Toate meciurile din ultima etapă a sezonului regular de Liga 2, runda a 19-a, se joacă în același timp. Momentul perfect ales de FRF

Marius ANGHEL 11 Mar. 2024, 23:40 Liga 2
Toate meciurile din ultima etapă a sezonului regular de Liga 2, runda a 19-a, se joacă în același timp. Momentul perfect ales de FRF

O etapă a mai rămas de disputat din actualul sezon regular de Liga 2, ediția 2023/24, iar aceasta va avea toate cele zece meciuri programate în același timp.

Fiindcă toate jocuri au o miză, fie că vorbim de bătălia pentru ocuparea ultimul loc calificabil în play-off sau de clasarea finală după 19 etape, care va determina cele două grupe de play-out, Federația Română de Fotbal a decis să le programeze în aceeași zi, de la aceeași oră.

Iar ziua aleasă este sâmbătă, 16 martie 2024, de la ora 14:00.

Toate meciurile din etapa 19 a Ligii 2 au loc sâmbătă, de la ora 14:00

Atunci se vor disputa meciurile de la Dej, Turnu Măgurele, Cisnădie, București, Slatina, Buzău, Mioveni, cu CFC Argeș gazdă de această dată, Slobozia, Piatra Neamț și Dumbrăvița.

Va fi un adevărat tur de forță în Liga 2, cu zece meciuri programate în același timp, despre care Liga2.ro va oferi, ca de fiecare dată, informații în timpul desfășurării lor, în format LIVE-TEXT.

Așa cum spuneam, toate partidele au importanța lor, fiindcă rezultatele decid clasarea finală după 19 etape și determină ultima calificată în play-off, respectiv componența celor două grupe de play-out.

Program etapa 19 Liga 2, sezon 2023-2024:

sâmbătă, 16 martie 2024, ora 14:00
Unirea Dej – Concordia Chiajna
CSM Alexandria – Metaloglobus Bucureşti
CSC Şelimbăr – Chindia Târgovişte
Steaua – CS Tunari
CSM Slatina – CS Mioveni
Gloria Buzău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
Campionii FC Argeş – CSM Reșița
Unirea Slobozia – Corvinul Hunedoara
Ceahlăul Piatra Neamţ – Progresul Spartac
CSC Dumbrăviţa – FK Miercurea Ciuc

CLASAMENTUL Ligii 2 și al golgheterilor

Gloria Buzău, Chindia și Ceahlăul se luptă pentru ultimul loc din play-off-ul Ligii 2

În acest moment, calificate matematic în play-off sunt echipele CSC Șelimbăr (39 puncte), Corvinul Hunedoara (37), Unirea Slobozia (37), CS Mioveni (32) și FK Miercurea Ciuc (31).

Pentru ultimul loc calificabil se luptă Gloria Buzău (31 puncte), Chindia Târgovişte (28) și Ceahlăul Piatra Neamț (28).

Meciurile care decis ultima calificată în play-off în sezonul 2023/24 sunt: CSC Şelimbăr – Chindia Târgovişte, Gloria Buzău – Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Ceahlăul Piatra Neamţ – Progresul Spartac.

În play-off-ul Ligii 2, spre deosebire de cel din prima ligă, echipele intră cu numărul de puncte acumulate în sezonul regular. În liga secundă se joacă doar tur în sezonul regular, deci câte 19 meciuri de fiecare echipă. În SuperLigă se joacă tur și retur în sezonul regular, iar în play-off, cât și play-out se intră cu punctaj înjumătățit.

În Liga 2, programul play-off-ului nu este generat automat în funcție de locul ocupat de echipe la finalul sezonului regular. Aici, organizatorul competiției, FRF, stabilește programul meciurilor prin tragere la sorți. La fel este și cazul play-out-ului.

În play-off, partidele se vor juca tur-retur, rezultând încă zece meciuri pentru fiecare echipă. Excluzându-le pe CSC Șelimbăr și Corvinul, care nu au drept de promovare, dintre celelalte patru participante primele două clasate vor promova direct, iar celelalte două vor merge în baraj de promovare în dublă manșă contra unei prim-divizionare.

12 echipe sigure de participarea în play-out-ul Ligii 2, doar două știu grupa în care vor evolua

În ceea ce privește participarea în play-out, în acest moment sunt sigure de acest lucru 12 echipe: Progresul Spartac, CSM Alexandria, Unirea Dej, CS Tunari, Campionii FC Argeș, CSC Dumbrăvița, Concordia Chiajna, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, CSM Slatina, Metaloglobus București, CSM Reșița și Steaua.

Celelalte două locuri vor fi ocupate de Ceahlăul Piatra Neamț, Chindia Târgoviște sau Gloria Buzău.

În funcție de clasarea la finalul sezonului regular, echipele își vor afla grupa din care vor face parte în play-out, A sau B.

În play-out se intră cu toate punctele acumulate în sezonul regular, însă echipele vor juca doar meciuri tur. Vor fi șapte etape, în care fiecare participantă va evolua în șase meciuri.

În grupa A vor evolua echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 7, 10, 11, 14, 15, 18 şi 19, iar în grupa B vor evolua echipele de pe locurile 8, 9, 12, 13, 16, 17 şi 20.

În acest moment, cu o etapă înainte de finalul sezonului regular, sigure de locul lor și de grupa în care vor participa în play-out sunt două echipe, ultimele clasate Progresul Spartac (locul 20, Grupa B) și CSM Alexandria (locul 19, Grupa A).

Spre deosebire de sezoanele trecute, acum vor retrograda doar patru echipe în loc de cinci. Pentru că începând cu sezonul 2024/25 Liga 2 va trece la un sistem cu 22 de echipe, FRF a decis să anuleze de această dată barajul de menținere/retrogradare între echipele situate pe locul 5 în grupele de play-out. Astfel că vor retrograda doar ultimele două clasate în cele două grupe. Va retrograda o echipă mai puțin din Liga 2 și vor promova din Liga 3 șase echipe în loc de cinci.

Foto: Marius Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cum-s-a-bucurat-cs-mioveni-in-timpul-si-dupa-victoria-cu-steaua-pentru-calificarea-in-play-off-ul-ligii-2-19302634

https://liga2.prosport.ro/seria-1/problemele-n-au-oprit-cs-mioveni-din-drumul-catre-play-off-ul-ligii-2-19302633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-daniel-oprita-dupa-cs-mioveni-steaua-2-0-19302591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/victorie-si-calificare-in-play-off-ul-ligii-2-pentru-cs-mioveni-19302593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-odoroaba-increzator-ca-poate-salva-cs-tunari-de-la-retrogradare-19302529

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-se-distanteaza-de-zona-rosie-a-retrogradarii-19302476

Marius ANGHEL 11 Mar. 2024, 23:40 Liga 2
Pe aceeași temă