Portarul Ceahlăului, la Imperiul Leilor! Stefan Krell a primit finanțare de la Dan Șucu și Răzvan Raț pentru ideea sa de afacere care are legătură cu fotbaliștii și suporterii

Narcis POHOAȚĂ 06 Dec. 2023, 16:27 Liga 2

Apariție surpriză la Imperiul Leilor, emisiunea de la ProTV în care mai mulți oameni de afaceri încearcă să ofere suport logistic și financiar celor care au nevoie de susținere pentru a merge mai departe în business. În ediția difuzată marți, 5 decembrie 2023, portarul austriac al echipei din Liga 2 Ceahlăul Piatra Neamț, Stefan Krell, a apărut în fața ”leilor” cu o propunere interesantă de afacere.

Portarul Ceahlăului, la Imperiul Leilor, emisiunea de la ProTV

Austriacul Stefan Krell (31 de ani), accidentat în ultima perioadă, le-a prezentat ”leilor” o platformă numită ”Fanthletic” prin care vrea să-i conecteze rapid, de oriunde, pe fani și jucători. Goalkeeperul nemțenilor a solicitat pentru dezvoltarea afacerii sale suma de 60.000 de euro în schimbul a 25 la sută din acțiuni.

”Bună seara, mă numesc Stefan Krell, sunt portar profesionist de fotbal, fac asta de 14 ani. Am jucat în Liga 2 la Dunărea Călărași, după doi ani petrecuți acolo am trecut la Ceahlăul Piatra Neamț. Am început să joc fotbal la 8 ani, jucam pe teren, nu în poartă și am semnat primul contract profesionist la 17 ani, cu Austria Viena. Anul acesta am promovat cu Ceahlăul în Liga 2. Conduceam cu 1-0 și cu un minut înainte de pauză am apărat un penalty în fața a 11.000 de spectatori. Am câștigat cu 2-0 și am promovat în Liga 2. A fost un sentiment incredibil, multe emoții. A fost magic”, astfel s-a prezentat Stefan Krell oamenilor de afaceri aflați în fața sa.

Stefan Krell are ideea unei platforme online prin care suporterii se pot conecta cu idolii lor

Apoi, Stefan Krell a explicat motivul pentru care a venit la emisiunea Imperiul Leilor.

”Din experiența mea de 14 ani cu fanii și fotbaliștii, m-am întrebat ce le putem oferi celor care ne susțin din tribune, care vin uneori și la antrenamente și fac o atmosferă extraordinară pe stadion. De asta vreau să creez ”Fanthletic”, o platformă în care fotbaliștii se pot conecta cu fanii fără să piardă mult timp, fără să fie greu. Fanii stau acasă și au parte de apeluri video cu fotbaliștii preferați. Spre exemplu, un copil din Timișoara vrea să discute cu căpitanul de la FCSB. Ce poate face? Poate nu are timp să vină la București. Poate că părinții îi fac un cadou, fac o cerere pe aplicație și văd: căpitanul FCSB are o întâlnire luni, la ora 18:00. Facem o solicitare, poate vorbi cu fotbalistul. Avem cluburi cu mare tradiție, cultura fanilor e extraordinară. Vedem 30.000 – 40.000 de spectatori la meciuri. Am venit să vă rog să investiți în rețele de socializare pentru a conecta fanii cu fotbaliștii la un nou nivel. În lumea rețelelor. Vă solicit o investiție de 60.000 de euro pentru 25 la sută din startup-ul meu”, a precizat Krell.

Krell și-a dat propriul exemplu: ”După ce am promovat, telefonul a fost plin de mesaje”

Acesta a detaliat cât de importantă este o astfel de aplicație: ”Aplicația e gratuită pentru toată lumea, dar dacă vrei să te conectezi cu cineva, trebuie să devii membru. Cluburile trebuie să facă asta pentru că e ceva plăcut pentru jucători. Să auzi de la copii că ai jucat bine, să fii întrebat de ce nu ai jucat, dacă ești accidentat, când te întorci, e o conexiune mai profundă între suporteri și jucători. După ce am promovat în Liga 2 cu Ceahlăul, telefonul meu a fost plin de mesaje, pe Facebook, Instagram, TikTok, dar nimeni nu răspunde la întrebările astea. Cluburile sunt clientul. Le oferi o platformă și nu trebuie să facă nimic. Eu fac treaba pentru ei, ei îmi plătesc contractul și poți face bani oferind beneficii în exclusivitate. Sigur, suporterii plătesc. Nu are nicio legătură cu clubul. Poți face bani și așa. M-am documentat, cu banii aceștia pot dezvolta aplicația, e inclus și tariful avocatului.”

