Execuția spectaculoasă a lui Afalna încheie meciul Unirea Slobozia – Gloria Buzău la egalitate! Antrenorul Adrian Mihalcea, eliminat în ultimele secunde

Marius ANGHEL 14 Apr. 2024, 13:00 Liga 2

Gloria Buzău o ține din remiză în remiză în această ediție a play-off-ului Ligii 2. Trupa din Crâng a condus în meciul de la Slobozia, contra Unirii, pe care în sezonul regular a învins-o cu 1-0 chiar pe stadionul 1 Mai, unde acum a fost egalată pe final. 1-1 s-a terminat jocul din etapa a 4-a a grupei de promovare.

Unirea Slobozia, cu Adrian Mihalcea eliminat în ultimele secunde, câștigă punctul care probabil o va menține și după această etapă pe locul 1 în clasament, în timp ce Gloria Buzău rămâne în spatele Ciucului și ar putea fi egalată și de CS Mioveni.

  • Etapa a debutat ieri, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, unde FK a trecut cu 2-1 de Corvinul. Al treilea și ultimul meci este programat luni, de la ora 17:30, între CS Mioveni și CSC Șelimbăr.

Două înlocuiri la Unirea și o mare ocazie a lui Purece, în prelungiri

Prima repriză a meciului de la Slobozia a fost una cu puține situații de poartă, cel puțin ocazii mari. Pe parcursul ei, Unirea a avut doi accidentați, al doilea fiind chiar cel care intrase pe parcurs.

Prima situația la poartă a avut-o Coadă, în mintuul 10, cu un șut spre colțul lung, la care Greab a respins către Pacionel, iar acesta a reluat cu capul din 6-7 metri pe lângă. Rădulescu (23) a încercat și el un șut pe poartă, dar a fost o pradă ușoară pentru Rusu.

A urmat apoi, în minutul 29, înlocuirea lui Constantin Toma, căpitanul Unirii, accidentat, cu bulgarul Iliya Dimitrov, care avea să rămână pe teren până în minutul 42, când a ieșit el accidentat și a fost schimbat cu Serges Ekollo.

Cea mai mare ocazie a primei reprize a venit în prelungiri, când Purece (45+1) a tras din 12 metri ușor lateral stânga spre colțul lung, iar Greab a intervenit salvator.

Două goluri și o eliminare în partea secundă a meciului de la Slobozia. 1-1 între Unirea și Gloria

Partea secundă a început excelent pentru Gloria, care a înscris la prima fază de atac. Prejmerean a insistat la o minge, a pasat pentru Perianu, acesta a trimis mai departe pentru Chică-Roșă (47), iar căpitanul Gloriei l-a învins pe Rusu cu un șut plasat din 7 metri lateral dreapta spre colțul lung.

La scurt timp după aceea, Unirea a avut o situație bună de a egala, însă Greab a ieșit bine în fața careului și a respins din fața lui Cojocari. A făcut-o direct în basarabean, iar din acesta mingea a trecut de puțin pe lângă poartă.

Cojocari a mai avut o situație de a șuta în minutul 70, după o pătrundere în care pe dreapta, dar finalizarea sa a fost dezastruoasă.

Chică-Roșă (73) putea închide meciul pentru Gloria la o pătrundere până în marginea careului, însă finalizarea sa a fost extrem de modestă, o pasă la portar, deși în fața sa culoarul era liber. La poarta cealaltă, după o fază fixă, Pospielov (74) a finalizat la fel de modest, dar el a făcut-o cu capul, din 7 metri, direct în brațele lui Greab.

S-a jucat pe contre pe final de joc, cu Rădulescu (76) periculos din colțul careului, însă Rusu a blocat cu pumnul, iar în partea opusă o execuție spectaculoasă a adus egalarea. Christ Afalna (82) a prins un șut bun din 17-18 metri lateral dreapta, aproape de vinclul colțului lung, iar Unirea a egalat la o fază care nu anunța mare pericol.

