Corvinul a cedat la limită în amicalul cu UTA, în care Alexandru Curtean a pus punct carierei de fotbalist. Hunedorenii primesc doi jucători chiar de la arădeni

Călin MNERIE 02 Jul. 2023, 01:22 Liga 2

Mircea Rednic s-a întors acasă, la Hunedoara, pentru amicalul pe care echipa pe care o antrenează, UTA, l-a disputat, sâmbătă, cu Corvinul, la aproape două săptămâni de la demararea antrenamentelor pentru noul sezon al SuperLigii.

Trupa gazdă, promovată de curând în Liga 2 și reunită la trei zile după arădeni, așa că diferența de pregătire a fost insesizabilă între combatante din acest punct de vedere.

Startul amicalului a fost amânat cu 20 de minute, fiindcă la Hunedoara a fost rupere de nori. Apoi, aproximativ 2000 de spectatori au luat loc în tribunele bătrânei arene ”Michael Klein” pentru a vedea un succes al ”Bătrânei Doamne” cu scorul de 2-1 (1-0).

Alexandru Curtean și-a încheiat cariera de fotbalist în minutul 7 al amicalului dintre Corvinul și UTA. Rareș Pop i-a taxat pe hunedoreni pe o contră rapidă

Meciul a început – practic – cu momentul festiv al lui Alexandru Curtean. Mijlocașul de 36 de ani al Corvinului s-a retras din activitatea cu ocazia testului cu UTA și, în minutul 7, semnificație a numărului său de pe tricou, a părăsit terenul în aplauzele publicului și primind o plachetă, dar și un tricou personalizat al Corvinului.

Altfel, partida a avut ocazii încă din start. Utistul Pop a tras primul spre poarta adversă, dar Elton i-a deviat mingea, iar gazdele au reacționat prin reluarea pe spate a lui Mitran reținută de Iacob. Timotei Mitran, juniorul crescut de Viitorul Arad și trecut și pe la Ineu, avea să greșească decisiv la golul de 1-0 al ”roș-albilor”. Pasa riscantă a tânărului fotbalist a fost interceptată de Cooper, care l-a lansat pe Rareș Pop pe dreapta și acesta l-a bătut pe Lefter cu un șut precis. Arădenii au mai avut încă 10-15 minute bune, cu Fabry la serviciu și Cooper la finalizare. Mai întâi, italianul nu a ajuns de puțin la centrarea slovacului, iar apoi lovitura sa de cap a fost reținută în doi timpi de portarul amfitrionilor.

Apoi, ”corbii” au preluat controlul ostilităților și au avut trei situații de a egala până la pauză. Pîrvulescu și Neacșa l-au chemat la apel pe Iacob cu șuturi de la distanță, iar Coman a finalizat peste poartă după ce a pivotat de lângă Carp.

Corvinul cu ocaziile, UTA cu golul și victoria

Cu excepția lui Mihai, care a evoluat o oră de joc, Mircea Rednic a schimbat liniile la pauză, iar UTA nu a mai ținut aproape deloc de minge.

Hunedorenii au fost mai mereu în control și au pus sub presiune careul arădenilor. Nou-intratul Lupu a avut poziții clare de gol, dar le-a irosit, iar Coman nu a ajuns de puțin la centrarea lui Pîrvulescu. Și mai limpede a fost situația lui Mitran, care a primit mingea în zona punctului cu var, dar a trimis pe lângă.

În schimb, UTA a fost pragmatică și a făcut 2-0, în minutul 71, la singura ocazie din actul secund. Ivorianul Kone a fost cel care a reluat cu capul peste Lefter după pasa inspirată a lui Ristin.

Revenit pe final pe gazon, Negoescu l-a întins serios pe Roman cu un șut de la 20 de metri, iar un minut mai târziu (87), Corvinul a scris concluzia disputei. Juniorul Goicea a centrat în caru și Lupu a fixat tabela la 1-2 după o lovitură de cap.

