Steaua și-a prezentat alte două noi achiziții perfectate în această vară. ”Băiatul modest” și cel ”fericit și recunoscător” că au ajuns în Ghencea, sub comanda lui Daniel Oprița

Marius ANGHEL 05 Aug. 2023, 14:49 Liga 2
Steaua și-a prezentat alte două noi achiziții perfectate în această vară. ”Băiatul modest” și cel ”fericit și recunoscător” că au ajuns în Ghencea, sub comanda lui Daniel Oprița

Cu circa trei zile înainte de meciul de debut în noul sezon al Ligii 2, Steaua și-a prezentat oficial alte două noi achiziții făcute în această vară.

A fost rândul fundașului Costel Avram și mijlocașului argentinian Gianluca Mancuso să vorbească despre trecerea lor sub comanda lui Daniel Oprița.

  • Steaua joacă marți, 8 august, de la ora 21:00, la Târgoviște, cu retrogradata din prima ligă Chindia, în prima etapă a ediției 2023-2024 a ligii secunde, rundă care a avut debutul sâmbătă.

Costel Avram poate debuta la Steaua chiar împotriva fostei sale echipe, Chindia: ”Sunt un băiat modest”

Costel Avram s-a alăturat Stelei din momentul în care echipa a plecat în cantonamentul din Bulgaria.

Este bucureștean, are 21 de ani, joacă pe postul de fundaș central, iar în sezonul trecut a fost legitimat la Chindia Târgoviște, pentru care a prins doar 6 minute într-un joc de primă ligă (0-2 la ”U” Cluj) și 194 de minute în trei partide din Cupa României. În cariera sa a mai jucat pentru Dunărea Călărași și Astra 2.

”Sunt un băiat modest, căruia îi place să muncească foarte mult și sper să arăt asta pe teren. Calitățile mele sunt de fundaș, ca să spun așa, săritura la cap, pasele lungi, duelul unul contra unul, strict defensiv.

Transferul la Steaua înseamnă pentru mine un vis îndeplinit în realitate, pentru că pot să spun cu adevărat că știu ceea ce înseamnă Steaua, pentru că am crescut aici în cartier, la 100 de metri de stadion și atunci când echipa înscria un gol și nu ajungeam la stadion auzeam din pat acest lucru. Mă bucur foarte mult că am ajuns aici și sper să-mi fac treaba cât mai bine”, a spus, la microfonul Steaua TV, Avram, care are șansa să debutele la Steaua într-un joc oficial chiar împotriva fostei sale echipe, Chindia.

Gianluca Mancuso, recunoscător că a ajuns la ”un club istoric pentru Steaua”

Gianluca Mancuso nu s-a numărat printre jucătorii cu care Steaua a plecat de la București în cantonamentul din Bulgaria, dacă lista cu cei aflați în lot atunci a fost corect comunicată public. Argentinianul s-a alăturat grupului în țara vecină și a debutat în repriza secundă a amicalului cu macedonenii de la FK Sileks, cedat cu scorul de 1-2.

Mancuso este un fotbalist argentinian de 25 de ani, un mijlocaș defensiv care ultima dată a activat la CD Badajoz, o echipă din liga a treia spaniolă. A crescut la Velez Sarsfield (Argentina) și a mai evoluat pentru Real Valladolid II, La Nucia și Cornella, echipe tot din liga a treia din Spania. Este fiul fostului internațional argentinian Alejandro Mancuso.

”Am venit la Steaua pentru că mi-a spus agentul meu și adevărul e că am simțit că este o șansă unică pentru ceea ce înseamnă acest club. Este un club istoric și sunt foarte fericit și recunoscător că sunt aici. Mă sint foarte bine la Steaua, tot grupul, antrenorul și stafful tehnic m-au primit foarte bine. Adevărul este că în aceste prime zile mă simt foarte bine”, a spus Mancuso la prezentarea pe care clubul i-a făcut-o.

”Avram și Mancuso, transferuri oficializate!
Fundașul central Costel Avram și mijlocașul Gianluca Mancuso sunt cei mai noi jucători care au semnat contracte de joc cu formația roș-albastră”, a comunicat Steaua în data de 5 august.

https://www.youtube.com/watch?v=EvqSrbmjCdk

11 achiziții pentru Steaua în această vară

În această campanie de achiziții, pe lângă cei doi jucători enumerați mai sus, cu Steaua au mai semnat și au fost prezentați și: Alexandru Buziuc (ex CS Mioveni), Mihai Dobrescu (ex UTA), Ionuț Pop (ex CSM Slatina), Daniel Vîrtej (ex Gloria Buzău), Adrian Frânculescu (ex CFR Cluj 2), David Maftei (împrumutat de la Farul, sezonul trecut la Unirea Dej), Alexandru Boiciuc (ex Gloria Buzău), Mario Topuzov (împrumutat de la CSKA 1948 – Bulgaria) și Rober Sierra (ex Spartak Varna – Bulgaria).

Din lotul cu care echipa încheia sezonul trecut au rămas: Iancu, Drăghici, Walace, Beța, Ilie, Bărbulescu, Matei, Raicu, Florea, Chipirliu și Chunchukov. Raicu și Florea au prins lotul pe final de sezon și au debutat. Pe lângă aceștia doi și Matei, de la juniorii clubului în lotul lărgit al primei echipe face parte și portarul Pletea.

  • Rămâne de văzut dacă în lot se va întoarce și Rareș Enceanu, cel care mai avea contract cu Steaua și care în ultima perioadă a fost în Spania, alături de alți patru jucători români, să semneze cu o echipă din liga a patra, dar mutarea a picat.

Lotul Stelei înainte de debutul în noul sezon al Ligii 2

Potrivit AS47, fiindcă Steaua nu a comunicat până acum lotul cu care începe noul sezon, sub comanda lui Daniel Oprița sunt:

  • portari: Horia Iancu, Ionuț Pop, Adrian Frânculescu, Iannis Pletea,
  • fundași: Stephan Drăghici, Walace da Silva, David Maftei, Costel Avram, Dean Beța, Daniel Vîrtej, Adrian Ilie, Mihai Dobrescu,
  • mijlocași: Valentin Bărbulescu, Rober Sierra, David Matei, Alin Raicu, Mario Topuzov, Răzvan Florea, Gianluca Mancuso,
  • atacanți: Bogdan Chipirliu, Tsvetelin Chunchukov, Alexandru Boiciuc, Alexandru Buziuc.

Din stafful tehnic și auxiliat fac parte: Daniel Oprița (antrenor principal), Fănel Nofitovici (antrenor secund), Sorin Bobariu (antrenor cu portarii), Gabriel Boștină (manager tehnic), Grigoraș Diaconescu (preparator fizic), Paul Sofelea (doctor), George Matara (maseur), Cucu Constantin (kinetoterapeut), Gheorghe Neagoe (magaziner).

Steaua va debuta marți în noul sezon de Liga 2, al treilea de când activează la acest nivel fotbalistic. Va juca în deplasare la Târgoviște, contra retrogradatei din prima ligă Chindia, de la ora 21:00, în fața unui stadion plin, după cum se anunță la această oră.

Foto și video: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/start-in-noul-sezon-de-liga-2-19278853

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-intra-in-al-cincilea-sezon-ca-antrenor-al-stelei-19278834

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-despre-lupta-pentru-play-off-ul-ligii-2-si-promovare-19278804

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-vrea-o-noua-clasare-pe-loc-direct-promovabil-19278752

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/site-stadion-steaua-19278021

Marius ANGHEL 05 Aug. 2023, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă