Takayuki Seto revine la Ploiești, pe ”Ilie Oană”, locul unde a debutat în fotbalul românesc. Japonezul scăpat de suspendarea de dopaj s-a înțeles cu Petrolul

Marius ANGHEL 25 Jun. 2021, 15:22 Liga 2
Takayuki Seto revine la Ploiești, pe ”Ilie Oană”, locul unde a debutat în fotbalul românesc. Japonezul scăpat de suspendarea de dopaj s-a înțeles cu Petrolul

Petrolul a bătut palma cu încă un jucător, unul care este obișnuit cu Ploieștiul și care și-a încheiat perioada de suspendare dictată de Agenția Națională Anti Doping pentru un presupus dopaj. Potrivit Gazeta de Prahova, președintele Costel Lazăr ar fi ajuns la un acord verbal cu Takayuki Seto (35 de ani).

Mijlocașul japonez, primul fotbalist nipon din fotbalul românesc, a fost adus în România în 2007, la Ploiești, de CSM FC Ploiești, club care ulterior a fost transformat în Astra Ploiești, odată cu promovarea în Liga 1.

Takayuki Seto a bătut palma cu Costel Lazăr, președintele Petrolului

Conform sursei citate, președintele Petrolului, Costel Lazăr, a demarat discuțiile cu Seto în urmă cu trei săptămâni, când acesta se afla în Japonia, alături de familie. Cei doi au ajuns la un acord verbal, iar mijlocașul liber de contract după ce și-a încheiat colaborarea cu Astra urmează să revină săptămâna viitoare în România și să semneze cu ”găzarii.

Takayuki Seto a disputat ultimul meci oficial la data de 26 septembrie 2020, în Viitorul – Astra 4-1, ulterior fiind suspendat 8 luni în cazul de dopaj în care a fost implicat după ce a efectuat o terapie IV Drip, cu vitamine, la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut. Alături de el s-au aflat atunci și Alexandru Ioniță și Kehinde Fatai, alți doi jucători ai Astrei, care au primit însă câte o suspendare de un an de zile.

La 5 februarie 2021, japonezul împlinea 35 de ani și spunea că vrea să joace în continuare fotbal la nivel profesionist. Azi, e ziua mea. Încă vreau să joc fotbal și vreau să o fac mai bine. Așa că încă o să muncesc din greu. Azi, am împlinit 35 de ani”, scria Seto pe Instagram.

Seto a debutat în România pe ”Ilie Oană”, la CSM FC Ploiești, fosta denumire a actualei Astra

Takayuki Seto a jucat în cariera sa pentru Avai Futebol Clube și Corinthians (ambele din Brazilia), iar în România a ajuns în 2017, la CSM FC Ploiești, care atunci evolua în Liga 3, era antrenată de Valeriu Răchită și se voia un nou Petrolul. Debuta pe ”Ilie Oană” și reușea mai apoi să promoveze atât în Liga 2, cât și în Liga 1, după această din urmă performanță clubul fiind denumit de Ioan Niculae Astra Ploiești, actuala AFC Astra, care își dispută meciurile de pe teren propriu la Giurgiu.

În 2015 a fost cedat de Astra către Ankaraspor, iar după doar o jumătate de sezon în Turcia s-a întors la Astra, de unde a plecat mai apoi, în 2018, la Ventforet Kofu (Japonia). În 2019 a evoluat în Letonia, la Rigas FS, și din 2020 s-a întors iar la Astra. În sezonul recent încheiat, până la momentul suspendării, a apucat să joace în 4 meciuri.

În cariera sa a câștigat titlul în România (2016), Cupa României (2014) și Supercupa României (2015 și 2017), toate cu Astra. Are în palmares și o Cupa Letoniei, cu Rigas (2019).

Darius Buia a renunțat la o parte din banii pe care îi are de primit de la Viitorul Pandurii pentru a se alătura Petrolului

Tot Gazeta de Prahova scrie și faptul că Darius Buia, una dintre achizițiile făcute de Petrolul în această vară, s-a alăturat lotului după ce a renunțat la o lună și jumătate din cele trei luni de salariu pe care le mai avea de primit de la Viitorul Pandurii.

Acesta fusese obligat de fostul club să se antreneze sub comanda lui Cristian Lupuț până la încheierea contractului, la 30 iunie, iar Petrolul acceptase ca jucătorul să rateze primele două săptămâni de pregătire alături de viitorii săi coechipieri. Buia a luat însă decizia de a renunța la bani pentru a se alătura lotului echipei ploieștene mai repede.

Serge Ekollo, ofertat de mai multe echipe

Pe de altă parte, conform aceleiași surse, camerunezul Serge Yvan Ekollo Malolo a primit o ofertă ”onorantă” din Turcia, de la o echipă din prima ligă, dar și de la alte formații din Europa, existând astfel eventualitatea de a se despărți de Petrolul.

Ekollo, fost la Astra și adus la Petrolul de Costel Lazăr, ar mai avea o ofertă și de la o echipă care este condusă de un fost antrenor al său.

Petrolul a făcut cinci achiziții pentru noul sezon. Unul dintre jucători s-a accidentat grav

Takayuki Seto va fi al șaselea transfer perfectat de Petrolul pentru noul sezon de Liga 2.

Până acum, echipa ploieșteană a mai semnat cu Marius Coman (atacant, ex Fotbal Comuna Recea), Darius Buia (mijlocaș, ex Viitorul Pandurii Târgu Jiu), Eugeniu Cebotaru (mijlocaș, ex Academica Clinceni), Sergiu Pîrvulescu (fundaș, ex SCM Gloria Buzău) și Simon Măzărache (atacant, ex Farul Constanța).

Marius Coman s-a accidentat grav sâmbăta trecută și va rata pregătirea de vară și începutul sezonului.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Petrolul Ploiești

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-explicatii-despre-decizia-de-a-nu-mai-folosi-marcile-si-raspunsul-pe-care-il-asteapta-de-la-primarie-va-asiguram-ca-vom-face-toate-eforturile-pentru-rezolvarea-acestei-situatii-19190174

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nicolae-constantin-a-tras-primele-concluzii-la-petrolul-printre-jucatorii-nepastrati-in-lot-se-afla-fundasul-imprumutat-la-cinci-echipe-de-cand-a-semnat-cu-lupii-romario-moise-a-pl-19190046

https://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-2/seto-takayuki-samuraiul-din-ploiesti-3270414

Marius ANGHEL 25 Jun. 2021, 15:22 Liga 2
Pe aceeași temă