Surprize, surprize în Valea Domanului: CSM Reșița nu a obținut certificarea pentru Liga 2. Cristian Bobar este încrezător în apel

Marius ANGHEL 05 Jul. 2023, 00:10 Liga 2
Surprize, surprize în Valea Domanului: CSM Reșița nu a obținut certificarea pentru Liga 2. Cristian Bobar este încrezător în apel

CSM Reșița a reușit în această vară să revină în Liga 2 după doi ani, însă, momentat, doar din punct de vedere sportiv. Clubul din Valea Domanului are probleme cu obținerea certificării pentru eșalonul secund și, astfel, are emoții în privința participării în acest campionat în ediția 2023-2024.

Cristian Bobar a recunoscut pentru Express de Banat că CSM Reșița nu a obținut din prima certificarea pentru Liga 2, a făcut apel, însă susține că este sigur că echipa a cărei director este își va rezolva problemele și va fi acceptată în anticamera fotbalului românesc.

CSM Reșița nu a primit certificarea pentru Liga 2

CSM Reșița este una dintre cele cinci nou-promovate în Liga 2 în această vară. Echipa și-a obținut sportiv dreptul de a participa în această competiție, însă pentru a și participa efectiv are nevoie de certificare, adică licențiere, cum este la nivelul SuperLigii.

Momentan, clubul bănățean are de rezolvat probleme pentru a fi primit în Liga 2, după ce Comisia de Licențiere a FRF a refuzat să-i acorde din prima certificarea, fiindcă nu îndeplinește cerințele pentru a participa în acest campionat. ”În plus, clubul a fost și amendat cu 10.000 de lei pentru neîndeplinirea unor criterii economice”, a scris Express de Banat.

E vorba de câteva aspecte mărunte, nimic care să nu poată fi rezolvat. Licențierea pentru Liga 2 presupune destule lucruri, sunt anumite obligativități. De exemplu, la Centrul de copii și juniori nu sunt acceptați antrenori nelicențiați. Aici e ceva mai complicat. În rest, lucruri pe care le rezolvăm și sunt sigur că vom obține licența la apel. Vă garantez că CSM Reșița joacă în Liga 2!”, a spus, pentru sursa citată, Cristian Bobar, directorul CSM Reșița.

Această neobținere a certificării de Liga 2 din prima este o lovitură atât pentru CSM Reșița, cât și pentru Cristian Bobar, mai ales că este vorba despre ”aspecte mărunte”, după cum a spus conducătorul trupei din Valea Domanului, fost inclusiv membru în Comitetul Executiv al FRF!

Progresul Spartac, prima echipă invitată în Liga 2 dacă CSM Reșița sau altă echipă nu obține certificarea

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, CS Tunari, CSM Alexandria și Corvinul Hunedoara sunt celelalte echipe nou-promovate sportiv în Liga 2. În afară de Ceahlăul, toate celelalte patru, incluzând și CSM Reșița, sunt cluburi de drept public și vor juca în eșalonul secund fără să poată promova în SuperLigă.

În situația în care CSM Reșița sau o altă echipă cu drept sportiv de a participa în ediția 2023-2024 a Ligii 2 nu va obține certificarea, atunci în campionat va fi invitată ultima retrogradată din această competiție. Este vorba despre Progresul Spartac, picată după ce a jucat și pierdut barajul de menținere cu Metaloglobus.

Conform locului ocupat și numărului de puncte obținut, în situația în care apare un loc vacant în Liga 2, FRF va invita în următoarea ordine echipele în campionat: Progresul Spartac, Minaur Baia Mare, Poli Timișoara, Unirea Constanța, respectiv Ripensia Timișoara.

Foto: CSM Reșița

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cat-costa-sa-te-lupti-la-promovare-in-liga-2-19276633

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calin-cheregi-multumit-de-cum-s-a-organizat-csm-resita-19276362

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-s-a-reunit-are-patru-noi-jucatori-in-lot-19276229

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-csm-resita-a-facut-primele-achizitii-pentru-liga-2-un-fundas-fost-la-steaua-si-golgheterul-unirii-slobozia-19275760

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-are-trei-variante-pentru-cantonament-19275530

Marius ANGHEL 05 Jul. 2023, 00:10 Liga 2
Pe aceeași temă