Imediat după aceea, Prepeliță a schimbat trei jucători pentru a forța victoria, însă n-au mai fost ocazii importante. Au fost însă spirite încinse din cauza arbitrajului lui Valentin Naidin, care a fragmentat încontinuu jocul, și o eliminare pentru Adrian Mihalcea, pentru un al doilea cartonaș galben primit pentru proteste.

Unirea Slobozia se menține pe locul 1, Gloria Buzău pică o poziție, pe 5

În urma acestei remize, prima pentru ialomițeni în play-off, Unirea Slobozia are 47 de puncte și se menține pe locul 1, unde cel mai probabil va încheia și această etapă a 4-a, ținând cont că are un golaveraj mai bun decât CSC Șelimbăr, care urmează să joace mâine, de la ora 17:30, la Mioveni.

Gloria Buzău, cu 38 de puncte, are numai remize în play-off și cade o poziție, de pe 4 pe 5, fiind devansată de FK Miercurea Ciuc (39 puncte) și ar putea fi egalată și de CS Mioveni (35 puncte), care încă nu a jucat în această etapă.

În etapa a 5-a, ultima a turului, Unirea Slobozia joacă în deplasare la CSC Șelimbăr, duminica următoare, de la ora 11:00, în timp ce Gloria Buzău joacă acasă, tot duminică, de la ora 13:30, cu FK Miercurea Ciuc.

Foto: Gheorghe Flușter și Petronel Tudor / Sport Pictures

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

COMENTARIU LIVE:

UNIREA SLOBOZIA – GLORIA BUZĂU 1-1

Christ Afalna 82′ / Adi Chică-Roșă 47′

Unirea Slobozia: D. Rusu – Dorobanțu, Gab. Lazăr, Pospielov, C-tin. Toma (cpt.)(Dimitrov 29′, Ekollo 42′) – Coadă, Șt. Pacionel – Cojocari, Purece (Andreș 59′), Vlăsceanu – Afalna
Rezerve neutilizate: Șt. Georgescu – D. Bujor, Mih. Lemnaru, Aioanei, I. Dinu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Gloria Buzău: Greab – Ferraresso (Sg. Pîrvulescu 83′), Dandea, Dobrosavlevici, D. Dumitrașcu – Prejmerean – Akhmatov, Perianu – Val. Dumitrache (Sălceanu 71′), Chică-Roșă (cpt.)(Cr. Dumitru 83′), Mih. Rădulescu (Mat. Tănasă 83′)
Rezerve neutilizate: Haymamba –  R. Crișan, Nadolu, D. Benzar, Brîncoveanu
Antrenor: Andrei Prepeliță

Stadion: 1 Mai (Slobozia – Ialomița). Arbitru central: Valentin Naidin (Turnu Măgurele). Arbitri asistenți: Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Daniel Vlase (Galaţi). Arbitru de rezervă: Bogdan Neculcea (Bucureşti). Observator arbitri: Cristian Sava (Bacău). Delegat joc: Petre Badea (Tulcea).