Dan Șucu: ”Stefan, ești binevenit. Împreună cu Răzvan Raț avem onoarea să te funanțăm cu cei 60.000 de euro”

Primul care s-a oferit să susțină financiar această aplicație a fost Dan Șucu, omul de afaceri care este finanțator la Rapid. Acesta a declarat că până acum s-a gândit la legătura dintre fani și jucători doar din perspectiva suporterului, nu și a fotbalistului.

”Un club nu poate exista fără fani. Sunt surprins că cineva vine cu o asemenea propunere. Ești binevenit! Nu am privit chestiunea asta din perspectiva jucătorului, mereu am avut perspectiva suporterului care vrea să interacționeze cu jucătorul, care vrea să aibă parte de atenția jucătorului. Nu m-am gândit că și jucătorul poate avea de câștigat. Ascultându-te, nu știu de ce nu am văzut lucrurile așa. Stefan, legătura dintre jucători și fani este extrem de importantă, o știm împreună. Știm cum freamătă un copil când știe că se va întâlni cu unul dintre jucătorii de la prima echipă, știm că atunci când merge la stadion, când pleacă de acolo visează că el va fi în viitor acolo pe teren și nu neapărat în tribune. Și știm cât de importante sunt visele copiilor noștri pentru ei. Și pentru viitorul lor în total. Orice se poate face pentru conectarea între fani și jucători nu poate decât să fie benefică”, a declarat Dan Șucu.

Acesta i-a oferit fără să ezite, împreună cu Răzvan Raț, fost fotbalist, cu 113 meciuri și două goluri pentru echipa națională a României, acum om de afaceri, suma de 60.000 de euro pentru a dezvolta aplicația. ”Eu aș vrea să te ajut, sunt convins că și Răzvan (n.r. Răzvan Raț) va veni alături de mine. Împreună am avea onoarea să te finanțăm pentru cei 60.000 de euro cu 25 la sută participare. Te rog să mă crezi că în cel mai scurt timp, dacă platforma funcționează, sunt de acord să-ți cedez partea mea pe care o cumpăr, să-ți cedez acțiunile înapoi, doar în speranța că vei fi extrem de interesat și vei contribui din ce în ce mai mult în fotbalul românesc. Baftă, din punctul meu de vedere aș dori să fiu parte din proiectul tău. Și Răzvan la fel”, a continuat Dan Șucu.

Dan Șucu și Răzvan Raț îl sprijină pe Krell în proiectul său

La rândul său, Răzvan Raț s-a alăturat lui Dan Șucu, deși la un moment dat a avertizat că o astfel de aplicație este bună doar pentru jucătorii care ”joacă bine”, întrucât unii spectatori s-ar putea cu jucătorii și pentru a critica evoluțiile acestora. Dan Șucu a intervenit însă și a salutat inițiativa lui Krell: ”Să mă concentrez și pe ideea că există și hateri, vor exista întotdeauna. Nu putem să nu facem ceva doar pentru că ne este teamă că unii dintre compatrioții noștri vor degenera lucrurile în altă direcție.”

”Felicitări, Stefan, ai reușit, ai marcat”, i-au transmis, în încheiere, toți ”leii” aflați în platou.

Austriacul Stefan Krell a primit de la Dan Șucu și Răzvan Raț suma de 60.000 de euro pentru a dezvolta o aplicație prin care fanii să se poată conecta online cu fotbaliștii

Stefan Krell este portarul titular al echipei Ceahlăul Piatra Neamț, cu care se află pe locul 9 în Liga 2 la finalul anului 2023, implicată în lupta pentru play-off și promovarea în SuperLigă. Austriacul a apărat în primele zece etape din cele 15 desfășurate până acum de echipă în campionat, însă apoi s-a accidentat. Goalkeeperul a mai jucat în Liga 2, în două sezoane, 2019-2020 și 2020-2021, pentru Dunărea Călărași, la care a apărat în 22 de partide. A mers la Ceahlăul, în Liga 3, alături de antrenorul cu care a colaborat la Călărași, Cristian Pustai, iar în vară au reușit promovarea în Liga 2.

Stefan Krell la Imperiul Leilor:

https://www.youtube.com/watch?v=w8gw9YnxPzA

 

Video și capturi foto: Imperiul Leilor

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-in-topul-campionatelor-secunde-din-europa-ca-medie-de-varsta-19295550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-ceahlaului-a-fost-operat-dupa-accidentarea-grava-suferita-la-slobozia-19295527

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/gloria-buzau-a-remizat-cu-cs-tunari-in-cupa-romaniei-19295532

https://liga2.prosport.ro/seria-1/finantatorul-ceahlaului-trage-concluziile-la-final-de-an-19295466

Narcis POHOAȚĂ 06 Dec. 2023, 16:27 Liga 2
Pe aceeași temă