CSM Alexandria este a doua echipă retrogradată matematic din Liga 2 în acest sezon. Teleormănenii nu știu că au picat: ”Sperăm, mai departe, într-un miracol”

Andrei PASCU 06 Apr. 2024, 15:10 Liga 2
CSM Alexandria este a doua echipă retrogradată matematic din Liga 2 în acest sezon. Teleormănenii nu știu că au picat: ”Sperăm, mai departe, într-un miracol”

CSM Alexandria este a doua echipă care retrogradează matematic în Liga 3, din acest sezon de Liga 2, ediția 2023/24. Părăsită zilele trecute de antrenorul Eugen Trică, el acceptând să facă pasul în SupeLiga, la FCU Craiova FC, pe care a și promovat-o din Liga 2 de altfel, formația din Teleorman nu mai are șanse de salvare.

Sâmbătă, în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, în Grupa A a remizat în deplasare, la Clinceni, cu Metaloglobus București, scor 0-0, dar nu mai are șanse matematice de salvare. Situația e clară și pentru că CSC Dumbrăvița a învins CSM Reșița pe teren propriu, scor 1-0.

CSM Alexandria, oficial în Liga 3!

Astfel, CSM Alexandria se va întoarce în Liga 3 după numai o stagiune în divizia secundă, unde va juca, tot matematic fiind decis, și Progresul Spartac, cealaltă ultimă clasată din play-out, din Grupa B.

În pauza de iarnă, clubul din Teleorman a făcut foarte multe schimbări de lot, dar și antrenorul a fost altul, Eugen Trică, dar care între timp a plecat și a lăsat echipa la greu. Oricum, situația nu era una deloc promițătoare, ba din contră, în ciuda celor întâmplate în pauza de iarnă, pentru că Alexandria a început dezastruos 2024, cu trei eșecuri pe linie: 0-1 la CS Mioveni, 0-1 cu CS Tunari și 0-3 la Chindia Târgoviște. În ultima rundă a sezonului regular, cu un gol marcat în minutul 70, Alexandria a reușit un 1-1 acasă cu Metoglobus, iar apoi a urmat primul meci din play-out, unde s-a câștigat cu 3-1 întâlnirea de pe teren propriu cu CSC Dumbrăvița.

Acum, după doar două meciuri jucate în play-out, CSM Alexandria trebuie să gândească modul în care va aborda situația din vară, când va juca, iar, în Liga 3, de unde a promovat în vara trecută, în 2023.

Doar trei victorii a bifat CSM Alexandria în acest sezon de Liga 2

CSM Alexandria are, până acum, doar trei victorii în Liga 2. În sezonul regular, în 19 meciuri, a înregistrat două victorii, trei egaluri și 14 eșecuri, terminând penultima în clasament. În play-out, în două meciuri până acum, a bifat o victorie și o remiză, dar șansele de salvare sunt zero!

După noua remiză cu Metaloglobus din acest an, CSM Alexandria transmite că este mulțumită de rezultat, apreciază că se află la al treilea rezultat pozitiv consecutiv, însă pare că nu știe că a retrogradat matematic, fiindcă nu precisează nimic despre asta, va chiar susține că ”sperăm, mai departe, într-un miracol”. Miracolul ar fi ca cel puțin două echipe din viitorul sezon de Liga 2 să nu se înscrie în campionat, iar Alexandriei să i se ofere de către FRF o invitație de a se întoarce în Liga 2.

Remiză albă la Metaloglobus

După un meci bun al echipei noastre, CSM Alexandria a plecat neînvinsă de la Clinceni, acolo unde s-a disputat meciul considerat în deplasare, cu Metaloglobus.

Scorul final, 0-0, nu reflectă pe deplin realitatea evenimentelor din teren, ambele echipe având momente bune de joc. Noi poate puteam mai mult, dar ținând cont că gazdele erau favorite și au băgat cea mai bună garnitură posibilă, suntem mulțumiți și cu acest rezultat de egalitate.

Este al treilea meci consecutiv pe care CSM Alexandria îl termină cu rezultat pozitiv, după 1-1 cu Metaloglobus în sezonul regulat și 3-1 cu CSC Dumbrăvița. În clasament am ajuns la un total de 13 puncte și sperăm, mai departe, într-un miracol.

Bravo băieți pentru abordarea meciului de azi!”, a notat CSM Alexandria pe pagina de Facebook, după remiza cu Metaloglobus din etapa a 2-a a Grupei A, a play-out-ului Ligii 2.

  • CSM Alexandria, în remiza din play-out cu Metaloglobus: Balauru (cpt.) – Cană, Perez, Desabato, Răsdan, Lumbu, G. Crețu, Vl. Georgescu, Jerdea, Alb. Călin, Omoh
    Rezerve: Achiriloaiei – Laur. Maxim, C. Avram, Yameogo, Sala, Nedelea, M. Răducan, A. Neaga, Diogo Izata

Foto: CSM Alexandria

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-intalneste-corvinul-in-etapa-2-din-play-off-ul-ligii-2-19305220

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-din-play-out-toate-jocurile-incep-la-ora-1100-inca-doua-echipe-isi-pot-asigura-matematic-mentinerea-in-esalon-19305216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-joaca-la-cisnadie-cu-csc-selimbar-in-etapa-2-din-play-off-19305187

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-s-a-despartit-de-csm-alexandria-si-a-preluat-fcu-craiova-fc-19305175

https://liga2.prosport.ro/seria-1/stefan-bichir-declaratii-noi-despre-schimbarea-formei-de-organizare-a-stelei-19305169

Andrei PASCU 06 Apr. 2024, 15:10 Liga 2
Pe aceeași temă