Min 90+5 Final de joc la Slobozia, unde Unirea și Gloria Buzău termină meciul la egalitate, scor 1-1. Pentru Unirea este prima remiză în play-off, în timp ce pentru Gloria este a patra, ea având numai egaluri în acest turneu
Min 90+5 |||| Arbitrul nu dă un fault pentru Unirea la un contact evident, deși faza e într-o zonă neutră, deloc periculoasă. Se încing spiritele atât pe margine, cât și în tribune, de unde se scandează: ”Hoții! Hoții!”. Adrian Mihalcea primește al doilea cartonaș galben în acest meci și este eliminat. Imediat după ce antrenorul pleacă spre vestiare, arbitrul fluieră reluarea jocului și aproape instantaneu fluieră finalul. Mihalcea abia revenise pe bancă, după ce la Hunedoara a ispășit o suspendare survenită în urma cumulului de cartonașe galbene primite în acest sezon
Min 90+2 ||| Antrenorul secund al Unirii Slobozia, Costea Enache, primește cartonașul galben pentru proteste
Min 90+1 ||| Robert Sălceanu primește cartonașul galben pentru un fault din spate făcut asupra lui Cojocari
Min 90 + Meciul este prelungit cu patru minute
Camerunezul Christ Nkama Afalna (25 de ani) este la al 5-lea gol reușit în acest sezon pentru Unirea Slobozia, cele mai multe marcate de când evoluează la această echipă, acum fiind la al patrulea sezon la ialomițeni. Are 21 de meciuri jucate din totalul de 23, în 17 intrând ca titular. L-a egalat la goluri marcate în acest sezon pe Laurențiu Vlăsceanu (18 ani), cei doi fiind acum golgheterii Unirii.
Min 83 Triplă schimbare la Gloria imediat după gol. Intră Matei Tănasă, Cristian Dumitru și Sergiu Pîrvulescu și ies Mihnea Rădulescu, Adi Chică-Roșă și Diego Ferraresso
Min 82 ||| Imediat după golul egalizator, Adrian Mihalcea reproșează ceva arbitrului și primește cartonașul galben
Min 82 1-1 Christ Afalna primește din dreapta, se întoarce și șutează spectaculos din fața careului, de la 17-18 metri, cu exteriorul piciorului drept. Mingea merge aproape în vinclul colțului lung, șterge bara și intră în plasă
Min 76 Rădulescu șutează cu stângul din colțul dreapta al careului Unirii, trimite cu lob, Rusu plonjează în dreapta sa și respinge cu pumnul drept chiar din fața lui Dumitrașcu
La acest scor, 1-0, Gloria acumulează 40 de puncte și urcă pe locul 4, al doilea direct promovabil, apropiindu-se la șase puncte de Unirea Slobozia (46 de puncte), care își poate pierde mâine poziția de lider.
Min 74 Centrare din dreapta în fața careului mic al Gloriei, Pospielov pune capul și trimite din 7 metri, însă o face foarte slab, direct pe Greab, care prinde lejer
Min 73 Chică-Roșă avansează până în fața careului și trage slab cu piciorul stâng, de pe linia de 16 metri. Mingea e trimisă cu pământul, modest, iar Rusu o culege de pe jos. Poziția în care ajunsese era una ideală de șut, neavând pe nimeni în față
Min 71 Iese Valentin Dumitrache și intră Robert Sălceanu
Min 70 Fază de contraatac a Unirii, Cojocari pătrunde în careu, ușor în dreapta, fentează, își face mingea pentru un șut cu stângul și trage dezastuos din 13-14 metri. Mingea a fost trimisă mult peste poartă
Adi Marian Chică-Roșă (25 ani) este la al 19-lea meci jucat în acest sezon de Liga 2, dintr-un total de 23, 13 începute ca titular, și a reușit al 7-lea său gol în ediția 2023/24. Este golgheterul Gloriei, devansându-l acum pe Cristian Dumitru, care are 6 goluri.
Min 59 A treia și ultima schimbare la Unirea Slobozia. Iese mijlocașul ofensiv Florin Purece și intră fundașul central Vlăduț Andreș!
Min 58 Dumitrache intră prin alunecare și îi dă peste picior lui Vlăsceanu chiar în fața liniei careului, în stânga, însă arbitrul lasă jocul să continue, spre nemulțumirea spectatorilor
Min 49 Cojocari urmărește o minge trimisă în față, Greab iese în fața careului, ușor în lateral stânga, ajunge primul și degajează chiar în Cojocari, pe care îl și lovește cu piciorul în abdomen. Mingea sare din Cojocari și trece de puțin pe lângă bara din stânga a porții goale. Spectatorii vor fault la intervenția portarului, însă arbitrul judecă bine și dă aut de poartă. Unirea a fost aproape de un gol egalizator norocos
Min 47 0-1 Prejmerean insistă și recuperează o minge la 25-30 de metri, dintre Pacionel și Afalna, pasează la Perianu, care trimite din prima, din zonă centrală, pe culoar, în careu, pentru pătrunderea lui Adi Chică-Roșă. Atacantul avansează în stânga și șutează din prima, din fața lui Lazăr, plasat, din 7 metri lateral, la colțul lung. Gloria începe pergect partea secundă
