Steaua și-a anunțat primele două achiziții din 2024. Daniel Oprița a adus încă un spaniol și un argentinian în lot. Ibericul a fost coechipier cu Rober Sierra

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 16:03 Liga 2
Steaua și-a anunțat primele două achiziții din 2024. Daniel Oprița a adus încă un spaniol și un argentinian în lot. Ibericul a fost coechipier cu Rober Sierra

Răsuflate deja de câteva zile în presă, primele două achiziții ale Stelei în 2024 au fost anunțate oficial de club vineri, 19 ianuarie. Este vorba despre un fundaș din Argentina și o extremă din Spania, țări care aveau încă de la începutul sezonului actual câte un reprezentant în lotul condus de Daniel Oprița.

Kevin Ceceri și Paulino Miguelez au semnat astăzi, vineri, cu Steaua, durata acordului cu aceștia nefiind precizată.

Kevin Ceceri și Paulino Miguelez, primele achiziții din 2024 ale Stelei

Din informațiile furnizate acum de Steaua, noile achiziții Kevin Ceceri și Paulino Miguelez participă de luni, 15 ianuarie, la antrenamentele conduse de Daniel Oprița, în condițiile în care reunirea a avut loc în data de 10 ianuarie. Atunci, antrenorul spunea: ”De venit sunt doi jucători străini, cu care în mare parte ne-am înțeles, trebuie să semneze contractele. Și aș mai avea un atacant pe care vom vedea luna asta dacă putem să-l rezolvăm.”

Semnarea acordului cu ei depindea și de rezilierile dorite de Oprița. Pe lista sa inițială s-au aflat cinci jucători: Mario Topuzov, Alexandru Boiciuc, Tsvetelin Chunchukov, Alexandru Buziuc și Rareș Enceanu. Primul s-a întors la CSKA 1948 Sofia, de unde era împrumutat, iar Buziuc a semnat cu Ceahlăul, în timp ce în privința lui Chunchukov antrenorul s-a răzgândit, după cum a declarat pentru Liga2.ro. O altă plecare a fost cea a portarului Ionuț Pop, care s-a întors la FC Hermannstadt.

Astfel, cum s-au ”eliberat” cel puțin trei locuri în lot, Steaua a putut să bată palma cu cei doi jucători străini despre care Oprița vorbea încă de la reunire.

”Oficial: Paulino Miguelez și Kevin Ceceri sunt noii jucători ai Stelei!
Echipa de fotbal Steaua București anunță în mod oficial transferurile a doi jucători noi: spaniolul Paulino Miguelez și argentinianul Kevin Ceceri.
Kevin Ceceri are 27 de ani, joacă pe postul de fundaș central și a venit în Ghencea din Argentina. Până la finalul lui 2023, Kevin, care măsoară 1,90 metri, a evoluat în liga a doua din țara sa natală, la San Telmo.
Paulino Miguelez are 24 de ani și are în CV meciuri la naționalele de juniori ale Spaniei, de la U16 la U19. Paulino joacă în poziția de extrem stânga, a sosit la Steaua de la formația spaniolă CD Calahorra, dar în trecut a evoluat și pentru echipele secunde ale celor de la Girona, Sevilla și Las Palmas.
Actele celor doi, care se antrenează de luni cu formația din Ghencea, au fost definitivate în cursul zilei de azi, prilej pentru jucători de a realiza și poza oficială pe Stadionul Steaua.
BUN VENIT LA STEAUA!
MULT SUCCES!”
, a transmis Steaua.

Pau Miguelez, la prima experiență în afara Spaniei. A jucat cel mai sus în liga secundă din țara sa, 27 de minute în 3 jocuri pentru Las Palmas

Paulino Miguélez Fernández va împlini 25 de ani în data de 23 ianuarie și în sezonul 2023-2024 a jucat pentru Calahorra, clasata pe locul 10 din 18 după 18 etape într-una din seriile ligii a patra din Spania. A activat în 13 jocuri, doar în șase ca titular și de fiecare dată fiind înlocuit, a strâns 618 minute pe teren și a înscris un gol.

În cariera sa a mai jucat doar în Spania, țara sa natală, pentru Zamora (liga 4), Hercules Alicante (l4), Las Palmas (l2), Las Palmas II (l3), Sevilla FC II (l3), Paralada (L3) și Racing Santander (l3).

După cum se poate observa, cel mai sus a evoluat în liga secundă din Spania, în ”Liga Adelante”, pentru Las Palmas, în sezonul 2020-2021, la care a prins doar 27 de minute în 3 jocuri. În acel sezon a evoluat mai mult pentru echipa secundă a acestui club, în liga a treia din Spania, în 18 jocuri, în care a înscris și un gol.

Site-urile de statistică îl dau ca atacant sau aripă stângă.