UTA joacă la Reșița, Corvinul primește vizita Dumbrăviței

Așadar, UTA se impune cu 2-1 la Hunedoara într-un amical cu lumini și umbre, în care au debutat slovacul Fabry și ghanezul Nortey.

Luca Bodri a mai primi o șansă și pentru că împrumutul lui Stahl de la Rapid nu a fost încă rezolvat și fotbalistul nici măcar nu se poate antrena cu arădenii de astăzi.

Miercuri, ”Bătrâna Doamnă” câștigase cu 4-0 la Socodor, iar următorul amical îl are programat joi de la 18:30, în Valea Domanului, cu CSM Reșița.

Miercuri, hunedorenii vor primi vizita viitoare colege CSC Dumbrăvița, singura echipă timișeană rămasă în Liga 2.

Corvinul: Lefter (Roman 74) – Fla. Iacob, Elton (I. Pop 74), Lică (Nicolae 81), Manolache (Goicea 81) – Mitran (Lupușor 74), Curtean (Neacșa 7, Pocioian 87), M. Chindriș (Hrezdac 74), Antonov (Lupu 46), Nic. Pîrvulescu (S. Ion 87) – M. Coman (Hergheligiu 70)
Antrenor: Florin Maxim

UTA: Fl. Iacob (Kucher 46) – Roganovic (L. Bodri 46), Iurasciuc (Bota 46), Carp (Benga 46), Dumitrașcu (Anișorac 46) – R. Pop (Negoescu 46, B. Nortey 68), C. Mihai (Ristin 60), Fabry (Cibi 46), Mustacă (Stanciu 46, Negoescu 84) – Mercioiu (Ekmekci 46, Kyrychenko 68), Cooper (Kone 46)
Antrenor: Mircea Rednic

Florin Maxim: ”Era normal să nu avem ritmul adversarei noastre”

De când a preluat-o pe Corvinul, în vara anului 2021, Florin Maxim a pierdut patru meciuri până acum pe banca hunedorenilor. Returul barajului de promovare de acum un an cu Minaur Baia Mare, un meci de campionat cu Deva, partida de Cupă cu FCSB și un amical cu CFR Cluj. Prin urmare, succesul unei echipe UTA cu destule necunoscute la nivel de lot nu era deloc scontat, pe arena ”Michael Klein”, dar acesta s-a născut după reușitele semnate Rareș Pop (12), Mory Kone (71), respectiv Marius Lupu (87).

E clar că antrenorului ”corbilor” nu-i place să piardă, iar eșecul l-a explicat astfel: ”Am început cam temători jocul, după golul primit a fost o prima repriză echilibrată. Am avut și noi situațiile noastre, am avut o posesie bună, a crescut încrederea și ritmul, iar ritmul ți-l dă echipa. S-a văzut un pic că noi avem doar șapte antrenamente și – cumva – era și normal să nu avem ritmul adversarei noastre de azi. A două repriză am început-o foarte, foarte bine, am avut o singură nesincronizare, au ajuns o dată la noi în careu și au marcat golul de 0-2. Am marcat și noi pe final și asta mă bucură cumva că repriza a doua s-a terminat la egalitate. În plus, am avut încă două-trei situații bune de a marca, băieții nu s-au accidentat și cu astea rămânem după acest meci. În afara lui Antonov, care venea de pe drum, a și făcut un antrenament și a resimțit puțin oboseala, pe restul am vrut să-i văd minimum 60 de minute, am vorbit și la pauză cu ei. În a doua repriză parcă am început și am abordat altfel meciul, a fost un joc consistent.”

Achizițiile, luate la bani mărunți. Denis Hrezdac și Damian Isac sunt ultimii sosiți la Corvinul, chiar de la UTA

Antoniu Manolache, Viorel Lică, Ilja Antonov și Denis Hrezdac, ”închizătorul” de 21 de ani sosit chiar de la UTA sub de împrumut, au debutat pentru Corvinul în testul cu UTA.

Iar de luni, la antrenamentele echipei hunedorene va fi și Damian Isac, mijlocașul central la care a renunțat deocamdată UTA.

