Trei dintre jucătorii la care Daniel Oprița voia să renunțe au fost prezenți la reunirea Stelei! Absenții de la primul antrenament din 2024 și noutățile din lot

Marius ANGHEL 10 Jan. 2024, 19:32 Liga 2

Steaua se numără printre echipele din Liga 2 care au dat start de miercuri, 10 ianuarie 2024, pregătirii de iarnă. Daniel Oprița și-a chemat mai devreme jucătorii la antrenamente, după ce inițial le comunicase ca dată de reunire 15 ianuarie.

24 de jucători a avut în lot echipa din Ghencea la primul antrenament din 2024, printre ei regăsindu-se și trei dintre cei cinci anunțați că nu mai intră în vederile staffului tehnic, dar și tineri cu potențial din cadrul clubului.

Trei dintre jucătorii la care Oprița voia să renunțe au fost prezenți la reunirea Stelei

Primul antrenament al Stelei în noul an a avut loc pe terenul 6 al Complexului Sportiv Steaua, iar clubul a ținut să spună că s-a desfășurat ”pe un frig pătrunzător”, sub comanda lui Daniel Oprița, dar și a lui Fane Nofitovici, secundul său.

Dintre Tsvetelin Chunchukov, Mario Topuzov, Alexandru Boiciuc, Alexandru Buziuc și Rareș Enceanu, adică cei cinci jucători despre care clubul a comunicat public că nu mai intră în vederile lui Oprița pentru partea a doua a sezonului, trei au fost prezenți la reunire: Chunchukov, Buziuc și Enceanu.

Singurul dintre aceștia care a plecat este Topuzov, care era împrumutat de la CSKA 1948 Sofia.

A plecat și portarul Ionuț Pop, rezervă în mare parte în prima parte a sezonului, întors la FC Hermannstadt, de unde era împrumutat.

Au absentat și Rober Sierra și Gianluca Mancuso, despre care se spune că vin luni, 15 ianuarie, când era programată inițial reunirea, dar și Boiciuc, care ar fi răcit.

Lotul de jucători prezent la reunirea Stelei:

  • portari: Adrian Frănculescu, Horia Iancu, Iannis Pletea*;
  • fundași: David Maftei, Dean Beța, Adrian Ilie, Walace Alves da Silva, Daniel Vîrtej, Costel Avram, Mihai Dobrescu, Matei Marin*, Gabriel Dumitru*,
  • mijlocași: Valentin Bărbulescu, Stephan Drăghici, Rareș Enceanu, David Matei, Alin Raicu, Răzvan Florea*,
  • atacanți: Bogdan Chipirliu, Alexandru Buziuc, Tsvetelin Chunchukov, Hussein Shehait*, Mario Brumă*, Ioniță*.

Cei notați cu * sunt chemați de la echipele de juniori ale clubului. Unii au mai făcut parte din lotul primei echipe sau s-au mai antrenat sub comanda lui Daniel Oprița, însă în acest sezon nu au prins niciun meci în Liga 2.

Șase amicale pentru Steaua și două cantonamente la București

Programul de pregătire anunțat inițial de Steaua, cu două cantonamente la București și șase meciuri amicale, a rămas neschimbat.

”Roș-albaștrii au început treaba în 2024!
Jucătorii Stelei s-au reunit azi după-amiază. Pe un frig pătrunzător, elevii lui Daniel Oprița și Fane Nofitovici s-au reunit la baza proprie și au efectuat primul antrenament din 2024 pe terenul șase din Complexul Sportiv Steaua.
Până la începerea campionatului, prevăzută pe 24 februarie, Steaua va susține două cantonamente, ambele în București. Primul va avea loc în perioada 22 ianuarie – 2 februarie.
Totodată, roș-albaștrii vor susține șase jocuri de verificare, după cum urmează:
20 ianuarie: Steaua București – Agricola Borcea;
27 ianuarie: Steaua București – Progresul Spartac;
2 februarie: FC Bolintin Malu Spart – Steaua București;
7 februarie: Steaua București – CSM Slatina;
10 februarie: Steaua București – CSM Alexandria;
17 februarie: Steaua București – FC Argeș”, sună comunicatul clubului din Ghencea.

Steaua e pe locul 7 în Liga 2, sub locurile calificabile în play-off

Steaua iernează pe locul 7 în Liga 2, cu 22 puncte acumulate în 15 partide, la egalitate cu Concordia Chiajna, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț și FK Miercurea Ciuc, situate la slab în clasament din cauza golaverajului. Echipa bucureșteană țintește pentru al treilea an consecutiv de când evoluează în Liga 2 accederea în play-off. Pe locul 6, ultimul loc calificabil, se află Viitorul Pandurii Târgu Jiu, cu 23 de puncte.

Din sezonul regular au mai rămas de disputat patru etape, iar Steaua are meciuri cu CSM Reșița (deplasare), Viitorul Pandurii (acasă), CS Mioveni (deplasare) și CS Tunari (acasă).

https://www.youtube.com/watch?v=Zkd1-BpuJzY

 

Foto și video: Steaua București 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tudorel-stoica-a-reactionat-si-el-la-adresa-conducatorilor-stelei-19296892

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-schimbat-data-reunirii-are-primul-antrenament-mai-repede-19297029

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-pop-pleaca-de-la-steaua-la-fc-hermannstadt-19296741

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-sedinta-cu-comandantul-stelei-19296733

Marius ANGHEL 10 Jan. 2024, 19:32 Liga 2
Pe aceeași temă