Tiberiu Curt face precizări în apărarea Farului, după ce echipa n-a putut face deplasarea la restanța cu ”U” Cluj. Managerul constănțenilor dă din casă două lucruri despre care nu se știa

Marius ANGHEL 02 Dec. 2020, 15:11 Liga 2
Tiberiu Curt face precizări în apărarea Farului, după ce echipa n-a putut face deplasarea la restanța cu ”U” Cluj. Managerul constănțenilor dă din casă două lucruri despre care nu se știa

Managerul clubului Farul Constanța, Tiberiu Curt, reacționează după ce ”U” Cluj și Peluza Șepcile Roșii au acuzat, subtil sau direct, formația de la malul mării că a complotat cu DSP Constanța pentru a nu primi avizul să facă deplasarea la Cluj Napoca pentru meciul restant programat astăzi, după ce șase componenți ai echipei antrenate de Ianis Zicu au fost depistați pozitiv cu COVID-19.

Conform regulamentului făcut de FRF pentru această perioadă în care competițiile au loc pe timp de pandemie, un meci care nu se poate disputa prima dată din cauza cazurilor de COVID-19 poate fi reprogramat o singură dată. Dacă jocul nu se poate desfășura nici la reprogramare, indiferent de cine întâmpină probleme de această dată, atunci meciul va fi decis la ”masa verde” împotriva echipei din cauza căreia nu a avut loc prima dată. În acest caz, ”U” Cluj va pierde cu 3-0 la ”masa verde”, fiindcă ea a fost cea care nu a putut juca prima dată și a solicitat amânarea.

Tiberiu Curt face precizări după ce Farul nu a primit avis de la DSP Constanța să facă deplasarea la restanța cu ”U” Cluj

Tiberiu Curt aduce în discuție faptul că orașul Constanța se află în carantină de aproape două săptămâni și că Farul este considerat focar după ce la ultima testare, din această săptămână, șase componenți ai echipei au fost depistați cu COVID-19. Managerul spune că în aceste momente ”trebuie să primeze prevenția și grija pentru sănătatea jucătorilor și a participanților la activitatea sportivă”.

”În urma articolelor apărute în presă în ultimele două zile, mă văd nevoit să fac câteva precizări importante.

Suntem un club profesionist, care se guvernează numai după legile și regulamentele în vigoare. Consider că este deplasată orice supoziție sau presupunere pe marginea protocolului medical stabilit de autorități privind desfășurarea activității fotbalistice.

Conform tuturor statisticilor oferite de autorități, suntem în vârful pandemiei de COVID-19, orașul Constanța fiind în carantină de 13 zile și cu rata de infecție cea mai mare la nivel național. În aceste condiții, consider că, în aceste momente, trebuie să primeze prevenția și grija pentru sănătatea jucătorilor și a participanților la activitatea sportivă.

La ultima testare, au fost depistate 6 cazuri pozitive la COVID-19, dintre care 5 jucători din cadrul lotului nostru, ceea ce, conform regulilor în vigoare, reprezintă un focar. Am respectat întocmai protocolul medical, decizia privind pașii care trebuie urmați pentru siguranța tuturor persoanelor implicate în activitatea sportivă aparținând în totalitate epidemiologilor și autorităților locale”, sună prima parte a comunicatului semnat de Tiberiu Curt.

Curt se dă de gol: ”Suntem la a patra testare când avem cazuri pozitive de COVID-19 în cadrul echipei.” Până acum se știa în mod oficial de două situații de infectare

Managerul Farului face, voit sau nu, și o dezvăluire privind infectările de la clubul constănțean. Până acum se știa, iar Farul a făcut public acest lucru, că echipa a avut de alte două ori probleme cu noul coronavirus, acum fiind a treia oară. Numai că Tiberiu Curt spune astăzi că Farul e la a patra testare în care descoperă că are cazuri pozitive la COVID-19.

”Suntem la a patra testare când avem cazuri pozitive de COVID-19 în cadrul echipei, iar clubul a făcut de fiecare dată diligențele necesare pentru ca meciurile să se dispute și rezultatele să se decidă pe teren. În două dintre aceste situații, din motive independente de noi, partidele nu s-au putut desfășura conform programării Federației Române de Fotbal”, spune Tiberiu Curt.

Farul nu mai umple foaia de arbitraj în întregime cu jucători de o perioadă îndelungată de timp, însă clubul și antrenorul Ianis Zicu au dat vine mereu pe accidentări sau suspendări.

La finalul lunii septembrie, Farul identifica trei cazuri pozitive în lot, iar meciul din deplasare de la Unirea Slobozia, din etapa a 5-a, era reprogramat. Partida s-a desfășurat la reprogramare, iar Farul s-a impus cu 2-0.

A doua oară, echipa constănțeană a avut tot trei infectați, înaintea meciului cu CSM Reșița, de pe teren propriu, din etapa a 13-a a Ligii a 2-a, programat la 21 noiembrie. DSP Constanța a avut timp atunci să facă anchetă epidemiologică și să permită echipei lui Ianis Zicu să joace. ”Marinarii” au câștigat cu 1-0.

Acum, cu șase cazuri de COVID-19 în lot, Farul n-a mai primit drept de joc din partea DSP Constanța, iar echipa va câștiga la ”masa verde” cu ”U” Cluj.

Când a fost a patra oară când Farul a avut cazuri?

Farul plecase spre Cluj fără cei șase pozitivi la COVID-19, dezvăluie Tiberiu Curt, dar a fost întoarsă din drum

Mai mult, Curt spune acum un detaliu pe care clubul Farul nu l-a precizat la momentul inițial anunțării cazurilor de infectare și a faptului că restanța cu ”U” Cluj nu va mai avea loc. Și anume că echipa plecase spre Cluj-Napoca fără cei șase pozitivi și, chiar și așa, a fost întoarsă din drum de DSP Constanța.

Marius ANGHEL 02 Dec. 2020, 15:11 Liga 2
Pe aceeași temă