Stejărel Vișinar, accidentare horror și gesturi de căpitan adevărat! Și-a văzut piciorul rupt și și-a încurajat coechipierii să lupte mai departe. Cristian Pustai, extrem de afectat de suferința liderului Ceahlăului

Stejărel Vișinar, accidentare horror și gesturi de căpitan adevărat! Și-a văzut piciorul rupt și și-a încurajat coechipierii să lupte mai departe. Cristian Pustai, extrem de afectat de suferința liderului Ceahlăului

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț a pierdut meciul de la Slobozia, disputat sâmbătă, cu Unirea, scor 1-2 (0-1), în etapa a 15-a a Ligii 2, dar partida a fost marcată de accidentarea extrem de gravă în debutul jocului a căpitanului moldovenilor, Stejărel Vișinar.

În minutul 8, stoperul Ceahlăului a intrat prin alunecare la Afalna, la o fază banală petrecută în banda stângă de atac a ialomițenilor, aproape de marginea careului. Piciorul stâng al lui Vișinar a rămas însă înfipt în gazonul moale al arenei 1 Mai din Slobozia, glezna i s-a răsucit, iar fotbalistul a suferit o accidentare teribilă. I s-a rupt piciorul.

Stejărel Vișinar s-a accidentat grav în debutul meciului Unirea Slobozia – Ceahlăul 2-1. Cu piciorul rupt, a avut puterea să-și încurajeze coechipierii

În scurt timp, pe teren a intrat ambulanța, iar timp de zece minute medicii i-au acordat îngrijiri medicale pe gazon lui Stejărel Vișinar, după care fotbalistul a fost urcat cu targa în ambulanță.

Înainte de a pleca spre spital, deși trecea prin momente dureroase, căpitanul moldovenilor le-a făcut un gest ”războinic” colegilor, de pe targă, gesticulând și strigând către coechipieri să câștige jocul.

O reacție de căpitan adevărat, care, deși se afla într-un moment extrem de greu, care îl va ține departe de gazon multe luni, a avut puterea să își aplaude și încurajeze coechipeirii.

https://www.youtube.com/watch?v=HAJev3qRH9Q

 

Cuvintele nu i-au motivat însă pe jucătorii Ceahlăului rămași pe teren, fiindcă în urma lovituri libere rezultate după faultul făcut de Vișinar, în care s-a și accidentat, Unirea Slobozia a deschis scorul. S-a întâmplat în minutul 17, când Toma a centrat din faza fixă, iar Andrei Dorobanțu a marcat cu o lovitură de cap chiar din fața lui Tudor Oltean, jucătorul care a intrat în locul lui Vișinar. Ceahlăul putea, totuși, egala în prelungirile primei reprize, însă penalty-ul obținut de Savu în fața lui Gabriel Lazăr a fost apărat de Denis Rusu la execuția lui Sergio Cortelezii, nemțenii ajungând, astfel, la patru lovituri de pedeapsă irosite în acest sezon.

Repriza secundă a fost dominată autoritat de Ceahlăul, care a și avut o bară transversală în minutul 59, la o minge trimisă cu capul de Cortelezii. Au fost și alte ocazii de a înscrie, însă Rusu a fost salvator pentru ialomițeni. S-a marcat însă în prelungiri. Au făcut-o mai întâi jucătorii lui Adrian Mihalcea, în minutul 90+2, pe o fază de contraatac, prin Cosmin Atanase, iar imediat după aceea Patrick Petre (90+4′) a înscris și el pentru Ceahlăul, însă arbitrul Cristian Moldoveanu a fluierat imediat finalul, fără a mai prelungi suplimentar meciul, deși s-a înscris de două ori și jocul a fost întrerupt destul de mult.

Cristian Pustai, despre starea lui Vișinar: ”Și acum este la spital, va fi transportat la Piatra Neamț cu ambulanța. Trebuie operat”

La final, antrenorul Cristian Pustai era extrem de afectat de accidentarea căpitanului său, spunând că Vișinar va fi operat în scurt timp.

”Din păcate, e un meci trist, pentru că avem o accidentare gravă. Căpitanul nostru de echipă s-a accidentat înainte de faza golului. Și acum este la spital, va fi transportat la Piatra Neamț cu ambulanța. Trebuie operat. Din câte am auzit, este și tibie, și maleolă, și peroneu. Este o accidentare foarte gravă. Asta umbrește oricum și rezultatul”, a declarat Pustai pentru Liga2.ro.

Vișinar fusese integralist în celelalte 12 meciuri în care a jucat pentru Ceahlăul

Fundașul în vârstă de 25 de ani, născut la Suceava, a evoluat în acest sezon în 13 meciuri din cele 15 de campionat pentru Ceahlăul, în primele 12 fiind integralist.

Stejărel Vișinar, liderul vestiarului la echipa nemțeană, a mai jucat în Liga 2 într-un singur sezon, în 2018-2019, în 15 partide pentru Aerostar Bacău, când a și înscris un gol.

La Ceahlăul a ajuns în ianuarie 2023, iar în cariera sa a mai jucat pentru Bucovina Rădăuți și Foresta Suceava, pentru ambele evoluând în Liga 3.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures
Video și captură foto: Prima Sport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-castigat-cu-2-1-meciul-cu-ceahlaul-19295117

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-15-patru-meciuri-incep-la-ora-1100-cs-mioveni-joaca-pentru-mentinerea-pe-loc-de-play-off-19295047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-gloria-buzau-fk-miercurea-ciuc-0-2-19295053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/claudiu-niculescu-concluzii-dupa-csc-selimbar-csm-resita-2-2-19295041

Pe aceeași temă