Min 46 S-a reluat jocul
Min 45+4 Pauză la Slobozia. Unirea și Gloria Buzău sunt la egalitate după prima repriză, scor 0-0, cu cea mai mare ocazie consumată în prelungiri, când Greab a salvat în fața lui Purece. Mihalcea a schimbat doi jucători accidentați în prima repriză, al doilea fiind chiar cel introdus în timpul jocului
Min 45+1 Ocazie mare pentru Unirea. Coadă pasează în fața careului pentru Afalna, acesta trage în blocaj, mingea ricoșează în careu la Purece, iar mijlocașul șutează cu dreptul, din 12 metri ușor lateral stânga, spre colțul lung. Greab respinge salvator în stânga sa, iar Dobrosavlevici este mai rapid decât Ekollo și degajează din 6-7 metri
Min 45 + Prima repriză este prelungită cu trei minute
Min 42 Iliya Dimitrov nu mai poate continua jocul, accidentat la piciorul drept, și este înlocuit cu Serges Ekollo
Min 41 Din galeria Gloriei se strigă la portavoce: ”Unirea și Gloria trebuie să intre-n A!”
Min 41 Dimitrov, intrat mai devreme pe teren, acuză și el o accidentare și primește îngrijiri. Mihalcea este nervos pe margine
Min 29 Intră Iliya Dimitrov în locul lui Constantin Toma, aflat deja pe margine de câteva minute
Min 27 Toma nu mai poate continua și iese afară. Îi întinde banderola de căpitan lui Purece, însă acesta i-o dă lui Gabriel Lazăr. Înlocuitorul său încă nu este pregătit să intră pe teren
Min 26 Constantin Toma se resimte, la coapsa piciorul stâng, și pare că nu mai poate continua meciul. Primește îngrijiri medicale
Min 23 Akhmatov recuperează mingea la mijlocul terenului de la Coadă, neatent, pornește pe contraatac, așează în stânga pentru pătrunderea lui Rădulescu, însă șutul acestuia este moale și deviat ușor, iar Rusu prinde fără probleme
Min 19 În fața băncilor de rezerve, Ferraresso intră tare asupra lui Toma, îl lovește în piept și îl pune la pământ. Mihalcea izbucnește pe margine, iar arbitrul merge și gesticulează către bulgaro-brazilian, transmizându-i că nu-l va ierta data viitoare, dacă va mai faulta. Arbitrul nu scoate nici acum cartonașul galben din buzunar. Toma are nevoie de câteva momente pentru a-și reveni în urma loviturii primite
Min 16 Dumitrache avansează în careu pe dreapta, scoate înspre centru pentru Prejmerean, însă de lângă acesta, din 5-6 metri, respinge în corner Coadă
Meciul de la Slobozia poate fi auzit și sub comentariul lui Ilie Dobre, pe pagina de Facebook a ProSport și pe contul său de YouTube
Min 10 După un corner bătut din dreapta și o minge înălțată și mai apoi respinsă în stânga, Coadă interceptează și trage plasat spre colțul lung. Greab respinge în dreapta, de unde Pacionel, nemarcat, reia cu capul din 6-7 metri pe lângă poartă
Gloria este însoțită la acest meci de mini-galeria sa, ținând cont că Buzăul nu este tocmai departe de Slobozia. Noroc cu toba pe care o au suporterii, fiindcă astfel se fac auziți pe stadion
Min 3 Dobrosavlevici acuză o accidentare și iese în afara terenului. Pare că poate continua jocul, fiindcă sprintează apoi spre băncile de rezerve
Min 1 Dorobanțu intră tare asupra lui Rădulescu în marginea terenului. Arbitrul preferă să nu scoată cartonașul galben
Min 1 A început partida de la Slobozia. Este soare și o vreme bună pentru fotbal. Gazonul se prezintă în condiții bune. A fost tuns și tăvălugit în cerc
De partea cealaltă, față de meciul trecut, 0-0 acasă cu CSC Șelimbăr, Andrei Prepeliță a schimbat doar un jucător în formula de start. A ieșit Robert Sălceanu și a intrat Valentin Dumitrache. Față de lotul de 20 avut la precedentul joc, lipsește Raul Șteau și în locul său este Bogdan Brîncoveanu.
Față de jocul trecut, 0-1 la Hunedoara cu Corvinul, Adrian Mihalcea are patru modificări în primul 11. Au ieșit Florian Ibrian, accidentat, Vlăduț Andreș, Mihai Șandru, Serges Ekollo și au revenit ca titulari Gabriel Lazăr, Constantin Toma, Florin Purece și Serafim Cojocari. Cosmin Atanase, accidentat la Hunedoara, nu este nici el în lot, precum Ibrian, nici Șandru. Revine, însă, pe bancă, Ionuț Dinu, absent de mult timp din cauza unei accidentări. Mihalcea are opt rezerve la acest meci, în loc de nouă.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor


