Suporterii Stelei, demers la final de an. Au formulat o petiție prin care cer obținerea dreptului de promovare: ”Am atras atenția și am oferit soluții”

Andrei PASCU 19 Dec. 2023, 13:41 Liga 2
Suporterii Stelei, demers la final de an. Au formulat o petiție prin care cer obținerea dreptului de promovare: ”Am atras atenția și am oferit soluții”

Steaua va termina încă un sezon de Liga 2 fără drept de promovare, al treilea la rând, chiar dacă și de această dată are mari șanse la calificarea în play-off cel puțin. Fanii cer de ceva timp ca echipa să aibă drept legal de accedere în SuperLiga României, iar de această dată au anunțat că au înaintat o petiție.

Suporterii clubului din Ghencea au protestat în timp, după ce au văzut că oamenii din conducere sau cei de la ministerul Apărării nu fac demersuri concrete pentru ca Steaua să poată urca mai sus de Liga 2, prin schimbarea Legii Sportului sau schimbarea statutului clubului în sine, prin atragerea unui investitor privat.

Suporterii echipei Steaua cer obținerea dreptului legal de promovare din Liga 2 și au inițiat o petiție

La final de an, suporterii ”militarilor” au decis să înainteze o petiție către ministerul Apărării și oficialii Stelei, pentru a accentua dorința lor, anume să se facă tot ce se poate pentru ca din sezonul următor de Liga 2, 2024-2025, dreptul de promovare să nu mai fie o problemă legală, ci doar latura sportivă să primeze.

Steaua a făcut două sezoane trecute de Liga 2 foarte bune, de când este în această competiție. Chiar dacă echipa nu a avut drept de promovare, problemă cu care se confruntă și acum, Daniel Oprița a dus-o pe loc de baraj de accedere în prima divizie și apoi, în vara trecută, chiar pe un loc direct promovabil în SuperLiga României. Fiindcă e club de drept public, nu a jucat nici baraj și nici nu a promovat, locul său fiind luat de următoarea clasată la momentul respectiv, Concordia Chiajna, respectiv SC Oțelul Galați.

În actuala stagiune este, momentan, sub locurile de play-off, pe 7, dar e la numai un punct de poziția a  6-a, ocupată de Viitorul Pandurii. Steaua are șanse să meargă în play-off și să termine pe loc direct promovabil sau pe poziție de baraj, dar structura legală nu îi va permite, din nou, să îndeplinească și legal condiția.

Fanii echipei Steaua vor schimbarea Legii Sportului sau atragerea unui investitor privat

Pentru stagiunea următoare trebuie să înceapă deja demersurile, pentru ca lucrurile să poată fi puse la punct, astfel că fanii au decis să formuleze petiția și anunță, conform AS47, următoarele:

În speranța că reprezentanții Ministerului Apărării și oficialii Clubului Steaua vor accesa în cele din urmă una dintre variantele care ne-ar permite să jucăm legal în Liga 1, am adresat acestora o petiție. Prin aceasta, sperăm că vor lua în considerare modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare (ROF) intern al clubului, astfel încât să permită din timp toate opțiunile posibile. Deși am atras atenția și am oferit soluții, demersurile nu au înregistrat progrese semnificative între 2017 și prezent.

Reiterăm faptul că dorim ca, indiferent de varianta aleasă, Clubul Steaua și Ministerul să protejeze marca „Steaua” și palmaresul și să le păstreze în orice entitate.

Acestea sunt principalele obiective pe care suporterii Stelei le doresc”.

AS47, Asociația Steliștilor 1947, este ”o asociație non-profit care dă o voce puternică tuturor celor pentru care Steaua înseamnă o parte din viață”, după cum singură se descrie.

Steaua, fără drept de promovare și în sezonul următor de Liga 2?

Steaua nu pare că va face nimic până la finalul sezonului actual de Liga 2, pentru schimbarea structurii clubului, pentru a avea drept de promovare! O declarație în acest sens a fost oferită chiar de antrenorul Daniel Oprița.

Dacă informațiile pe care le are antrenorul se confirmă, atunci conducătorilor clubului din Ghencea le vor mai rămâne o perioadă scurtă pentru a face demersurile necesare pentru atragerea unui sponsor privat, dacă se dorește cu adevărat asta.

”Eu știu că, până la finalul sezonului, nu se va face nimic cu dreptul de promovare. Suntem ca și în sezoanele trecute. Dacă nu s-a făcut la început, nu poate să se mai facă ceva pe parcurs, mai ales că nu se schimbă legea, care înțeleg că ar fi singura soluție.

Dar nu sunt șanse să se întâmple lucrul acesta. Și privatul, dacă vine, nu știu dacă se poate în timpul campionatului. Dacă a început campionatul, e greu. Dacă sunt șanse, eu nu le știu”, a declarat Daniel Oprița în urmă cu o lună.

Oprița (42 de ani) mai are contract cu Steaua până în vară, apoi devine liber de contract. Momentan, antrenorul recunoaște că nu are ofertă să prelungească acordul cu clubul din Ghencea la care se află din vara anului 2019.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-disensiuni-la-steaua-daniel-oprita-reactie-dupa-postarea-lui-george-ogararu-19296238

https://liga2.prosport.ro/seria-1/george-ogararu-vrea-si-mai-multi-tineri-jucatori-in-lotul-lui-oprita-19296131

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-a-gasit-rezolvarea-ecuatiei-pentru-calificarea-ceahlaului-in-play-off-19296299

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sponsorul-principal-al-cfc-arges-reactie-fata-de-ultimele-declaratii-ale-lui-danut-coman-si-nicolae-dica-19296295

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluzii-la-final-de-an-dupa-o-prima-parte-a-sezonului-dezastruoasa-pentru-progresul-spartac-19296290

https://liga2.prosport.ro/seria-1/doi-jucatori-din-liga-2-nominalizati-de-frf-pentru-golul-anului-2023-la-nationalele-romaniei-19296285

https://liga2.prosport.ro/seria-1/anton-mazarianu-analiza-despre-sansele-ceahlaului-la-play-off-ul-ligii-2-19296280

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-cantonamentul-de-iarna-si-achizitiile-pentru-partea-a-doua-din-liga-2-19296273

Andrei PASCU 19 Dec. 2023, 13:41 Liga 2
Pe aceeași temă