Steaua s-a impus in extremis în fața Tunariului, cu un gol magnific al unuia dintre jucătorii puși pe lista neagră de Daniel Oprița. Comentatorul Ilie Dobre s-a făcut auzit de întreg stadionul la celebrarea reușitelor lui Ceceri și Enceanu | VIDEO

Marius ANGHEL 17 Mar. 2024, 11:02 Liga 2

Steaua a obținut o victorie in extremis, aproape la ultima fază a meciului cu CS Tunari, disputat sâmbătă, în Ghencea, în cadrul ultimei etape a sezonului regular din Liga 2.

O execuție de finețe a lui Rareș Enceanu, unul dintre cei cinci jucători puși pe lista neagră de Daniel Oprița în pauza de iarnă, i-a adus succesul cu scorul de 2-1 trupei bucureștene, dar și o clasare pe locul 8, care a trimis-o în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, seria mai dificilă, cu adversari precum Chindia sau Concordia Chiajan.

  • Partida de pe stadionul Steaua a putut fi ascultată și pe site-urile ProSport și Liga2.ro, dar și pe paginile de Facebook și YouTube ale acestora, sub comentariul lui Ilie Dobre, emblematicul comentator al fotbalului românesc. Mai jos puteți asculta cum s-a manifestat acesta în urma golurilor marcate de steliști, dar și reasculta întregul său comentariu al jocului.

Kevin Ceceri, la primul gol pentru Steaua, contra Tunariului

Rănită după eșecul din runda trecută, 0-2 la CS Mioveni, după ce făcuse un meci mai bun ca joc decât argeșenii, rezultat care i-a retezat orice șansă la calificarea în play-off și a trimis-o pentru prima dată de când activează în Liga 2 în play-out, Steaua a început cu nerv partida cu CS Tunari, ocupanta ultimului loc retrogradabil în Liga 3.

A dominat startul partidei și a reușit să înscrie în minutul 19, după un corner executat de David Maftei și cu Kevin Ceceri marcând din a doua încercare, din 8 metri ușor lateral stânga. Argentinianul achiziționat în iarnă a reușit primul său gol pentru Steaua, în al patrulea meci în care l-a utilizat Daniel Oprița

Ceceri a fost folosit de antrenorul Stelei în toate cele patru meciuri oficiale din 2024, de fiecare dată a intrat ca titular și doar în primul a fost înlocuit, în acel 1-3 de la CSM Reșița. La a patra prezență în tricoul roș-așbastru a reușit să înscrie.

Modul în care Ilie Dobre a transmis golul marcat de Kevin Ceceri:

Rareș Enceanu, gol superb în poarta Tunariului, reușită care a salvat Steaua de un nou rezultat rușinos în acest sezon

Finalul primei reprize a adus alte două mari ocazii pentru Steaua, prin spaniolul Nacho Heras (44) și basarabeanul Alexandru Boiciuc (45), însă cei care aveau să marcheze aveau să fie ilfovenii. După pauză, în minutul 60, fostul stelist Dragoș Gheorghe a șutat din fața careului, un alt fost stelist, Atanas Trică, a deviat spre poartă, iar Mirko Ivanovski a înscris simplu din 5 metri, după ce a plecat dintr-o poziție evidentă de offside nesemnalizată de asistentul Ioan Humiţa.

Echipa lui Oprița a fost aproape de al cincilea pas greșit făcut pe teren propriu în acest sezon, după remizele cu Metaloglobus (acest meci s-a jucat la Mioveni), Alexandria și Slatina (toate încheiate 1-1) și eșecul cu Corvinul (0-1), însă unul dintre cei cinci jucători pe care Steaua i-a trecut, inițial, pe lista neagră în pauza de iarnă a salvat-o de această dată.

În al cincilea minut al prelungirilor, Rareș Enceanu a executat magistrat o lovitură liberă de la 17 metri ușor lateral stânga, a trimis peste zid, aproape în vinclul din stânga. Portarul Isvoranu a atins ușor mingea, însă insuficient pentru a evita splendidul gol care i-a adus Tunariului al nouălea eșec în acest sezon.

Rareș Enceanu a fost la a doua sa reușită în acest sezon, în 12 meciuri în care a fost utilizat de Oprița, doar de două ori ca titular. A mai înscris în 6-2 la Unirea Dej.

Modul în care Ilie Dobre a transmis, în comentariul său, golul marcat de Rareș Enceanu:

Steaua, în Grupa B a play-out-ului Ligii 2 și cu menținerea în campioant ca și asigurată

Dacă ar fi obținut doar un punct, Steaua ar fi terminat sezonul regular pe locul 10, cu 26 de puncte, și ar fi mers în Grupa A a play-out-ului, unde ar fi avut o misiune mai facilă. Cu această victorie, echipa din Ghencea a terminat pe locul 8, cu 28 de puncte și a fost repartizată în Grupa B a play-out-ului, unde este lider și va avea ca adversari Chindia Târgoviște, Concordia Chiajna, CSM Slatina, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, CS Tunari și Progresul Spartac, ultima fiind deja matematic retrogradată.

Aflată la 12 puncte în fața Tunariului, clasată pe al doilea și ultimulloc retrogradabil din Grupa B a play-out-ului Ligii 2, Steaua se poate considera ca și salvată de la retrogradare, în acest turneu urmând a disputa șase partide, câte unul cu fiecare adversară, deci mai poate câștiga 18 puncte.

Programul play-out-ului Ligii 2 va fi stabilit marți, atunci când FRF organizează tragerea la sorți, de la ora 12:00. Turneul începe peste două weekendul, următorul fiind fără meciuri, din cauza acțiunilor echipelor naționale.

Întreg comentariul lui Ilie Dobre în meciul Steaua – CS Tunari 2-1:

https://www.youtube.com/watch?v=KDklALCoe7s

 

Foto: Mihai Antonio Vasile / Sport Pictures
Video: ProSport

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-celor-doua-grupe-de-play-out-din-liga-2-19303007

https://liga2.prosport.ro/seria-1/componenta-play-off-ului-ligii-2-editia-2023-2024-19302993

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-cu-concordia-si-a-ajuns-la-trei-esecuri-la-rand-19303122

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-castigat-la-scor-in-ultima-etapa-dar-va-juca-in-play-out-19302998

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-dumbravita-a-scapat-pe-final-victoria-cu-fk-miercurea-ciuc-19303013

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprescu-concluzii-dupa-csm-slatina-cs-mioveni-0-0-19303046

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-19-liga-2-19302899

Marius ANGHEL 17 Mar. 2024, 11:02 Liga 2
Pe aceeași temă