Al doilea meci al etapei a 4-a a play-off-ului Ligii 2 este programat astăzi, de la ora 11:00, la Slobozia, pe stadionul 1 Mai. Se întâlnesc Unirea și Gloria Buzău, adică liderul clasamentului și clasata pe locul 5 din 6 în acest moment, după rezultatul de ieri.

În runda intermediară, Unirea Slobozia pierdea miercuri, la Hunedoara, primul joc din play-out, 0-1 cu Corvinul, iar Gloria Buzău a remizat joi, pe teren propriu, cu CSC Șelimbăr.

  • Runda a debutat ieri, sâmbătă, la Miercurea Ciuc, unde FK a trecut cu 2-1 de Corvinul. Al treilea și ultimul meci este programat luni, de la ora 17:30, între CS Mioveni și CSC Șelimbăr.

Unirea Slobozia vine după primul eșec suferit în play-off-ul Ligii 2

Unirea Slobozia a preluat șefia în Liga 2 după chiar prima etapă a play-off-ului. În primele două jocuri a obținut victorii, fiind singura care a reușit asta, după 1-0 cu CS Mioveni și 2-0 cu FK Miercurea Ciuc, iar în intermediară, la prima deplasare, a suferit primul eșec, 0-1 cu Corvinul.

Acum revine pe teren propriu, în penultima rundă a turului play-off-ului și întâlnește Gloria Buzău, formație care nu a pierdut până acum în acest turneu, dar nici nu a câștigat.

”Urmează un meci la fel de important ca celelalte. Venim după o înfrângere, e al treilea meci într-o săptămână și vreau să văd reacție din partea băieților, clar. Sper să câștigăm, chiar dacă poate apărea din nou oboseala, au apărut accidentările. Trebuie neapărat să câștigăm, să recuperăm ce am pierdut în meciul cu Hunedoara. Știu că nu va fi ușor, dar avem puterea. Acasă arătăm, în ultima perioadă, destul de bine, și ca joc, și ca rezultate, iar lucrul acesta îmi dă speranțe.
Cunosc foarte bine starea de spirit de la Buzău, cunosc în mare parte și lotul echipei. Este a doua echipă cu care am pierdut acasă și exact cum mi-am dorit să câștig cu Miercurea Ciuc, așa îmi doresc nespus de mult să câștig și cu Buzău”
, a spus Adrian Mihalcea despre acest joc.

Mihalcea a fost ultima dată, înainte de revenirea la Slobozia, antrenor chiar la Gloria Buzău, cu care a jucat baraj de promovare în prima ligă, însă a pierdut dubla manșă în fața prim-divizionarei UTA.

Cu 46 de puncte acumulate în acest sezon, Unirea Slobozia ocupă locul 1 în play-off-ul Ligii 2, având un avans de două puncte față de CSC Șelimbăr.