”Am discutat cu Manolache, am ținut neapărat să-l văd și pe poziția de fundaș lateral. Chiar mi-a plăcut cum s-a descurcat astăzi, e un jucător combativ care poate juca pe mai multe poziții, dar am ținut neapărat să-l văd în poziția de fundaș stânga. Lică, la fel, e o certitudine, a promovat cu ultimele sale două echipe în Liga 1, e un jucător de care noi aveam nevoie, la fel și ca și de Manolache și Antonov. Mi-a plăcut și implicarea copiilor, a fost un test util. În fine, Hrezdac e o certitudine a Ligii a 2-a. El a jucat, dacă nu avea acea accidentare eu zic că era o soluție pentru Liga 1, nu știu dacă pentru UTA, dar pentru Liga 1. E un copil pe care îl cunosc, îl știu și-l urmăresc. La fel și Isac, va veni și el, un jucător obișnuit cu Liga 1. Eu zic că mai avem timp încă o lună și 5 zile să pregătim noul sezon și vom arăta bine. Nu cred că ar fi nevoie de alți jucători, ne-a dat puțin peste cap și accidentarea lui Bradu, care a avut un prim an alături de noi. A fost un an bun, a fost în creștere, dar s-a accidentat. Va reveni și el în maximum două săptămâni și asta ne-a dat un pic peste cap. Am început un pic căutările acolo, mai aveam nevoie de un inter, a venit Isac, ni s-a ivit această oportunitate să putem să-l aducem și eu zic că suntem în mare mare parte cam ceea ce îmi doresc”, a adăugat Maxim.

  • Denis Hrezdac (21 ani) a jucat ultima dată sub formă de împrumut la Progresul Pecica, în Liga 3. La UTA a jucat ultima dată în sezonul 2021-2022, 15 minute într-un meci de primă ligă. În Liga 2 are 28 de jocuri în două sezoane, disputate în 2018 și 2019. La echipa din Hunedoara a mai fost o scurtă perioadă de timp, între februarie și iulie 2021.
  • Damian Isac (22 de ani) a jucat pentru UTA în 11 meciuri de primă ligă în sezonul recent încheiat. A stâns 496 de minute pe teren. El a prins meciuri pentru arădeni în ultimele cinci sezoane, două în Liga 2 (32 meciuri) și trei în Liga 1 (41 meciuri).

Corvinul nu are drept de promovare. Maxim: ”Cumva trebuie să ne obișnuim și cu lucrurile astea”

Gruparea de ”sub furnale” nu va avea drept de promovare în SuperLigă în noul sezon și va trebuia ca vara următoare să se asocieze cu un privat ca lucrurile să se schimbe.

”Cumva trebuie să ne obișnuim și cu lucrurile astea, cred că echipele vor juca pe teren. Nu știu dacă influențează acest drept de promovare. Anul trecut în play-off, nu cred că a influențat o echipă rezultatele sau cine promovează sau cine nu. Chiar e ciudat cu șase echipe în play-off, dar ăsta e sistemul și trebuie să ne conformăm, nu avem ce face”, a încheiat Maxim.

Mircea Rednic: ”În prima repriză a fost chiar ok, apoi au fost foarte mulți tineri pe teren, săracul Benga…”

UTA și-a adjudecat și al doilea meci amical al verii, în fața unui adversar de un calibru superior conjudețenei din Socodor. După 4-0 pe terenul echipei din comuna arădeană, ”roș-albii” s-au impus cu 2-1 la Hunedoara, împotriva celor de la Corvinul, o nou-promovată în Liga 2.

