de zile, ruptura fiind produsă deja dinainte de partida susținută la Blejoi.

Miriuță revine în antrenorat după circa trei luni de la momentul în care retrograda cu Minaur Baia Mare în Liga 3, iar contractul său era rupt unilateral, din sursele noastre. A fost antrenor la formația maramureșeană, pe când aceasta era în Liga 3 și rata promovarea chiar în fața Unirii Dej a lui Militaru, apoi a trecut ca director tehnic și s-a promovat în Liga 2, iar spre finalul sezonului de ligă secundă a revenit din nou antrenor, în locul lui Mihai Iosif, conducând formația pentru șapte jocuri, dar nereușind să o mențină în eșalonul secund.

Miriuță, în litigiu cu fosta sa echipă, Minaur Baia Mare

Miriuță așteaptă în aceste zile, poate chiar astăzi, decizia Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF (CNSL), după ce a reclamat clubul Minaur Baia Mare fiindcă nu i-a achitat ultimele două luni din sezonul recent încheiat. Din informațiile Liga2.ro, acesta avea o clauză, conform căreia, dacă i se rupea unilateral contractul, atunci avea de primit încă șase luni din sezonul următor. Decizie pe care o așteaptă acum din partea CNSL.

Ulterior, Miriuță, care a ajuns la Minaur la finalul anului 2020, poate fi pus antrenor la Chindia.

Ca antrenor, Vasile Miriuță a mai condus Energie Cottbus U19, Energie Cottbus 2, Ceahlăul Piatra Neamț, CFR Cluj (în două perioade), Gyor, ASA Târgu Mureș, Energie Cottbus, Concordia Chiajna, Dinamo, FC Hermannstadt (în două perioade) și Kisvarda.

Ce a produs ruptura dintre Chindia și Dragoș Militaru? ”Nu respectă autoritatea. El se crede deja Nagelsmann”

Liga2.ro a aflat și unul dintre motivele, poate principalul, care au dus la ruptura dintre Chindia Târgoviște și Dragoș Militaru, la doar două luni distanță de la instalarea gorjeanului pe banca trupei dâmbovițene.

Modul în care acționează Militaru, unul care i-a adus plecarea și de la Unirea Dej, a deranjat în special principalul finanțator al clubului, Consiliul Județean Dâmbovița, iar asta i-a determinat demiterea după doar o scurtă perioadă de timp.

”A făcut aceleași prostii pe care le-a făcut și la Dej. El trecea peste președinte și se ducea direct la primar. Când, pe final de sezon, a început să discute despre prelungirea contractului, nu-l mai băga în seamă pe superiorul lui, se ducea la primar și îi spunea că el a făcut, a dres și că vrea 5 mii de euro pe lună. I s-a spus că e cam mult, e peste ceea ce poate oferi Unirea Dej, dar că se dorește păstrarea lui. Când a văzut primarul ce avânt și-a luat Militaru, ce pretenții avea, l-a tras pe Magdaș pe margine și i-a spus să nu-i dea mai mult de 2.500 și, dacă nu, să scăpe de el, că nu-i place, că nu respectă autoritatea.

La Târgoviște a făcut același lucru. Nu era curios de jucătorii pe care îi propunea Cordoș, nu era curios de oamenii din Consiliul Județean, el umbla numai cu omul primarului. Așa s-a ajuns să nu-l mai suporte și să vrea să-l dea afară. Nu puteau lucra cu el. Deși este un tip foarte bine pregătit, dar el se crede deja Nagelsmann (n.r. -antrenorul german de 36 de ani Julian Nagelsmann, fost la Hoffenheim, RB Leipzig și Bayern Munchen) și se cam p..ă pe toți, ceea ce în România nu prea poți. Trebuie să fi un picuț mai diplomat. Dacă nu negociezi zona decizională împreună cu reprezentantul ăluia care dă banii, reprezentantul unuia din sfera politică, nu ai ce face, trebuie să îi bagi în schemă, fiindcă finanțarea ta de acolo vine. Poate ăștia sunt niște imbecili în materie de fotbal, el, ca fond, poate să aibă dreptate, dar ca și context o joacă prost. Și atunci, jucând-o prost, s-au supărat ăștia pe el și au zis să-l dea afară”, spun sursele Liga2.ro.

Militaru nu acceptă rezilierea amiabilă, jucătorii au fost chemați la antrenament în ziua pe care ar fi trebuit să o aibă liberă

Din informațiile Liga2.ro, Dragoș Militaru nu acceptă rezilierea amiabilă cu Chindia și își cere salariul pentru tot sezonul. Dacă nu se ajunge la un acord, atunci antrenorul va merge la comisiile FRF pentru a-și primi drepturile financiare stipulate în contractul său.

Astăzi, de la ora 12:00, stafful lui Militaru a fost chemat la stadion, pentru rezilierea contractelor. Surpriză însă, președintele Andrei Cordoș era în drum spre București la ora la care convocase antrenorii care au pregătit Chindia până aseară.

Conform programului întocmit de Militaru, astăzi, joi, ar fi fost zi liberă pentru jucători, având în vedere că ieri s-a jucat în Cupa României, iar următorul meci oficial este programat abia marți, 22 august, de la ora 19:00, acasă cu Gloria Buzău, în etapa a 3-a a Ligii 2. Cordoș i-ar fi înștiințat dimineață pe jucători că la ora 17:00 trebuie să se prezinte la antrenament, probabil primul sub comanda lui Vasile Miriuță.

Prin numirea lui Miriuță, Cordoș speră să aibă o relație mult mai apropiată cu antrenorul echipei la care este președinte, ținând cont că fostul internațional maghiar ar fi bun prieten cu tatăl său, lider PSD în Cluj, același partid aflat la putere și în Dâmbovița. Cu Dragoș Militaru, Cordoș ar fi avut mai multe discuții în contradictoriu, antrenorul cerându-i să fie lăsat să antreneze. ”Eu am venit cu patru-cinci jucători, pe restul i-ați adus voi, iar din vechea echipă am mai găsit doi. Lăsați-mă să încerc să îmi fac treaba”, i-a fi transmis în repetate rânduri Dragoș Militaru lui Cordoș.

În ședința de miercuri seară, la care a participat și jurista clubului, Cordoș nu a avut argumente solide pentru demiterea staffului tehnic.

Liga2.ro a încercat să obțină un punct de vedere al președintelui Andrei Cordoș și al viitorului antrenor al echipei, Vasile Miriuță, însă cei doi nu au răspuns apelurilor telefonice.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-militaru-demis-de-la-chindia-targoviste-19280774

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/meciuri-si-rezultate-turul-3-cupa-romaniei-19280648

Marius ANGHEL, Bogdan ISTRATE 17 Aug. 2023, 14:01 Liga 2
Pe aceeași temă