UTA strălucește în acest sezon, căpitanul Ciprian Rus știe motivul: „Suntem o echipă, un grup, o familie. Asta ne-a ridicat deasupra adversarilor.” Mesaj pentru „postacii de serviciu”

Marius ANGHEL 10 Dec. 2019, 11:59 Campionat

Căpitanul echipei UTA nu și-a pierdut pofta de gol din stagiunea precedentă și a terminat prima parte a actualei stagiuni a Ligii 2 cu 12 reușite. Ciprian Rus e al doilea golgheter al campionatului, după ripensistul Albert Voinea, care, însă, nu le-a oferit timișorenilor, cu cele 13 reușite ale sale, mai mult de o poziție a 14-a după 21 de etape.

În schimb, UTA e liderul Ligii 2, la patru puncte peste ocupanta locului secund, CS Mioveni, și șase peste Rapid, care completează podiumul. Meciul cu Petrolul, câștigat de arădeni cu 3-0, l-a adus pe Ciprian Rus din nou pe lista marcatorilor pentru „roș-albi” după aproape o lună, el înscriind precedentul gol în intermediara cu Buzăul, de pe 13 noiembrie. De altfel, a fost ultimul atacant de meserie ce a adus puncte în contul arădenilor, căci apoi mijlocașii Miculescu, Ursu sau Moise au fost decisivi pentru păstrarea poziției de lider a arădenilor.

Ciprian Rus, deranjat de „postacii de serviciu ascunși după pseudonime”

Dar, duminică, cu Petrolul, au înscris din nou toți cei trei atacanți pur sânge din lotul „Bătrânei Doamne”. „E ceva extraordinar că am marcat toți, pentru că echipa a suferit în fața porții în ultimele etape înainte de acest meci. E un lucru bun pentru vestiar, club, dar și pentru moralul nostru, căci prea am fost criticați de postacii de serviciu ascunși după pseudonime. Credeți-ne, noi am fost cei mai afectați că nu am înscris, iar UTA a pierdut puncte importante, doar că nu îți iese întotdeauna așa cum vrei. Suntem și noi oameni și mai greșim, trebuie să se înțeleagă că avem cu toții același obiectiv și să tragem la aceeași căruță și aici mă refer și la suporteri. E normal să fim criticați după prestații mai slabe, dar nici să se dea în noi de parcă nu am mai fi jucătorii echipei UTA, care încearcă din răsputeri să reușească ceva frumos la finalul sezonului. Se vor mai pierde până la final, important este cum vom gestiona aceste situații pentru a nu pierde din vederi scopul final”, a spus Ciprian Rus pentru Sport Arad.

„Nu mă interesează titlul de golgheter al echipei sau al campionatului”

„Vărful” arădenilor putea să-l ajungă pe Voinea în fruntea clasamentului golgheterilor dacă ar fi încercat să-l execute pe portarul Petrolului din poziție de unu-la-unu, dar a preferat să-i ofere bucuria reușitei colegului Alexandru Ioniță, cel care, de altfel, a inițiat faza cu o pasă ce a desfăcut toată defensiva petrolistă și a stabilit scorul final în minutul 90+1.

„Nu m-am gândit nicio secundă la acel clasament sau la Voinea, am jucat faza exact cum se joacă. Așa a jucat-o Alex, așa am jucat-o și eu și toți colegii noștri pe parcursul acestui tur de campionat. Am demonstrat că suntem o echipă, un grup, o familie, asta cred că ne-a și ridicat puțin deasupra adversarilor noștri. Cât despre mine, am mai spus-o, nu mă interesează titlul de golgheter al echipei sau al campionatului. Tot ceea ce contează este ca UTA să-și atingă obiectivul. Ne bucurăm că am terminat pe primul loc prima parte a campionatului, iar în ultimul meci am avut o evoluție bună și ne-am făcut fanii fericiți înainte de pauza de iarnă și Sărbători. Avem un public minunat în spate, cu el alături am fost imbatabili acasă. Sperăm să o ținem tot așa și în retur și, după cum a spus și >, dacă păstrăm aceeași medie de puncte pe meci am putea realiza o performanță de mult timp așteptată la Arad”, a adăugat căpitanul echipei UTA.

După ce a trimis mingea sub transversala porții lui Raul Avram, în minutul 82, Ciprian Rus a celebrat reușita făcând un semn aparte pe care l-a explicat după meci: „A fost o dedicație pentru fiul meu, Mark. E un semn ce ne leagă pe noi când suntem acasă și am vrut să i-l transmit, căci știu că mă urmărește la TV”.

De menționat ar mai fi că Rus, dar și Sorin Bustea, ca petroliștii Arnăutu și Manolache au fost „abordați” de un reprezentant al Agenției Naționale Anti-Doping la finalul partidei de duminică. A fost un simplu control de rutină și nu așa cum se zvonea că ANAD-ul a fost trimisă special la Arad de contracandidatele „Bătrânei Doamne”.

Sursa: Sport Arad
Foto: UTA Arad

Marius ANGHEL 10 Dec. 2019, 11:59 Campionat
Pe aceeași temă