Acum, pentru Pau Miguelez va fi prima sa experiență în afara Spaniei, în România, iar la Steaua îl va avea ca echipier pe conaționalul Roberto Sierra (27 ani), mijlocaș care a fost om de bază în prima parte a sezonului, cu 14 jocuri din 15 și 2 goluri marcate.

  • În sezonul 2018-2019, Paulino Miguelez a fost coechipier cu Rober Sierra la Peralada, în liga a treia din Spania. Atunci, Pau a jucat în 37 de meciuri (2507 minute) și a înscris 7 goluri, având, cel mai probabil, cel mai bun sezon din cariera sa. Rober Sierra juca în 35 de jocuri (2955 minute) și nu înscria. Probabil că Rober Sierra i l-a recomandat lui Daniel Oprița pe noul jucător al Stelei.

”Cum toată lumea știe, este un club istoric, care a făcut istorie în Europa și cred că este un club important unde poți să crești ca și fotbalist. Adevărul este că sunt încântat de echipa pe care o avem, cu grupul. Din primul moment au fost dispuși să mă ajute cu totul”, a spus Paulino Miguelez după ce a semnat cu Steaua.

Kevin Ceceri e la a cincea experiență în afara țării natale și a jucat în prima ligă din Argentina și Bolivia, destul de mult timp în urmă

Kevin Alejandro Ceceri va avea ziua de naștere tot curând, în data de 2 februarie urmând să împlinească 28 de ani. El este argentinian, dar are și cetățenie italiană și joacă pe postul de fundaș central.

Ultima dată, Cereri a activat la San Telmo, echipă din liga secundă din Argentina, pentru care a prins 18 meciuri (1208 minute), 14 ca titular și de patru ori a fost înlocuit. Înainte a jucat pentru Union San Felipe (liga 2 Chile), CS Desamparados (liga 3 Argentina), Al-Hussein SC (Iordania), CD San Jose (liga 1 Bolivia), Guillermo Brown (l2 Argentina), Linense (l4 Spania) și Gimnasia La Plata (l1 Argentina).

În prima ligă din Argentina, pentru Gimnasia La Plata, a jucat în 6 meciuri în 2016-2017, iar în prima ligă din Bolivia, pentru CD San Jose, a evoluat în 11 partide în anul 2020.

Kevin Ceceri va fi în România la a cincea experiență fotbalistică în afara Argentinei, iar la Steaua își va întâlni conaționalul Gianluca Mancuso (25 ani), mijlocaș care a activat în 11 jocuri în prima parte a actualului sezon de Liga 2, pe final de an suferind o operație de apendicită, astfel că a devenit indisponibil.

”Știu că steaua este un club foarte important din Europa și cel mai mare din România. Asta m-a motivat să vin și să aleg Steaua București pentru cariera mea. Cred că mă voi potrivi foarte bine și sper să ajut echipa și să dau tot ce pot”, a spus Kevin Ceceri după ce a semnat cu Steaua.

Steaua joacă sâmbătă cu Agricola Borcea

Altfel, Steaua, locul 7 în Liga 2 după 15 etape, va disputa sâmbătă, 20 ianuarie, primul amical în această iarnă, după o săptămână și jumătate de pregătire. Va întâlni pe terenul 5 din Complexul Sportiv Steaua, de la ora 12:00, echipa din Liga 3 Agricola Borcea, locul 3 în Seria 3. Partida va fi transmisă în direct pe Steaua TV.

Din 22 ianuarie, Daniel Oprița își bagă jucătorii în cantonament, până la 2 februarie. Programul cu meciuri amicale cuprinde și jocuri cu Progresul Spartac (27 ianuarie), FC Bolintin Malu Spart (2 februarie), CSM Slatina (7 februarie), CSM Alexandria (10 februarie) și Campionii FC Argeș (17 februarie).

Campionatul se va relua în jurul datei de 24 februarie, iar Steaua va mai întâlni în sezonul regular CSM Reșița (deplasare), Viitorul Pandurii (acasă), CS Mioveni (deplasare) și CS Tunari (acasă).

https://www.youtube.com/watch?v=g957HEwaY3Y

Foto și video: Steaua București 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/atanas-trica-imprumutat-de-u-craiova-la-cs-tunari-19297696

https://liga2.prosport.ro/seria-1/diverse/se-aduc-modificari-la-accesul-in-complexul-sportiv-steaua-19297410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-buziuc-se-desparte-de-steaua-si-continua-la-ceahlaul-19297373

https://liga2.prosport.ro/seria-1/tsvetelin-chunchukov-primeste-inca-o-sansa-la-steaua-19297263

Marius ANGHEL 19 Jan. 2024, 16:03 Liga 2
Pe aceeași temă