Totul despre problemele de la Campionii FC Argeș. Ce se întâmplă la nivel intern: blocajul jucătorilor și care e situația financiară

Andrei PASCU 01 Sep. 2023, 17:20 Liga 2
Totul despre problemele de la Campionii FC Argeș. Ce se întâmplă la nivel intern: blocajul jucătorilor și care e situația financiară

E tensiune mare în interiorul echipei Campionii FC Argeș, startul de sezon fiind cu mult sub dorințele și obiectivele trasate în urma retrogradării în Liga 2. În campionat piteștenii nu stau deloc bine, iar din Cupa României au fost eliminați de FC Bihor Oradea, 0-1 în Play-off-ul Cupei României.

Campionii FC Argeș a ratat calificarea în grupele competiției, dar la echipă nu sunt și probleme de ordin financiar.

Eugen Beza, despre problemele din interiorul Campionii FC Argeș

Înaintea partidei din etapa a 5-a de Liga 2, cu Metaloglobus, Eugen Beza, ”interimar” la Campionii FC Argeș în acest moment, ”secund” în mandatul recent încheiat al lui Alexandru Pelici, a vorbit despre alte aspecte din cadrul echipei, despre partea financiară și despre posibilitatea ca jucătorii să fie ajutați să treacă peste blocajul mental de un psiholog.

Din spusele lui Beza, în acest moment salariile sunt plătite la zi, tot stafful tehnic și jucătorii având banii în conturi cu o întârziere de numai câteva zile. Însă, întrebat de reporterii prezenți la conferința de presă de atragerea unor noi sponsori, Beza a recunoscut că, în acest ritm, cu piteștenii ratând victoriile în Liga 2, e posibil ca anumite companii să nu mai vină lângă echipă.

Campionii FC Argeș nu are probleme financiare

Campionii FC Argeș riscă să nu mai atragă sponsori care își doreau sau își doresc să investească la echipă. Oricum, în perioada de pauză competițională pentru meciurile echipelor naționale, e posibil ca FC Argeș să schimbe antrenorul, după cum a lăsat Eugen Beza de înțeles.

Probabil că oamenii din conducere analizează atent mai multe variante și vor decide de săptămâna următoare pe cine vor aduce în poziția de ”principal”, în locul lui Alexandru Pelici.

Salariile au intrat, este salariul cu întârziere de doar două-trei zile, nu avem probleme. Când am venit aici, am înțeles că partea financiară nu a fost niciodată o problemă. Spun cu sinceritate că salariile au intrat, nu a fost vorba de faptul că e o presiune financiară.

Eu, ca antrenor, nu pot să vorbesc despre salarii, nu e meseria mea, meseria mea e să antrenez. Banii, salariile că sunt mici sau mari, se iau în funcție de rezultatele avute. Sunt și bonusuri de performanță, așa cum avem pentru promovare. Salariul reprezintă o responsabilitate când ajungem la club.

Am avut discuția asta cu jucătorii. Nu contează ce faci la antrenament, trebuie să fii responsabil încă din momentul în care calci în curtea stadionului. Trebuie să fii responsabil de tot ce ține de eticheta de jucător, dar și apoi, după ce pleci, ai responsabilitate.

Am avut discuții cu jucătorii și despre faptul că e posibil să nu mai vină sponsorii lângă echipă. Și domnul Tudose ne-a transmis asta, pentru că se investesc sume mari, pentru performanță, nu să menținem FC Argeș în Liga 2. Avem discuții, sper ca jucătorii să înțeleagă și să se schimbe. Să aducem și alți oameni la echipă, pentru că FC Argeș e un club mare pentru România”, a spus Eugen Beza.

https://www.youtube.com/watch?v=3yDI6ETip3s

Jucătorii echipei Campionii FC Argeș, în blocaj mental

Beza a recunoscut și nu s-a ferit să accepte faptul că echipa sa are un blocaj mental, din cauza rezultatelor din acest start de Liga 2, fără victorie până acum, cu trei remize și un eșec în patru runde.

Suntem în fața unui meci dificil, din cauza situației în care se află cele două echipe. Două echipe care nu au cunoscut până acum victoria, două echipe care sunt în căutări, care suferă mult. Important este factorul mental pentru noi, cred că acolo, pentru lipsa rezultatelor pozitive, avem un blocaj.

Cu siguranță avem un blocaj la nivel mental. Au venit toți cu speranțe mari aici, pentru această ediție de campionat. Nici jucătorii nu își explică de ce nu avem rezultate. Noi, ca staff, încercăm să disecăm fiecare problemă în parte, am discuții individuale cu jucătorii, de grup. Am făcut și analiza meciului de Cupa României, am arătat ce înseamnă blocajul mental, pentru că a fost un joc haotic.

Un psiholog trebuie să fie la orice club, la FC Argeș și grupele de juniori au psiholog. Poate să fie o variantă, doar că timpul a fost foarte scurt, într-o săptămână am avut multe meciuri, jucătorii sunt obosiți, după un drum lung, nu cred că pot reacționa la stimulul unui psiholog.

Cred că noi am dus echipa pe locurile de jos și doar noi o putem ridica. Nu cred că poate veni cineva repede și să ne ajute mai mult decât pot stafful tehnic și administrativ. Poate că atunci când se va întrerupe campionatul se poate face ceva, e timp”, a mai spus Beza.

Campionii FC Argeș, duel cu Metaloglobus în etapa 5 de Liga 2

După patru etape, Campionii FC Argeș ocupă locul 16 din 20 în clasamentul Ligii 2, cu 3 puncte acumulate și cu golaveraj 1-3. Este la egalitate Viitorul Pandurii, care au golaveraj mai bun.

În campionat, în etapa a 5-a, Campionnii FC Argeș joacă, așadar, duminică, de la ora 11:00, la Clinceni, cu Metaloglobus.

Cunosc bine Metaloglobus, am urmărit echipa și anii trecuți, are jucători buni, precum Cruceru, Iacob. Sunt jucători de valoare pentru Liga 2 acolo. Aș putea să fac o comparație între meciul de campionat cu Steaua, unde a făcut o repriză modestă, dar a doua repriză a fost bună.

Nu cred că se poate compara meciul din campionat cu cel din Cupa României, pentru că în duelul cu Dinamo a avut o prestație bună Metaloglobus. Una peste alta, Metaloglobus e o echipă organizată bine tactic, riguroasă, care înscrie rar dar are ocazii.

E o echipă bună, care merită să fie mai sus în clasament. Pornim cu șanse egale, trebuie să o luăm de jos, la munca de jos, să muncim, să suferim. Șansele sunt 50-50 pe hârtie”, a mai spus Eugen Beza la conferința de presă.

Foto și video: Campionii FC Argeș

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-spataru-imprumutat-la-fcsb-19283336

https://liga2.prosport.ro/special/opinii/dicameronul-19283373

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cosmin-stan-multumit-dupa-esecul-dumbravitei-cu-uta-19283369

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/unirea-slobozia-esec-cu-fc-hermannstadt-in-cupa-roaaniei-2-5-19283331

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/componenta-urnelor-valorice-pentru-grupele-cupei-romaniei-19283252

Andrei PASCU 01 Sep. 2023, 17:20 Liga 2
Pe aceeași temă