Suporterii au câștigat: președintele executiv Marin Mitran, demis de la Ceahlăul! Finanțatorul clubului: ”Așa am convenit, sper să se țină de cuvânt”

Narcis POHOAȚĂ 24 Oct. 2023, 15:30 Liga 2

Contestat tot mai mult de suporteri în ultima perioadă, președintele executiv al echipei Ceahlăul Piatra Neamț, Marin Mitran, se va despărți de gruparea moldavă. Anunțul a fost făcut marți, 24 octombrie 2023, de către finanțatorul clubului, Anton Măzărianu.

Marin Mitran, demis de la Ceahlăul! Anton Măzărianu: ”Am convenit de comun acord să reziliem contractul. Sper să se țină de cuvânt”

Marin Mitran, unul dintre cei trei președinți pe care nou-promovata în Liga 2 îi avea începând din vară, după accederea în acest campionat, va pleca de la Ceahlăul Piatra Neamț la sfârșitul acestei luni. Cel care a contribuit în sezonul trecut la dezastrul de la FC Brașov, iar apoi s-a întors la Ceahlăul, unde a mai activat pe aceeași funcție în sezonul 2019-2020 de Liga 3, a fost foarte contestat de către suporterii nemțeni în ultima perioadă, i s-a cerut în mod repetat demisia din tribune, iar inevitabilul s-a produs.

Finanțatorul clubului, Anton Măzărianu, a anunțat, marți, la postul local de televiziune Monitor TV, că a ajuns la un acord cu Marin Mitran privind rezilierea contractului.

”Am avut o discuție în cursul dimineții cu domnul Mitran și am convenit de comun acord să semneze rezilierea contractului începând cu finalul acestei luni. Așa am convenit, sper să se țină de cuvânt. Decizia a fost luată împreună cu conducerea clubului. Îi mulțumesc foarte mult pentru toată activitatea, cel mai mult pentru faptul că l-a adus pe domnul Pustai la Piatra Neamț, antrenor cu care am reușit să promovăm în sezonul trecut în Liga 2. Îi mulțumim pentru tot domnului Mitran, sper ca rezilierea să se concretizeze așa cum am stabilit, printr-o semnătură. Tot respectul pentru activitatea dânsului, dar drumurile noastre se opresc aici”, a declarat Anton Măzărianu.

  • Cristian Pustai a preluat Ceahlăul la finalul anului trecut, în noiembrie 2022, când echipa activa în Liga 3 și avea șanse mici să prindă inclusiv play-off-ul. Marin Mitran era în acel moment președinte la FC Brașov, în Liga 2!
  • După meciul de acasă cu Unirea Dej, câștigat cu 1-0 de Ceahluăl, antrenorul Cristian Pustai credea după joc că galeria i-a strigat lui demisia. În realitate, scandările și mesajele erau pentru Marin Mitran.

Motivele care au stat la baza deciziei despărțirii de Marin Mitran

Nelipsit de la conferințele de presă ale clubului la început de sezon, Marin Mitran a făcut un pas în spate după ce a început să fie contestat și a evitat să mai iasă în spațiul public în ultima perioadă. Astfel, finanțatorul Anton Măzărianu a fost cumva silit să ia această decizie.

Omul cu banii de la Ceahlăul a explicat motivele pentru care s-a luat decizia renunțării la președintele executiv Marin Mitran.

”Decizia a venit din pricina faptului că au fost anumite sincope în ceea ce privește organizarea. Și atunci am convenit de comun acord să încheiem colaborarea. Nu am ce să-i reproșez major domnului Mitran, doar că în momentul în care sunt discuții în jurul unei echipe trebuie să iei anumite măsuri astfel încât să atenuezi din efect și din influența care poate apărea asupra jocului echipei. Și am preferat să luăm această decizie pentru a putea liniști puțin apele în jurul echipei noastre. Avem nevoie de liniște pentru a ne concentra la meciuri”, a mai spus Anton Măzărianu.

În lumea fotbalului se știe că Marin Mitran activa inclusiv ca agent de jucători, deși funcția sa de conducere nu-i permitea acest lucru. Din sursele Liga2.ro, el are și procent din câștigurile jucătorilor aduși de el și impresariază jucători aflați și la alte echipe.

Foto: CSM Ceahlăul Piatra Neamț și Denis Grosu (Sport Pictures)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/unirea-ungheni-schimba-antrenorul-19289607

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-cristian-pustai-dupa-ceahlaul-csc-selimbar-0-0-19289277

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-claudiu-niculescu-dupa-ceahlaul-selimbar-0-0-19289163

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-au-spus-pustai-si-neicutescu-dupa-ceahlaul-unirea-dej-1-0-19287064

Narcis POHOAȚĂ 24 Oct. 2023, 15:30 Liga 2
Pe aceeași temă