Gloria Buzău are numai remize în play-off

De partea cealaltă, Gloria Buzău nu a mai pierdut un joc de patru etape, dar în play-off are numai remize, trei la număr. Ea a jucat joi în intermediară, a terminat la egalitate pe teren propriu cu CSC Șelimbăr, scor 0-0, iar acum va încerca să obțină prima victorie. La partida contra sibienilor, unii dintre suporteri au cerut demisia antrenorului.

”Ne așteaptă un meci greu, cu o echipă care a pierdut foarte greu acasă, noi am reușit în sezonul regular să-i batem. Mergem să ne luptăm. Nu mi-e frică de nicio echipă și vom aborda meciurile la victorie. Sper să avem o altă față și să ne apropiem victoria. Avem nevoie de puncte”, a spus Prepeliță despre meciul cu echipa unde președinte a fost tatăl său.

  • La începutul anului trecut, Prepeliță a fost legitimat ca antrenor la Unirea Slobozia pentru a-și ispăși suspendarea primită din partea FRF fiindcă a antrenat Campionii FC Argeș în prima ligă, dar în special pentru că a dat indicații de la margine în timpul jocurilor fără să dețină licența UEFA PRO.

Gloria Buzău se afla pe locul 4, cu 37 de puncte, la startul etapei, însă acum este pe locul 5, fiind devansată de FK Miercurea Ciuc (39 puncte).

Echipa din Buzău, net superioară la rezultate direct contra trupei din Slobozia

În sezonul regular, Unirea Slobozia și Gloria Buzău s-au întâlnit în etapa a 12-a, la 6 noiembrie 2023, când trupa lui Prepeliță se impunea pe stadionul 1 Mai cu scorul de 1-0, prin golul marcat în minutul 27 de Valentin Dumitrache.

O victorie a Unirii în fața Gloriei ar mări la 12 puncte distanța dintre cele două echipe, ceea ce ar face trupa lui Mihalcea și mai sigură de promovarea directă în prima ligă.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum, de când sunt în Liga 2, de cinci ori. Primele patru confruntări au fost toate la Buzău și au fost înregistrate următoarele rezultate: 2-0 pentru echipa din Crâng, 0-0, 1-1 și 3-1. Ultimul joc direct a fost și singurul desfășurat la Slobozia, câștigat tot de Gloria, cu 1-0, așa cum spuneam. Per total, buzoienii au trei victorii și două întâlniri s-au încheiat la egalitate.

Valentin Naidin arbitrează Unirea Slobozia – Gloria Buzău

Jocul de astăzi este arbitrat de centralul Valentin Naidin (Turnu Măgurele), iar de la cele două tușe vor ridica steagul Nicușor Marin (Suseni – Argeş) și Daniel Vlase (Galaţi). Arbitru de rezervă este Bogdan Neculcea (Bucureşti). Observator de arbitri este Cristian Sava (Bacău), iar delegat de joc este Petre Badea (Tulcea).

Arbitrul central Valentin Naidin face parte din lotul de Liga 2 și în acest sezon are 13 meciuri conduse în Liga 2, Liga 3 sau Liga de Tineret. În Liga 2 a arbitrat doar cinci jocuri, iar singurul în care s-a aflat una dintre formațiile care evoluează astăzi a fost Concordia – Gloria Buzău 1-0, din 23 octombrie 2023.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-ilyes-si-florin-maxim-au-tras-concluziile-dupa-fk-miercurea-ciuc-corvinul-2-1-19307563

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-miercurea-ciuc-si-corvinul-dau-start-etapei-4-din-play-off-19307405

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-trei-echipe-si-au-asigurat-mentinerea-matematica-in-liga-2-19307472

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-3-din-play-off-si-play-out-17-meciuri-sunt-programate-sa-se-dispute-astazi-19307359

https://liga2.prosport.ro/seria-1/play-out-liga-2-etapa-3-la-finalul-celor-sase-meciuri-care-incep-la-ora-1100-am-putea-cunoaste-si-ultimele-doua-retrogradate-din-acest-sezon-19307402

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-a-prefatat-unirea-slobozia-gloria-buzau-19307352

 

Marius ANGHEL 14 Apr. 2024, 13:00 Liga 2
Pe aceeași temă