Varianta Corvinului pentru disputarea jocurilor de acasă atunci când va începe construcția noului ”Michael Klein”: ”Noi de asta am promovat.” Starea proiectului noului stadion

Marius ANGHEL 26 Dec. 2023, 16:52 Liga 2
Varianta Corvinului pentru disputarea jocurilor de acasă atunci când va începe construcția noului ”Michael Klein”: ”Noi de asta am promovat.” Starea proiectului noului stadion

Corvinul iernează pe locul 2 în Liga 2, poziție care, în mod normal, aduce accederea în prima ligă. Nou-promovata condusă de Florin Maxim nu are, însă, drept de promovare din cauza formei sale de organizare, astfel că va petrece cel puțin încă un an în eșalonul secund, în situația în care, în vară, adoptă modificările aprobate de Federația Română de Fotbal, așa cum președintele Dan Colesniuc spune acum că se dorește.

Pe lângă interdicția la promovare, Corvinul are în acest moment probleme și cu stadionul unde ar juca în prima ligă, în cazul în care ar ajunge în această situația. Arena ”Michael Klein”, inaugurată în 1960, este mult înapoiată față de cerințele actuale. Din acest motiv, autoritățile locale vor un nou stadion și demararea lucrărilor ar putea începe în noul an.

Președintele Corvinului, despre situația proiectului construirii unui nou stadion la Hunedoara

Președintele Corvinului, Dan Colesniuc, spune în ce stadiu sunt acum lucrurile pentru construirea unui noul stadion în locul celui actual din Hunedoara.

Site-ul echipei din Liga 2 specifică la secțiune ”stadion” următoarea informației: ”Echipa Corvinul va beneficia de o bază sportivă nouă. În anul 2022 va începe construcția unui stadion modern, cu nocturnă, cu o capacitate de 10.000 locuri.” Suntem în ultimele zile ale anului 2023 și arena ”Michael Klein” este în picioare.

Colesniuc speră ca demarearea construcției noului stadion să înceapă în toamna anului 2024, iar predarea este preconizată a se încheia peste trei ani și jumătate. În aceste condiții, Corvinul nu ar juca un meci de primă ligă la Hunedoara, dacă va ajunge în această competiție, mai aproape de 2028.

”De vreo șapte-opt ani a plecat și dorința de a face un stadion nou la Hunedoara, pentru că la noi, nu numai echipa de fotbal, ci și orașul înflorește, este în reconstrucție. Și suntem aproape. În 21 ianuarie se vor deschide plicurile, se va vedea cine a câștigat licitația, 60 de zile sunt pentru verificare, urmează proiecția și execuția în următoarele luni, șase luni… Noi speram ca anul viitor, în toamnă, să începem construcția stadionului, și durează trei ani și jumătate”, a spus Colesniuc la emisiunea Fotbal Show de la PrimaSport.

  • Noul stadion din Hunedoara ar trebui să aibă o capacitate de 10.100 de locuri și să coste în jur de 64 de milioane de euro, potrivit unui anunț din 19 decembrie 2022 al Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. A trecut mai mult de un an de atunci și, cel mai probabil, costurile vor fi mai mari.

Corvinul încă n-a stabilit unde va juca acasă atunci când noul ”Michael Klein” va fi în construcție

În acest moment, Corvinul este lider în Liga 2, în actuala ediție de campionat, la capitolul rezultate obținute pe teren propriu. În opt jocuri desfășurate pe ”Michael Klein”, trupa lui Maxim a acumulat 17 puncte și ocupă locul 1 în clasamentul special al meciurilor de acasă. Este urmată și poate fi depășită de Unirea Slobozia și CSC Șelimbăr, care au câte 16 puncte strânse în șapte jocuri.

Campionatul Ligii 2 se va relua la finalul lunii februarie 2024, iar Corvinul va mai avea de jucat pe teren propriu, în campionat, cel puțin șapte meciuri, două în sezonul regular și cinci în play-off, unde va accede cel mai probabil. În plus, tot acasă ar trebui să organizeze și sfertul de finală al Cupei României contra CFR Cluj, dar depinde și de ora la care va fi programată partida de către deținătorii de drepturi tv.

Cum Colesniuc vorbește de toamnă când se referă la începerea construcției noului stadion este posibil ca echipa să încheie actualul sezon pe propria arenă, iar apoi să fie nevoită să își caute o nouă locație unde să își dispute jocurile de acasă. Președintele spune că se ia în calcul localități din apropierea Hunedoarei ca să găzduiască meciurile Corvinului în perioada în care noul ”Michael Klein” va fi în construcție.

”Încă nu am hotărât, dar noi avem în plan să jucăm într-o localitate cât mai aproape de Hunedoara, având în vedere că la noi sunt mai multe orașe apropiate, la 10-12 kilometri. Încercăm să găsim o variantă locală. Noi de asta am promovat, să jucăm pentru publicul din Hunedoara”, a transmis Dan Colesniuc.

  • Cele mai apropiate orașe de Hunedoara unde Corvinul ar putea să joace acasă sunt Deva, Simeria, Călan sau Hațeg.

Colesniuc e convins că primarul nu va avea emoții să câștige un nou mandat. Corvinul, arma politică!

Tot ce mișcă la Corvinul primește acord de la primarul Dan Bobouțanu, șeful instituției care este principalul sponsor al clubului.

Întrebat de moderatorul emisiunii de la PrimaSport ce se va întâmpla cu clubul dacă Bobouțanu nu mai iese primar la alegerile din 2024, Dan Colesniuc este încrezător că acest lucru nu va avea loc.

”La Hunedoara, în primul rând, lumea iubește foarte mult fotbalul. Momentan, zic eu, că la câte s-au făcut în oraș, fiindcă reconstrucția nu este doar a echipei de fotbal, ci și a orașului… Probabil că dacă pleacă într-o funcție undeva mai sus… Dar hunedorenii iubesc fotbalul și ei sunt cei care… (n.r. – intervine moderatorul și spune: Cred că vreți să spuneți, de fapt, că dacă ești primar acolo și spui că nu dai bani la fotbal ești pa, la revedere, nu te mai votează nimeni!) Da, da, da. Bineînțeles că lozinca noastră este creată în așa fel încât Corvinul apare ca echipa comunității! Deci noi asta transmitem întotdeauna. Noi suntem nu numai echipe orașului, suntem a întregului județ, avem iubitori și în județele limitrofe, așa că eu sunt convins că echipa va supraviețui”, a spus Colesniuc.

Este posibil ca Dan Colesniuc să fi uitat că aceiași hunedoreni care acum iubesc fotbalul de nu mai pot au stat nu mai puțin de 15 ani fără acest sport măcar la nivelul ligii secunde și în tot acest timp nu a avut loc nicio acțiune prin care suporterii să își spună nemulțumirea față de acest lucru.

Foto: Călin Corpaciu / Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-cu-dinu-maghici-despre-ascensiunea-corvinulu-19296495

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-se-pregateste-sa-si-schimbe-forma-de-organizare-19296465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/florin-maxim-antrenorul-echipei-corvinul-hunedoara-ia-lectii-de-la-carlo-ancelotti-19296245

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-si-a-stabilit-in-mare-parte-programul-de-pregatire-de-iarna-19296097

https://liga2.prosport.ro/liga-3/veste-mare-pentru-hunedoara-guvernul-romaniei-a-aprobat-construirea-complexului-sportiv-michael-klein-capacitatea-noului-stadion-al-corvinului-si-valoarea-proiectului-19256704

Marius ANGHEL 26 Dec. 2023, 16:52 Liga 2
Pe aceeași temă