Matei Moraru, suspendat 2 ani pentru că nu a acceptat contractul propus de ”U” Cluj! Jucătorul aflat la Ceahlăul a făcut recurs la decizie. Nemțenii au reacționat și față de litigiul pierdut cu Marius Constantin

Narcis POHOAȚĂ 29 Apr. 2024, 16:38 Liga 2
Matei Moraru, suspendat 2 ani pentru că nu a acceptat contractul propus de ”U” Cluj! Jucătorul aflat la Ceahlăul a făcut recurs la decizie. Nemțenii au reacționat și față de litigiul pierdut cu Marius Constantin

Lovitură dură pentru unul dintre cei mai buni jucători sub vârstă ce au evoluat în Liga 2 în acest sezon. La aproape o lună după ce a fost reclamat la Camera Națională de Soluționale a Litigiilor din cadrul Federației Române de Fotbal de către Universitatea Cluj, clubul de care aparține, Matei Moraru, în prezent cedat sub formă de împrumut la Ceahlăul Piatra Neamț, a primit o suspendare de 2 ani.

CNSL a admis plângerea clubului ardelean și a decis suspendarea jucătorului în vârstă de 18 ani, motivul fiind refuzul de a semna contractul profesionist propus de ”U” Cluj.

Ceahlăul a făcut recurs la suspendarea lui Matei Moraru. ”Dacă va scăpa de suspendare, Moraru va semna cu noi”

Împrumutat în vara anului trecut pentru un sezon la Ceahlăul Piatra Neamț, Matei Moraru (18 ani) nu a acceptat oferta primită de la Universitatea Cluj și a refuzat să semneze contractul de jucător profesionist.

”U” Cluj l-a reclamat la comisii, iar în ședința din 23 aprilie, Camera Națională de Soluționare a Litigiilor a dispus suspendarea jucătorului pe o perioadă de doi ani.

”Admite cererea formulată de reclamantul Asociația Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj în contradictoriu cu pârâtul Moraru Leonard Matei.
În temeiul art. 24 lit. A) din RSTJF coroborat cu art. 23 lit. k) din RSTJF, dispune suspendarea jucătorului Moraru Leonard Matei pentru o perioadă de doi ani”, a anunțat CNSL.

Contactat de Liga2.ro, președintele clubului Ceahlăul, Cătălin Anton, a declarat că gruparea de sub Pietricica a făcut recurs la această decizie.

”Am avut termen de cinci zile și am făcut recurs. Cei de la Cluj i-au făcut o ofertă, dar suma a fost modică și el nu a acceptat să semneze. Vom vedea ce vom face în momentul în care se va publica decizia de la recurs. Atunci vom ști dacă Matei Moraru rămâne la noi sau se întoarce la Cluj. Dacă nu vom avea câștig de cauză, jucătorul se va întoarce la Cluj. Noi sperăm, însă, să ni se dea dreptate, iar Matei Moraru să continue la Ceahlăul. Noi i-am făcut o ofertă, el își dorește să joace la noi, iar dacă va scăpa de această suspendare va semna cu Ceahlăul. Deocamdată nu a semnat nimic cu noi, este doar împrumutat de la Universitatea, însă el nu a acceptat propunerea făcută de cei de la Cluj”, a declarat Anton.

  • 12 meciuri are Matei Moraru în acest sezon de Liga 2 pentru Ceahlăul, pentru care a înscris și 5 goluri. Contra Concordiei a reușit o dublă, în succesul cu 2-1 de la Chiajna, meci la finalul căruia spunea că la fel înscris și la jocul FIFA. Probabil ar fi fost utilizat mai mult de Cristian Pustai, însă o perioadă a fost accidentat.

Marius Constantin a reclamat clubul nemțean la comisii

Clubul nemțean a fost reclamat la CNSL și de către Marius Constantin.

Adus în iarnă pentru a ajuta echipa să se califice în play-off, obiectiv de care a și depins continuarea sau nu cu el în lot, Marius Constantin și-a reziliat contractul după ratarea obiectivului, clubul anunțând despărțirea pe cale amiabilă. Doar că jucătorul nu și-a primit încă banii pentru cele două luni și jumătate în care a jucat sub Pietricica și a decis să reclame clubul la comisii.

”Admite cererea reclamantului și obligă clubul pârât la plata drepturilor financiare restante, precum și a taxei de procedură”, a anunțat Camera Națională de Soluționare a Litigiilor în acest caz.

Reprezentanții clubului au transmis că jucătorul de 39 de ani își va primi banii. ”Marius Constantin își va primi banii. Nu are de încasat o sumă foarte mare pentru cele două luni și jumătate în care a stat la noi, dar își va primi banii”, a declarat președintele Cătălin Anton.

”Marius Constantin nici nu a terminat bine contractul cu noi și pentru o întârziere de o săptămână a depus memoriu. Să fie sănătos”, a reacționat și finanțatorul Anton Măzărianu, și acum extrem de afectat după ce echipa a ratat accederea în play-off.

  • În cele patru meciuri oficiale rămase din sezonul regular (2-1 la Concordia, 2-0 cu CSC Dumbrăvița, 0-2 la FK Miercurea Ciuc și 4-0 cu Progresul Spartac), Constantin a jucat ca titular în toate și a fost integralist doar în primul. A strâns 230 de minute pe teren pentru nemțeni. El nu mai jucase din primăvara anului trecut, când activase în prima ligă la CFC Argeș.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 29 Apr. 2024, 16:38 Liga 2
Pe aceeași temă