Progresul Spartac nu o duce deloc bine în Liga 2, dar înregistrează o premieră istorică pentru club

Marius ANGHEL 08 Nov. 2023, 13:26 Liga 2

Progresul Spartac, ultima clasată în Liga 2 după 12 etape, dă un jucător la o națională de seniori.

Chiar dacă evoluția echipei în acest sezon nu este deloc bună, din mai multe cauze, fotbalistul ei Isaac Solet Bomawoko a fost remarcat de reprezentanții țării din care are originea și a primit convocarea la următoarea acțiune a naționalei Republicii Centrafricane, programată pentru săptămâna următoare.

  • Și Campionii FC Argeș, altă echipă din partea a doua a clasamentului Ligii 2, are doi jucători convocați la naționale de seniori. Dorian Bertrand (30 de ani) merge la naționala Madagascarului, iar nou-venitul și încă neutilizatul Esteban Orozco Fernandez Obiang Obono (25 de ani) a primit convocare la selecționata Guineei Ecuatorială.

Isaac Solet, convocat la naționala Republicii Centrafricane

Africanul cu cetățenie franceză Isaac Solet va merge săptămâna următoare la naționala Republicii Centrafricane pentru partidele din preliminariile Cupei Mondiale din 2026 cu Comore (17 noiembrie, la Moroni) și Mali (20 noiembrie, la Bamako).

Naționala țării din care își are originea face parte din Grupa I și are ca adversare Comore, Ghana, Madagascar, Mali și Ciad.

”Iată că, deși rezultatele Progresului Spartac din acest sezon nu sunt pe măsura așteptărilor, clubul nostru marchează în aceste zile o premieră istorică: un fotbalist senior din lot este convocat la naționala țării sale!
Este vorba de Isaac Solet, care a fost selecționat la echipa Republicii Centrafricane pentru partidele de calificare cu Comore și Mali. Să îi urăm mult succes mijlocașului bleu – albastru, fratele mai mic al mult mai cunoscutului Oumar Solet, fundașul lui Red Bull Salzburg, care a optat însă pentru naționalitatea franceză”, a transmis Progresul Spartac.

  • În sezonul trecut, Progresul Spartac i-a avut în repetate rânduri convocați la naționale de juniori pe portarii Mihai Ciontoș și Valentin Mărgărit.

Solet a marcat două goluri pentru Progresul Spartac

Solet a ajuns la Progresul Spartac în vară, după ce în sezonul trecut evoluase pentru Poissy, echipă din liga a patra din Franța. În 12 etape are 8 apariții pe teren, șase ca titular, și a înscris două goluri, formația sa având șase marcate în total. A deschis scorul în jocurile cu CS Tunari (1-2) și CSM Alexandria (1-3), ambele pierdute însă.

În cariera sa, jucătorul de 22 de ani a mai activat pentru Laval II, Reims II și Paris FC II, în liga a patra sau a cincea din Franța, țară în care s-a și născut, la Melun.

Progresul Spartac e ultima în Liga 2, cu un golaveraj dezastruos

Progresul Spartac va mai avea trei meciuri de disputat în 2023, cu CSC Șelimbăr (sâmbătă, ora 11:00, la Cisnădie), Steaua (la Buftea) și CSM Slatina (la Slatina). Ultimele două au loc după ce Issac se va întoarce de la națională.

Echipa bucureșteană care își dispută meciurile de pe teren propriu la Buftea, la baza FRF, a acumulat un singur punct în primele 12 etape ale acestui sezon și are un golaveraj dezastruos, cu cele mai puține goluri marcate, 6, cât și cele mai multe primite, 29. Prima de deasupra sa este CSM Alexandria, cu 8 puncte, în fața căreia tocmai a pierdut în runda trecută, iar ultima poziție care asigură salvarea de la retrogradare este ocupată de Metaloglobus, care are 11 puncte.

În afară de Isaac Solet, Progresul spartac mai are în lot un singur jucător din afara României, pe fundașul moldovean Cristian Istrate (21 ani), utilizat în șapte jocuri.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-trimite-patru-jucatori-la-nationale-doi-la-echipe-de-seniori-19292267

https://liga2.prosport.ro/program-tv/etapa-a-13-a-a-ligii-2-antepenultima-din-2023-debuteaza-joi-si-se-incheie-luni-cele-patru-meciuri-alese-pentru-a-fi-televizate-liderul-nu-starneste-interes-19292260

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-alexandria-si-miercurea-ciuc-selimbar-meciuri-in-etapa-a-12-a-a-ligii-2-19291903

https://liga2.prosport.ro/seria-1/progresul-spartac-a-fost-in-team-building-19288895

Marius ANGHEL 08 Nov. 2023, 13:26 Liga 2
Pe aceeași temă