Rareș Pop și Mory Kone au fost autorii golurilor pentru formația ”roș-albă”, care a suferit destul de mult în fața ”corbilor” în special în repriza secundă, când Mircea Rednic a schimbat total echipa, bazându-se pe mai mulți jucători tineri, dar și Bodri și Kone, fotbaliști aflați în probe de joc. ”Am jucat cu două echipe pentru a vedea toți jucătorii. A fost mai greu în repriza a doua, dar prima repriză chiar a fost ok. Un antrenament foarte bun, vreau să mulțumesc în primul rând domnului primar (n.a. Dan Bobouțanu) pentru că ne-a făcut invitația, dar și celor care s-au ocupat de acest meci și de tot ce a fost în jurul său. Ne-am simțit foarte bine, pe un teren bun, în ciuda ploii. Sunt sigur că ar fi venit și mai multă lume dacă era și vremea era mai bună și nu e perioada vacanțelor, pentru că aici lumea iubește fotbalul, dar o să vină meciuri oficiale ca să susțină echipa. Legat de băieții mei, vin după două antrenamente grele ieri, e o perioadă de pregătire, mă bucur că am reușit să dau o șansă tuturor jucătorilor din lot, mai ales celor tineri. S-au descurcat binișor, se poate mai mult. Începând de la meciul de joi, voi încerca să folosesc o formulă de echipă care va intra în meciul cu Oțelul”, a spus antrenorul echipei UTA la finalul disputei de la Hunedoara.

Rednic, despre revenirea la Hunedoara

Întrebat și despre echipa orașului natal, Mircea Rednic a adăugat: ”Corvinul mi-a făcut o impresie bună, mi-aș fi dorit ca și ei să schimbe la pauză. Îmi pare rău pentru Max, de cele 100 de meciuri neînvins, dar e mai bine că ai pierdut într-un meci amical. Știu că unul dintre cele trei-patru meciuri pierdute de Max la Corvinul a fost cu FCSB, când meritau să câștige, au avut ocazii la sfârșit. Pentru mine, rezultatele în meciurile amicale nu prea contează, îmi doresc să câștig, dar sunt conștient câ nu întotdeauna se poate. Azi ne-am descurcat cum am putut, prima repriză a fost mult mai echilibrată, în a doua repriză au fost foarte mulți tineri pe teren. Îmi pare rău de Benga, a dus greul săracul. L-am chinuit astăzi, dar s-a descurcat foarte bine.”

Rednic a fost oaspetele arenei ”Michael Klein”, unde a scris file de istorie în tricoul Corvinului, sub comanda lui Mircea Lucescu. ”E o plăcere, aici m-am născut. Nu s-a schimbat nimic de când jucam eu, o faianță nouă, o gresie nouă, restul… e același stadion. Dar am văzut că se fac eforturi și cred că Hunedoara merită un stadion mic și cochet, dar să nu exagerăm. A fost o mare plăcere să mă reîntâlnesc cu foștii colegi, ce echipă mare am avut în perioada aia, o generație foarte bună și cu un antrenor pe măsură. Ți-e ușor ca antrenor să lucrezi când ai cu cine și nea’ Mircea a făcut-o foarte bine, ne-a șlefuit ca fotbaliști, dar ne-a și învățat cum să ne comportăm în viața de zi cu zi. Nici eu nu pot să-mi explic longevitatea lui, de câte ori mă întâlnesc cu el îi zic: «Nea Mircea, cât mai vrei…» Dar nu poate, el trăiește prin fotbal și vrea să continue. Mi-a zis: «Mircea, eu nu mă văd stând acasă». Și mie mi-a fost greu după operație, aproape șase luni, dar în perioada aia am citit mult, am la făcut antrenament, am inventat și mă ajută pe viitor”, a mai punctat Rednic.

Foto: Corvinul Hunedoara

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-isi-ia-jucator-cu-aproape-50-de-selectii-in-nationala-estoniei-a-batut-palma-cu-mijlocasul-care-a-mai-jucat-in-romania-in-prima-liga-19276453

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-curtean-nu-mai-continua-cu-corvinul-si-in-liga-2-a-decis-sa-puna-punct-carierei-de-fotbalist-nu-e-o-decizie-usoara-dar-trebuia-sa-vina-si-acest-moment-19275820

Călin MNERIE 02 Jul. 2023, 01:22 Liga 2
Pe aceeași temă