Unul dintre cei mai importanți antrenori din Liga 2, reacție despre invazia caselor de pariuri în sportul românesc! ”Îmi puneți o întrebare incomodă!”

Marius ANGHEL 27 Dec. 2023, 19:40 Liga 2
Unul dintre cei mai importanți antrenori din Liga 2, reacție despre invazia caselor de pariuri în sportul românesc! ”Îmi puneți o întrebare incomodă!”

Fotbalul românesc, în special, este acaparat de câțiva ani buni de casele de pariuri. Dau denumire principalelor competiții de fotbal, sponsorizează echipe sau, mai nou, dă numele unui important stadion din România. Și în acest context, nu mai surprinde pe nimeni faptul că apar din ce în ce mai mulți sportivi care sunt prinși că joacă la pariuri, unii inclusiv pe echipele lor, și ajung să fie suspendați de Federația Română de Fotbal.

Despre invazia caselor de pariuri în sport și repercursiuni, inclusiv pentru spectatori și copiii ușor manipulabili, a fost întrebat de curând și Cristian Pustai, un important om de fotbal în România.

Cristian Pustai, despre invazia caselor de pariuri în sport!

Antrenorul echipei Ceahlăul Piatra Neamț a refuzat să ofere în mod public un răspuns vizavi de acest subiect, însă poziția sa față de acest ”fenomen” e ușor de observat din ceea ce a afirmat.

”Îmi puneți o întrebare incomodă! În privat vă pot răspunde. Vă pot spune că atâta timp cât, nu știu, Liga 1 se numește cumva, federația se numește cumva și Liga a 2-a se numește în alt fel… și toate au o legătură, intersecția lor dă tot o… o problemă de pariuri… Nu am cum să vorbesc despre acest subiect, mai ales că noi nu putem nici intra în acele «lăcașe de cult». Nu avem voie, prin regulament, așa că de ce să vorbesc despre? În particular vă pot spune că părere am, dar vă dați seama că… Parcă acum o să se scoată cazinourile în afara orașelor, sau ce vor ei. Când o să vedem alea scoase, probabil o să ștergem și…”, a spus, cu multe momente de întrerupere, pentru a se opri din a comentat ceea ce crede, profesorul Cristian Pustai.

Președintele Ceahlăului l-a completat. ”Se folosesc oportunitățile oferite de lacunele din legislație. Deocamdată”, a spus Cătălin Anton.

Principalele competiții din fotbalul românesc sunt sponsorizate de agenții de pariuri

Prima ligă din România se numește SuperLiga, fiindcă este sponsorizată de Superbet. Cupa României are în acest moment denumirea de Cupa României Betano, iar Liga 2 are numele de Liga 2 Casa Pariurilor. Prima ligă feminină se numește tot SuperLiga.

Echipe din Liga 2 care au avut o casă de pariuri pe echipamentul de joc în prima parte a sezonului actual au fost doar trei: Campionii FC Argeș (Mozzart Bet – pe mâneca și pe piciorul stâng), Steaua (Get’s Bet, pe piept) și Gloria Buzău (Superbet, pe piept). În prima ligă, unde vizibilitatea este mult mai mare, cluburile sponsorizate de case de pariuri sunt mult mai multe.

10.000 de euro primește o echipă din Liga 2 pentru că activează în competiția cu nume oficial al unei companii de betting

Liga secundă din România are denumirea oficială de Liga 2 Casa Pariurilor din toamna anului 2017, când Federația Română de Fotbal a făcut public parteneriatul cu această companie de betting.

Și atunci, ca și acum, echipele din Liga 2 au primit din partea FRF câte 10.000 de euro per sezon fiindcă promovează numele competiției. La momentul respectiv, în 2017, erau unele voci care erau de părere că banii pe care îi primesc sunt puțini. Și atunci erau prezente în Liga 2 tot 20 de echipe, ca și în actualul sezon, 2023-2024. Din ediția 2024-2025, Liga 2 trece la un format cu 22 de participante.

La finalul lunii noiembrie a acestui an, din informațiile Liga2.ro, FRF a livrat către cele 20 de cluburi din Liga 2 câte 10.000 de euro, suma primită din partea sponsorului care dă numele competiției.

În 2017, la momentul prezentării parteneriatului, FRF transmitea că acordul cu Casa Pariurilor este valabil pentru patru ani. Acum suntem în al șaptelea an de când cele două părți sunt asociate pentru ca Liga 2 să aibă actuala denumire.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-a-lipsit-diego-longo-de-la-ultimul-meci-al-chindiei-din-2023-19296556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-se-pregateste-sa-si-schimbe-forma-de-organizare-19296465

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marius-lacatus-reactie-in-privinta-dreptului-de-promovare-al-echipei-steaua-19296560

https://liga2.prosport.ro/seria-1/miza-reala-a-clubului-progresul-spartac-nu-este-mentinerea-in-liga-2-19296536

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pe-modelul-cosmin-achim-jucatorul-de-la-olimpic-zarnesti-suspendat-de-frf-pentru-ca-a-jucat-la-pariuri-parat-de-iubita-sa-reactiile-oficialilor-clubului-din-liga-3-19296357

 

Marius ANGHEL 27 Dec. 2023, 19:40 Liga 2
Pe aceeași temă